Krijtlandpad: onze ervaring...

Discussie in 'Discussie: wandelgebieden' gestart door Timothy, 8 aug 2019.

 1. Hallo,

  omdat ik zelf al heel wat info haalde uit (oude en nieuwe) posts op dit forum, dacht ik mijn eigen ervaringen te delen, in de hoop dat iemand er wat aan heeft.

  We liepen afgelopen weekend (za-zo-ma) een deel van het Krijtlandpad. Start in Maastricht, pad volgen tot Slenaken, daar de variant naar Gulpen en zo terug het hoofdpad volgen naar Maastricht. We hadden de wagen vóór Maastricht geparkeerd (wijk Amby, ten noord-oosten van Maastricht), gewoon langs de kant van de weg.

  Algemeen: erg mooie tocht, afwisselende landschappen. Wel drukker dan pakweg een tocht in de Ardennen, met veel andere wandelaars en regelmatig een dorp. Wij hadden alles mee - tent, eten... - maar wie wil schuift 's middags en 's avonds de voeten onder tafel en laat zich bedienen. Weg is ook goed aangegeven, al is het boekje (aangevuld met Google Maps) een absolute aanwinst. Let wel: wij hadden een boekje anno 2003 (?), en merkten dat het pad op sommige plaatsen is verlegd. Maar zoals gezegd: geen probleem om de route te volgen.

  Slapen deden we op campings (bivakkeren/wildkamperen zou ik niet aanraden: té druk onderweg om discreet je tentje op te zetten). Het plan was om op mini- of boerderijcampings te gaan staan, maar dat is niet gelukt: elke kleine camping waar we aanklopten, was volzet en wilde ons zelfs geen klein hoekje van het terrein bieden voor de nacht. Zo stonden we dus op camping Bosrand (Moerslag - grote, maar aangename camping, "Wij hebben altijd plaats voor échte kampeerders", vertelde men ons) en Camping Osebos (Gulpen - we moesten toch ergens staat, maar erg 'trekker-vriendelijk' is deze camping niet. Je wordt ook aangestaard door élke andere campingbewoner als je je kleine tentje opzet en je trekkingmaaltijd uit de zak eet ;-) )

  Onze conclusie: erg mooie tocht, makkelijk ook omdat je eigenlijk niet al te voorbereid kan starten. Tip: bereid je toch iets beter voor dan ons, en reserveer die kleine fijne campings...

  (Oh ja, en na de tocht op hotel, propere kleren en lekker gaan eten in Maastricht maakte het mini-uitje nóg beter.)

  Groet!
   
  RoelAlblas vindt dit leuk.
 2. Ik herken het wat je schrijft. Het was zo druk omdat er de heuvelland 4 daagse is, daardoor ligt alles vol op de camping.
  En ja de kleine campings zijn de allerleukste.
   
 3. Zelfde stuk eens gelopen met bloed hitte. En dat bovenop de heuvels was afzien.
  Het tussen stuk tussen Slenaken en Gulpen vond ik het mooist van de gehele route.
  Ook als je de oostelijke cirkel een keer loopt.
  Buiten het hoogseizoen is het een stuk rustiger.
   
  BertusS vindt dit leuk.
 4. BEdankt voor het delen van je ervaringen, en de tips over campings en verlegde route. Ik heb toevallig 2 weken terug ook het gidsje besteld om eind deze maand in een weekend een stukje van het krijtlandpad te gaan lopen. Goed om iig alvast wat recente ervaringen te hebben gelezen :)
   
  Timothy vindt dit leuk.
 5. En inderdaad, niet tijdens de heuvelland 4 daagse of de Nacht van Gulpen op de bonnefooi aankloppen bij een camping of hotel. Sowieso eigenlijk niet in het hoogseizoen. En inderdaad, goede eettentjes genoeg onderweg, dus de brander kan thuisblijven en dat scheelt toch gewicht...

  Mirjam
   
 6. Of de ronde van valkenburg, fietsende gekken. Alle slaapplekken bezet.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   

Deel Deze Pagina