Legenda vraag

Discussie in 'Discussie: materialen' gestart door kvdongen, 13 apr 2018.

 1. Hallo,
  Ik heb een kaart van bijvoorbeeld Italië, maar kan iemand mij op weg helpen met welke lijnen ik precies kan gebruiken om een route te maken?

  upload_2018-4-13_21-17-16.png
  Wit is een weg, bebouwde kom
  bruin is hoogte lijn
  blauw is water
  Maar dan heb je een doorgetrokken donker groene lijn zwarte en rode stippel lijn.

  Kan iemand mij hier mee op weg helpen?

  Groeten Kris
   
 2. Donkergroen lijkt mij de grens van een nationaal park of anderszins beschermd gebied.

  Maar bij elke digitale kaart staat ook ergens een legenda. Even door zoeken...

  Marla
   
 3. Zwarte en rode stippel zijn wandelpaden, rood is een route bijvoorbeeld een GR of andere uitgezette route. De groen durf ik niet zeker te zeggen maar lijkt een grotere weg (groter dan de witte)
   
 4. oke, dus als ik een hike tocht wil uitzetten kan ik uit gaan van de rode en zwarte stippel lijnen?

  bedankt voor de reacties!
   
 5. Ja dat zou goed moeten gaan
   
 6. Dat is de vraag want de kwaliteit van de kaart is mij niet bekend.
  Op een goede topografische kaart zie ook bij de paden verschillende gradaties in moeiljkheid van de paden. Die zie ik hier niet.

  Marla
   
 7. Weten jullie toevallig ook of ik meerdere topo kaarten in Basecamp tegelijk zichtbaar kan krijgen? dit vraag ik omdat ik een route wil maken die Italië en Wwitserland doorloopt.
   
 8. Dit betreft de Trekmap Italia V4 PRO
   
 9. Gps heb ik geen verstand van dus daar kan ik je helaas niet mee helpen.

  Wat Marla zegt, paden zijn verder niet gedefineerd. Bij de rode zal het wel los lopen bij de zwarte kan het geen kwaad om beetje te kijken naar bijvoorbeeld hoogtelijnen
   
 10. Zie mijn antwoord in het draadje Val Grande waarin je aangeeft niet erg ervaren te zijn: niet zelf een route gaan uitstippelen!

  Marla
   
 11. Ik ben geen Basecamp-deskundoloog maar kaarten 'tegelijk' zien zal waarschijnlijk lastig worden (tenzij je het programma op 2 schermen/vensters kunt openen). In het menu kun je de kaarten die je beschikbaar hebt wel om beurten openen. Voor de laatste tochten die ik gemaakt heb (bijv. Mallorca, Picos de Europa, Pyreneeën) heb ik na wat zoeken steeds topokaarten van liefhebbers kunnen downloaden (gratis of een paar euro vrijwillige donatie), dus misschien kun je voor jouw omgeving ook wel wat vinden.
  Overigens deden wij ruim voor het GPS-tijdperk op veel van onze (berg)wandelingen precies wat jij suggereert: zelf een route uitstippelen met de lijntjes op de kaart. Riskant? Soms wel en soms loop je dood en moet je terug, maar als je geen strak tijdschema hebt kan ook erg leuk en avontuurlijk zijn.
   
 12. Heb laatst gelopen met een ICT man die aangaf dat er kaarten in het scherm over elkaar kunnen worden weergegeven.
  Als practische man , kan ik het je niet uitleggen.
  Vond de toepassing wel mooi , route en POI invoegen.

  succes vind je mogelijkheden.
   
 13. hyz

  hyz

  Tip: ga eerst eens in Nederland of België oefenen.

  Deze vraag staat trouwens bij het verkeerde onderwerp...
   
 14. Hij bedoelde dan waarschijnlijk layers, voor hoogtelijnen en zo?

  Jonas

   
 15. Nou ik heb bijvoorbeeld een kaart van Nederland, België, Zwitserland en Italië. Is het dan mogelijk om alle kaarten zichtbaar te krijgen, zodat je een route kan maken over landsgrenzen heen.

  Verstuurd vanaf mijn HUAWEI NXT-L29 met Tapatalk
   
 16. Hoi , maak je vraag eens duidelijk , wat gebruik je ? Deze vraag heeft zo veel mogelijkheden , specificeer en maak er een nieuw draadje van.
   
 17. Oké, ik gebruik het programma Basecamp. Bovenin staat de knop "kaarten" dan krijg je denk lijst met kaarten die je geïnstalleerd hebt staan, maar je kan maar 1 kaart tegelijk weer laten geven. Mijn vraag: kan je al die kaarten tegelijk weer laten geven?

  Verstuurd vanaf mijn HUAWEI NXT-L29 met Tapatalk
   
 18. Kaarten 'tegelijk' over elkaar heen is uiteraard zinloos, dus je bedoelt waarschijnlijk aansluitend of overlappend. In jouw geval bijv. Zwitserland en noord Italië, begrijp ik.
  Basecamp werkt met een foto(bestand) als kaart (achtergrond), waarover je wel routes, waypoints enz kunt weergeven en later weer weghalen, waarbij de kaart zichtbaar en ook ongewijzigd blijft. Maar je kunt in Basecamp niet twee aparte kaarten tegelijk als achtergrond inladen en op beide kaarten doorlopend gegevens verwerken. Misschien kan dat ooit als er een soort Photoshop-lagen-techniek in verwerkt zou worden.
  Het kan technisch wel op een andere manier; door van twee kaarten 1 nieuwe te maken door die als foto's aan elkaar te monteren en er een nieuwe kaart van te maken, die je in Garmin-code benoemt (xxx.gmapi of zoiets). Dat is specialistenwerk, dus het lijkt me simpeler om een bestaande kaart van jouw gebied te zoeken, bijvoorbeeld 'Alps' van OpenFietsMap (gratis!):
  http://www.openfietsmap.nl/downloads/alps
   
 19. Er is wel een methode om twee kaarten of twee verschillende deken van een kaart in een image bestand te zetten zodat je inderdaad een grensgebied in een kaart kan hebben. Maar dit is een oude techniek uit de tijd dat een gps maar 1 image kon bevatten. Moet je ff googlen.

  Maar ik vind het geen probleem om gewoon even kaart te switchen bij grensovergang in basecamp. Verder heb je ook een handige kaart zoals Nops wanderkarte of de Transalpin.  Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
   
 20. AEB

  AEB

  Je kunt in Basecamp maar 1 kaart tegelijk zichtbaar maken. Wat je wilt, kan dus niet.
   

Deel Deze Pagina