Mullerhal Trail, Luxemburg (advies gevraagd)

Discussie in 'Discussie: wandelgebieden' gestart door Floret Silva, 19 sep 2018.

 1. Hallo allemaal!

  Gisteren m'n afstuderen gehaald en wil nog even een paar dagen weg voor de diploma-uitreiking aankomende vrijdag. Dus heb net vrij spontaan een Flixbus-ticket geboekt naar Luxemburg (stad) voor aankomende zaterdag. Ben van plan vanaf daar de trein te pakken naar Echternach om daar een paar dagen te gaan Hiken. Advies over campings/wildkampeermogelijkheden, supermarkten en routes zou goed van pas komen!
   
 2. hyz

  hyz

  Campings zijn er genoeg, maar controleer wel of ze open zijn. Wildkamperen is niet toegestaan, maar wel mogelijk. Supermarkten zijn er alleen in de grotere plaatsen.

  Routeadvies is volg de Mullerthaltrail :) Elk rondje is zo'n drie dagen. Dus veel eten hoef je niet mee te nemen.

  Veel plezier!
   
  Floret Silva vindt dit leuk.
 3. Water vond ik wel lastig op de Mullerthaltrail. Viel weinig te filteren toen ik er was.
   
 4. hyz

  hyz

  Je loopt grotendeels door dalletjes toch? Ik kan me niet herinneren dat ik problemen had water te vinden. In veel dorpjes daar heb je een bron. Die staan ook op de kaart.

  Hou nog rekening met eventuele afsluitingen en omleidingen. Zie dit topic.
   
 5. Campings waren verleden jaar open tot begin november (zitten nu veelal werkkrachten uit het Oostblok in de caravans). Eten en drinken vonden wij ook genoeg. Zeker in Echternach kan je je goed bevoorraden. Op andere plaatsen was het op onze tocht moeilijker, maar dat was eind oktober en alles ging zowat dicht.
   
 6. Even een praktische zaak: naar Echternach gaat volgens mij geen trein; wel een bus.
   
 7. Inderdaad...
  Neem vanuit Luxemburg de trein naar hetzij Diekirch hetzij Wasserbillig en dan verder met de bus....

  Groetzels,
  Dennis

  Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
   
 8. Dag Hyz,

  Ik weet niet of ik je goed begrijp, bedoel je dat je voor bijvoorbeeld trail 2 (+/- 37km en 1000 hoogtemeters) drie wandeldagen en overnachtingen nodig hebt? Zonder kennis van de trail lijkt dit me op het eerste zicht veel?

  Groet
   
 9. hyz

  hyz

  Je mag een lus best in één of twee dagen doen hoor ;)
   
  caersbart en JJ87 vinden dit leuk.
 10. Hangt natuurlijk van je fysieke gesteldheid af, maar in principe zijn alle etappes goed in 2 dagen te lopen. Ik kwam zelfs mensen tegen die het in één dag deden, maar ik vind het na 20/25km per dag altijd wel mooi geweest dus ik heb het in 2 dagen per etappe gedaan. Langs de route liggen ook voldoende overnachtingsmogelijkheden, dus eigenlijk kan je het zo gek maken als je zelf wilt.

  Ik heb route 2 en 3 zelf gelopen vanuit het dorpje Mullerthal. Daar is een camping en daar heb ik ook mijn auto laten staan. Je loopt de routes dan als het ware in de vorm van een 8, met je auto/startpunt in het midden. Dan kom je elke tweede dag weer langs je auto komt en hoef je voor maximaal 2 dagen eten of spullen in je rugzak mee te nemen, scheelt weer gewicht. Vanuit Echternach kan dat ook voor route 1 en 2.
   
  Laatst bewerkt: 8 okt 2018
  JJ87 vindt dit leuk.
 11. Ik heb mijn tent uiteindelijk op Camping Officiel in Echternach gezet (open tot 31 oktober) en ben vanaf daar elke dag 20-25 km gaan lopen. Het openbaar vervoer in de omgeving is goed, dus dat is prima te doen. Mijn eten en drinken haalde ik bij de supermarkt in Echternach. De supermarktprijzen in Luxemburg liggen een stuk hoger dan in Nederland. Voor de rest vielen de prijzen wel mee: vier nachten op de camping koste me 42 euro en voor de bus betaal je 2 euro voor een kaartje dat je twee uur mag gebruiken. Wat betreft de route vond ik het zeker de moeite waard. Prachtige natuur en alles goed aangegeven.
   
 12. Openbaar vervoer in Luxemburg is inderdaad meestal erg goed voor elkaar en ook goed betaalbaar. Die 2-euro kaartjes voor 2 uur heb je ook voor de trein, kunnen ze hier in NL nog wat van leren, dan had ik persoonlijk een stuk vaker in de trein gezeten.
   
  Floret Silva vindt dit leuk.
 13. Flixbus naar luxemburg 25 euro v.a. o.a. amsterdam...
   
 14. Ben zelf voor ongeveer 22 euro van Groningen naar Luxemburg-stad gereisd met Flixbus. Aanrader inderdaad!
   
 15. Bedankt voor alle info!
   
 16. Eventjes inhaken op dit topic, want ik vind het nodig voor mijn vraag een apart topic te maken: iemand die bekend is met de Mulelrthal trail in de winterperiode? Ik heb tussen kerst en oud&nieuw een aantal dagen vrij, en zit er dan aan te denken om eindelijk de mullertrail af te ronden, ik 'moet' namelijk nog 2 lussen :)

  Zijn de routes een beetje 'begaanbaar' in de winter? Of kan ik het beter bewaren voor het voorjaar?

  Kamperen is overigens niet aan de orde :)
   
 17. hyz

  hyz

  Prima te doen. Hooguit wat meer geglibber in de modder. Als je geluk hebt, ligt er sneeuw :)
   
 18. Tnx, glibberen in de modder is geen probleem. Als er sneeuw ligt, moet ik dan rekening houden met dusdanige hoeveelheden dat het alleen op sneeuwschoenen kan of vallen de hoeveelheden normaalgesproken wel mee?
   
 19. hyz

  hyz

  Als er zoveel sneeuw ligt dat je niet meer kan wandelen, moet je meteen hier een oproep plaatsen, want dan komen we meteen en massaal! :D

  Verse sneeuw is goed te bewandelen. Als het wat oudere sneeuw is en vriezend weer, gaat het aanvriezen. Dan is een spike-hulpmiddel onder je schoenen aan te raden (maar niet noodzakelijk). Bij dooiend weer wordt het door de sneeuw extra glibberig, maar ook met voorzichtig wandelen goed te doen.
   

Deel Deze Pagina