Kumano Kodo - wandelen in Japan

Ik heb een tijdje geleden de Kumano Kodo pelgrimsroute in Japan gelopen. Nu het er naar uit ziet dat Japan weer open gaat, wil ik jullie dit niet onthouden. De Kumano Kodo is een oude pelgrimsroute op het Kii schiereiland ten zuiden van Osaka. Je start in het kleine stadje Tanabe City, waar je ook het Kumano Kodo Tourism Bureau hebt. Ze spreken er Engels en je kunt er van allerlei handige dingen krijgen en kopen, zoals kaarten, hostel informatie, berenbellen (ja, er zijn beren) en meer.

Er is een aantal routes, maar de meeste mensen lopen de Nakahechi Trail, die min of meer van West naar Oost loopt. De moeilijkste (maar dit is Japan, dus misschien moet ik zeggen: de minst makkelijke) route is de Kohechi. Het 'moeilijke' aan deze route is dat er vrijwel geen accomodatie is en je je eigen eten/water mee moet nemen.

Nakahechi 5.jpeg

De Nakahechi trail is makkelijk te doen: je loopt voornamelijk door het bos, met hier en daar een klein dorp op de route, waar je in een guesthouse kunt overnachten. Die guesthouses (Minshuku) zijn meestal vol - en ze zijn bovendien duur. Je kunt op verschillende plekken kamperen, dus neem een tent mee.
Onderweg zou je kunnen overwegen om wild te kamperen - dat is officieel niet strict verboden, maar het wordt ook niet op prijs gesteld. Wanneer je wild kampeert, zoek dan ergens een plek weg van het pad - de kans dat je 's avonds iemand tegen het lijf loopt is nagenoeg nihil.

Nakahechi 4.jpeg

Hier kampeerde ik op een pas, ergens onderweg. Er waren wel veel wilde dieren, dus hou je eten apart (niet in de tent).

Er zijn verschillende officiele campings onderweg. Een van de leukere was de Watarase Onsen camping. Supergoedkoop, mooi gebied en als bonus krijg je korting voor de Wataze Onsen aan de andere kant van de rivier. Hier hebben ze een grote rotenburo, waar je 's avonds je vermoeide spieren kunt relaxen.

nakahechi 2.jpeg

Nakahechi 1.jpeg


Het makkelijkst is om aan te vliegen op Kansai Airport (Osaka en Kyoto) en van daaruit de trein te pakken naar Tanabe City. Er gaat geen snelle trein die kant uit, dus je bent wel een paar uur bezig met het boemeltje.

In Tanabe City heb je diverse accomodatiemogelijkheden, maar een van de leukste is Buddha Guesthouse - een beetje een rommelig hostel waar je op een matrasje op de tatami matten slaapt.
Buddha GH.jpeg


Voor mensen die denken dat Japan duur is: ja, dat is het zeker wanneer je in hotels overnacht, altijd uit eten gaat en GEEN Japan Railpass koopt.
Heb je een beperkt budget, dat kun je nog steeds naar Japan. Dat betekent slapen in hostels, eten uit de supermarkt (veel verse producten worden na 18:00 50% afgeprijsd, omdat ze het de dag erna niet meer mogen verkopen), je eigen tent meenemen - er zijn veel campings in Japan. Wil je wat meer van Japan zien, dan raad ik je aan om een Japan Railpass te kopen in Nederland - daarmee kun je in Japan gratis reizen met de JR treinen. Ja, zo'n railpass is duur, maar reizen per trein in Japan is gillend duur.

Nakahechi 3.jpeg
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan