National Trails (Verenigd koninkrijk)

Discussie in 'Discussie: wandelgebieden' gestart door Jvt, 6 feb 2019.

 1. Jvt

  Jvt

  Als anglofiel en liefhebber van een mix tussen natuur, cultuur en geschiedenis vind ik de national trails geweldig. Zijn hier nog liefhebbers en zo ja, welke hebben jullie gewandeld?

  Ik zit nu aan Hadrian’s Wall Path (Noord-Engeland), Offa’s Dyke Path (Wales/Engeland), stuk van de South Downs Way (Sussex, zuidkust).
   
  mamajolijn vindt dit leuk.
 2. Leuk! Hadrian's Wall Path staat al jaren op mijn verlanglijstje, maar krijg het thuis logistiek nog niet rond. Wie weet volgend jaar.
   
 3. Jvt

  Jvt

 4. Jvt en RoelAlblas vinden dit leuk.
 5. Jvt

  Jvt

  Ziet er inderdaad ook mooi uit. Heb wel al rondgetrokken in Schotland, maar daar nog geen trail gedaan.
   
 6. Jvt

  Jvt

 7. Nog nooit gewandeld in het VK, maar er zitten zo op het oog een paar prachtige trails bij. Die combi van natuur en cultuur trekt mij ook altijd wel :)
   
 8. jdw

  jdw

  Mooi eiland! Helaas een beetje overlopen met Britten.
   
 9. Je hebt niks met Britten of het is er te druk op de wandelpaden?
   
 10. jdw

  jdw

  Een beetje van beiden :)
   
 11. Grappig, ik ga er juist graag naar toe omdat er Britten wonen :)
   
 12. South Downs Way, hier. Van Winchester naar Eastbourne in 7 dagen. Niet heel afgelegen maar wel mooi.
   
 13. In 2008 zo ongeveer van zuid naar noord (Dover naar Shetland) het VK doorkruist, eerste stuk via de E2 die ook heel wat national trails meepikt. Vond het systeem van 'public footpaths' erg goed, moet wel zeggen dat de 'bleak moors' in februari met stormachtig weer wel erg 'bleak' waren. Ik heb nu geen zin meer in die idiote afstanden maar zit te denken aan een kustpad als een soort 'pre-Brexit visit'. Iemand ervaring met het Pembrokeshire Coast Path of andere kustpaden?
   
 14. Ooooooh, het PCP heb ik in twee etappes gelopen. Zo mooi! Was bang dat ik alsmaar de zee al snel beu zou zijn, maar dat blijkt dus reuze mee te vallen. Had zelfs al vrij snel een dagje ingepland van Newport naar Fishguard via public footpaths door de Gwaun Valley. Ook erg mooi, maar niet speciaal omdat ik de zee al beu was.

  Het heet tegenwoordig volgens mij Welsh Coastpath, nu alles aan elkaar geknoopt is. Heb op verschillende plekken wild gekampeerd, op boerenvelden, in een schuur, (meestal erg basic) campings of eigenlijk gewoon gedoogd tent-opzetten met een wc in de buurt, naast een pub, hostel her en der, bij mensen in de achtertuin en ook wel eens gewoon een kamer gepakt.

  Geen gek-lange dagafstanden, maar vooral genoten.
  Eerste helft: http://185.12.13.17/~anna/pagepics/webalbum/pcp2012/index.html
  Tweede helft: http://185.12.13.17/~anna/pagepics/jalbum/pcp2016/
   
  Laatst bewerkt: 22 feb 2019
  Ekkel vindt dit leuk.
 15. Oeh Anna zie ik daar nu foto’s van Skomer Island?
   
 16. Yups :) Ik heb een dag in Marloes moeten wachten, omdat het bootje niet voer. To-tal-ly worth it!!!
   
 17. Een paar jaar geleden heb ik Offa's Dyke Path gelopen (van Noord naar zuid). Erg mooi, veel natuur en cultuur. En veel kampeerplekken
   
  Jvt vindt dit leuk.
 18. Jvt

  Jvt

 19. Ik deed de Borders Abbet Way. Prachtig en logistiek heel makkelijk omdat het een rondje is. Ook liep ik de St Cuthbers Way. Allebei een aanrader. Ik liep delen van de Southern Upland Way en West Highland Way

  Op http://www.runpower.nl staat meer onder het kopje meerdaagse
   

Deel Deze Pagina