Kamikochi hikes en Nakasendo Trail, Japan

Japan is een van mijn favoriete landen. Ik ben er vaak geweest en probeer altijd wel een wandeling of een hike te doen.

Ik heb het eerder al gehad over de Kumano Kodo trail, ten zuiden van Osaka. Dit topic gaat over de Japanse Alpen en een eeuwenoud wandelpad dwars door Japan - de Nakasendo.

Ik begin met Kamikochi. Kamikochi, ongeveer in het midden van het eiland Honshu, is een van de mooiste plekken van Japan. Je kunt er met een auto of met de bus komen en de makkelijkste uitvalsbasis is Takayama. Takayama is een kleine provinciestad met alle voorzieningen, zoals hostels en hotels, een trein- en een busstation. Vanaf het busstaion vertrekken er dagelijks bussen naar Kamikochi, via Hirayuonsen (hier kom ik later op terug). De bussen rijden niet het hele jaar door, aangezien Kamikochi volledig ingesneeuwd raakt in de winter.

In Kamikochi is een soort toeristendorp met hotels, souvenirs en een nutteloos informatiecentrum (0 info en ook nog eens alleen in het Japans). Je kunt Kamikochi als een eendagsproject doen, maar dan mis je toch wel heel veel. Ik raad aan om je tent mee te nemen en te kamperen op de Konashidaira Camping Ground

Kami 2.jpeg

Kami 3.jpeg


Toen ik er was, kostte het kamperen 1000Y, maar ik zie dat het nu al 1200Y is. Dat is nog steeds SUPER goedkoop. En kijk het uitzicht!
De camping heeft een heet bad voor de gasten, er is een winkel met kruideniersspullen en er is een restaurant met goedkoop en erg lekker eten.

In Kamikochi zijn diverse wandelroutes, varierend van makkelijk tot zeer moeilijk (touw, stijgijzers, etc nodig). Ikzelf ben er 3 dagen geweest en vond dat goed. Dit waren precies de laatste 3 dagen dat de camping geopend was voor het seizoen em het was 's avonds al -11.

Wanneer je Kamikochi verlaat, kun je nog even kamperen in Hirayuonsen. Hirayuonsen is een klein dorp aan de voet van de bergen. Hier bevindt zich een busstation met bussen naar Takayama en Matsumoto. Iets ten zuiden van het centrum vind je de Hirayu Campground. Wanneer je hier kampeert krijg je korting voor een van Japans mooiste onsen: Hirayu-no-mori, die iets verderop ligt.

Hirayu 1.jpeg

Vanuit Hirayuonsen kun je de bus nemen naar Matsumoto - een grotere stad naar het oosten. Matsumoto is bekend om het kasteel (een van de 12 nog originele kastelen in Japan) en dient ook als uitvalsbasis voor de Japanse Alpen.

Matsumoto Jo.jpeg


Ten zuiden van Matsumoto loopt de oude Nakasendo hoofdweg - een wandelroute dwars door het centrale deel van Japan. Langs deze route in de Kisovallei liggen prachtige authentieke Japanse dorpen, waarvan de mooiste, uiteraard, onder de voet worden gelopen door voornamelijk Japanse toeristen. Je kunt er ook geweldig wandelen - er zijn overal campings waar je je tent kunt neerzetten. Veel van deze campings echter zijn zogenoemde 'auto campings' - wat betekent dat ze niet direct naast het pad liggen. Japanners rijden er met de auto heen - jij zult moeten lopen, vaak langs de hoofdweg met voorbijrazend verkeer. Let er ook op dat de meeste campings alleen in de zomer zijn geopend!

Het bekendste stukje van de Nakasendo is de wandeling tussen Magome en Tsumago - je kunt in Matsumoto (en online) een gratis kaart krijgen die echt volkomen nutteloos is. De trail is eenvoudig te herkennen aan de bordjes en is ook nog eens zeer makkelijk te lopen. Er wordt gewaarschuwd voor beren, maar omdat dit een populaire wandeling is, denk ik dat de meeste beren het hazenpad hebben gekozen.

Ik was er in het naseizoen, dus de meeste campings waren gesloten. Ik vond er gelukkig enkele die wel geopend waren, waaronder de camping bij Hotel Kisoji - een draak van een gebouw, maar MET eenvoudige camping EN een supermooie onsen.

20171107_142205.jpeg


Wil je Kamikochi zien en ook de Nakasendo lopen, dan kun je het beste aanvliegen op Nagoya. Nagoya is een 13-in-een-dozijn stad. De vluchten erheen vanuit Nederland zijn goedkoop en in Nagoya heb je een keur aan accomodatie. Bovendien reis je vanuit Nagoya binnen een mum van tijd naar steden als Kyoto en Tokyo.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan