Meer leren over de flora en fauna in NL

Sinds een tijdje gebruik ik de app obsidentify
Samen met waarneming.nl leer ik de laatste tijd veel meer over de natuur in NL
Van planten tot beestjes, wantsen, libellen, weekdieren, vlinders en ga zo maar door.
Voor mij een verrijking want ik zie nu de meest vreemde wezens die NL bevat.

Gewoon ter info.
 
Ja die is ook goed. Voor de planten gebruik ik vaak PlantNet, zowel in de natuur of een kamer of tuinplant.
 
Tegenwoordig kan je in Nederland steeds meer genieten van (bijvoorbeeld) prachtige bermen! Ik gebruik plantnet ook regelmatig. Je moet wel altijd goed opletten omdat het door de gebruikers zelf gevuld wordt, die niet altijd de juiste plantnaam kiezen.

Groepen op facebook:
- eetbare wilde planten
- Wilde bloemen determinatie
 
Vooral opletten als het gaat om eetbaarheid! Wat Hyz schreef, veel van die apps werken met data die door gebruikers zelf is aangebracht. Ik ben al een hele tijd bezig met paddenstoelen (eetbare) en heb wel eens apps getest (kwaliteit checken). Voo rwat betreft paddenstoelen kan ik zeggen dat ze er toch wel regelmatig naast zitten. Kijk de duidelijke exemplaren (zoals bijvoorbeeld vliegenzwam) gaat uiteraard wel goed. Maar bij de vele verschillende soorten boleten (die vaak op een willekeurige foto veel op elkaar lijken) gaat het vaak mis. Ik kan me voorstellen dat dit ook het geval is bij bessen e.d. Vooral bij bessen is het belangrijker om eerst de op basis van blad, aanhechting aan steel, eventuele knoppen en bloemetjes de struik te determineren. Er zijn goede gidsen betrouwbare gidsen die daar bij helpen. Ik ga nooit op een app vertrouwen. Ik gebruik overigens wel Plantnet als het gaat om herkennen van niet eetbare dingen (geen risico op misdeterminatie)
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan