Metatextiel

Discussie in 'Discussie: materialen' gestart door mnnijland, 8 feb 2019.

 1. hyz

  hyz

  Interessant. Ik ben benieuwd in welke toepassing dit nuttig kan zijn.

  Zit te denken aan in de winter, ze zeggen dan altijd dat je niet moet gaan zweten (wat soms bijna onmogelijk is). Wat zal het dragen van deze stof daar voor gevolg hebben?
   
 2. Vandaar dat men wol dragen voor o.a. een goede vocht afvoer
   
 3. hyz

  hyz

  Wol een goede vocht afvoer? Dat is nieuw voor me. Wol blijft lang nat, veel langer dan kunststoffen. Het isoleert dan nog wel redelijk.
   
 4. Bij lage tot matige inspanning heeft wol inderdaad nog een behoorlijk goede vocht afvoer omdat het dan redelijk kan blijven isoleren. Voor (buiten)sport-activiteiten presteren kunststof-materialen inderdaad veel beter.
  In die zin komt dit nieuwe materiaal bij mij als een 'high-tec' versie van wol over.
  Ik vond het ook wel interessant.
  Hoewel ik meer zit te wachten op een echt goede vervanging van dons als materiaal voor slaapzakken.
   
 5. Dat zal moeilijk worden. Misschien een Lucht geisoleerde folie bivakzak maar is toch een ander comfort dan dons. Met electrische verwarming, als de batterijen heel licht worden met veel capaciteit.

  Voorlopig moeten we het maar met de waterkruik doen.  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 6. Ik vind nog steeds wol prettiger warmer en comfortabel. Als mijn trui nat wordt heb ik een slechte regenjas of er geen aan.
  In mn bergklim periode ben ik ook vaak nat geworden door de inspanning. Maar dat droogde ook snel vanzelf.  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   

Deel Deze Pagina