Krijtlandpad: onze ervaring...

Discussie in 'Discussie: wandelgebieden' gestart door Timothy, 8 aug 2019.

 1. Hallo,

  omdat ik zelf al heel wat info haalde uit (oude en nieuwe) posts op dit forum, dacht ik mijn eigen ervaringen te delen, in de hoop dat iemand er wat aan heeft.

  We liepen afgelopen weekend (za-zo-ma) een deel van het Krijtlandpad. Start in Maastricht, pad volgen tot Slenaken, daar de variant naar Gulpen en zo terug het hoofdpad volgen naar Maastricht. We hadden de wagen vóór Maastricht geparkeerd (wijk Amby, ten noord-oosten van Maastricht), gewoon langs de kant van de weg.

  Algemeen: erg mooie tocht, afwisselende landschappen. Wel drukker dan pakweg een tocht in de Ardennen, met veel andere wandelaars en regelmatig een dorp. Wij hadden alles mee - tent, eten... - maar wie wil schuift 's middags en 's avonds de voeten onder tafel en laat zich bedienen. Weg is ook goed aangegeven, al is het boekje (aangevuld met Google Maps) een absolute aanwinst. Let wel: wij hadden een boekje anno 2003 (?), en merkten dat het pad op sommige plaatsen is verlegd. Maar zoals gezegd: geen probleem om de route te volgen.

  Slapen deden we op campings (bivakkeren/wildkamperen zou ik niet aanraden: té druk onderweg om discreet je tentje op te zetten). Het plan was om op mini- of boerderijcampings te gaan staan, maar dat is niet gelukt: elke kleine camping waar we aanklopten, was volzet en wilde ons zelfs geen klein hoekje van het terrein bieden voor de nacht. Zo stonden we dus op camping Bosrand (Moerslag - grote, maar aangename camping, "Wij hebben altijd plaats voor échte kampeerders", vertelde men ons) en Camping Osebos (Gulpen - we moesten toch ergens staat, maar erg 'trekker-vriendelijk' is deze camping niet. Je wordt ook aangestaard door élke andere campingbewoner als je je kleine tentje opzet en je trekkingmaaltijd uit de zak eet ;-) )

  Onze conclusie: erg mooie tocht, makkelijk ook omdat je eigenlijk niet al te voorbereid kan starten. Tip: bereid je toch iets beter voor dan ons, en reserveer die kleine fijne campings...

  (Oh ja, en na de tocht op hotel, propere kleren en lekker gaan eten in Maastricht maakte het mini-uitje nóg beter.)

  Groet!
   
  caersbart en RoelAlblas vinden dit leuk.
 2. Ik herken het wat je schrijft. Het was zo druk omdat er de heuvelland 4 daagse is, daardoor ligt alles vol op de camping.
  En ja de kleine campings zijn de allerleukste.
   
 3. Zelfde stuk eens gelopen met bloed hitte. En dat bovenop de heuvels was afzien.
  Het tussen stuk tussen Slenaken en Gulpen vond ik het mooist van de gehele route.
  Ook als je de oostelijke cirkel een keer loopt.
  Buiten het hoogseizoen is het een stuk rustiger.
   
  BertusS vindt dit leuk.
 4. BEdankt voor het delen van je ervaringen, en de tips over campings en verlegde route. Ik heb toevallig 2 weken terug ook het gidsje besteld om eind deze maand in een weekend een stukje van het krijtlandpad te gaan lopen. Goed om iig alvast wat recente ervaringen te hebben gelezen :)
   
  Timothy vindt dit leuk.
 5. En inderdaad, niet tijdens de heuvelland 4 daagse of de Nacht van Gulpen op de bonnefooi aankloppen bij een camping of hotel. Sowieso eigenlijk niet in het hoogseizoen. En inderdaad, goede eettentjes genoeg onderweg, dus de brander kan thuisblijven en dat scheelt toch gewicht...

  Mirjam
   
 6. Of de ronde van valkenburg, fietsende gekken. Alle slaapplekken bezet.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 7. Ik wil dit weekend de oostelijke helft van het Krijtlandpad gaan lopen, maar wil geen camping reserveren. Ik zag dat er bij Gulpen en Slenaken wat campings zijn. Is het te doen om hier op de bonnefooi aan te komen kakken dit weekend, met in het achterhoofd de nog neit geheel afgelopen vakantieperiode?
   
 8. ik zou even bellen. het wordt 30 graden hier. grote kans dat er veel kampeerders zijn.
   
 9. De schoolvakantie in Zuid is wel afgelopen. Maar ik zou toch een aantal van die campings on je telefoon zetten, kun je even bellen.
  En ik weet niet of alle campings tentplekken hebben, of alleen ruimte voor die grote witte dozen op wieitjes..... Ik heb bij de camping in Cotessen nooit een tentplekje gespot, terwijl ik er meermaals overheen gelopen ben met een wandeling.
  Mirjam
   
 10. hyz

  hyz

  Als je zegt dat je een klein tentje hebt, is er bijna altijd wel plek. Behalve op de campings waar je toch niet wilt staan. Maar even doorlopen naar de volgende is niet altijd een optie.
  Alternatief kan dan zijn bij een particulier vragen of wildkamperen.

  Ik ken dat gebied overigens niet. Ik zou alvast de campings bekijken op luchtfoto en website. Idem omgeving voor alternatieven. Zo selecteer ik trouwens altijd de camping.
   
 11. Ik ken de omgeving daar wel een beetje, en niet overal is het lekker vlak. Schuin liggen lijkt me niet lekker. Wildkamperen gaat je niet lukken, vanwege het toerisme. Ik denk dat datzelfde toerisme er ook toe leidt dat je moeilijk een plekje bij een particulier kunt regelen. Niet omdat de mensen niet vriendelijk zijn, maar omdat ze van april t/m september wel iedere nacht iemand kunnen herbergen....
  Ik weet niet hoever de camping van Eperheide van de route af ligt, dat was toen ik er langs kwam, en in de kantine een bakkie ging doen, geen grote camping, volgens mij zag ik daar ook tentjes staan.
  Google maps kan handig zijn vanuit de lucht, een stafkaart met hoogtelijnen ook.

  Mirjam
   
 12. Dank voor de reacties, maar ik ben uiteindelijk toch maar richting Luxemburg gegaan om route 1 van de Mullerthal trail te lopen. De in Limburg voorspelde temperaturen waren mij iets te hoog afgelopen weekend :D

  Uiteindelijk gekampeerd op de camping in Born, waar meer dan genoeg plek was :)
   
 13. Mijn ervaring is dat er buiten het seizoen altijd wel een plek op een camping te vinden is. Mooie route met behoorlijk wat hoogtemeters. Zeker voor Nederland.
  Aanrader vond ik eten in Fiets & Wandelcafe A Gen Kirk in Vijlen. Er zit een boerencamping vlakbij.
   

Deel Deze Pagina