JZT 3.0 1 t/m 3 september 2017

Junioren Zomertrektocht 3.0, Wandelen door bos, langs heide en tussen de verrekens in Oost Brabant,1 t/m 3 sept 2017
De derde Junioren Zomertrektocht alweer. Voorgaande edities waren gezellig en daarom gaan we als Rugzaklopers gewoon door met dit recept.

De keuze is gevallen op een gebied in Oost Brabant waar afdoende ruimte is om lekker rond te dolen. Bos, heide en varkensboeren zijn afdoende in dit gebied te vinden. Daar gaan we dan ook lekker tussendoor struinen.

Voor wat betreft de junioren is het net zoals de bij de voorgaande edities echt de bedoeling dat we een normale trektocht met rugzakken doen. Er is dus geen rekening gehouden met het eventueel pendelen van auto’s e.d., paadjes die hoegenaamd niet geschikt zijn voor karretjes en zeker ook geen ‘verplicht’ pannenkoeken bakken op zaterdag. De uitdaging voor de junioren betreft dus de afstand en het eventueel dragen van eigen kampeerspulletjes.

Voor de campinginformatie en deelname graag mij even PM-en.

We verzamelen in principe vrijdag namiddag/avond op een camping in de omgeving van Boxmeer. Zaterdagochtend aankomen kan maar ben dan wel vroeg (9 uur want wij vertrekken uiterlijk 9:30)! Op zaterdagochtend pakken we de kampeerspulletjes weer in en gaan we in westelijke richting oost Brabant door. Ik heb voor ons zelf en eventuele andere Junioren die meelopen een tocht gepland van
15 a 16 kilometer naar de zaterdagcamping. Onderweg komen we geen Horeca tegen, zorg dus voor eigen eten en drinken (traditioneel altijd een koffie/thee stop, lunch stop en als de tocht niet opschiet ook een vier uurtje).

Op de vrijdag en zaterdagcamping is een centrale vuurplaats aanwezig, echter het is geen gegeven dat er ook vuur gemaakt kan worden. Dit is afhankelijk van de toestemming van de gemeente, die met codes werkt qua brandveiligheid.

Op zondag pakken we de boel weer in en voor de OV-ers heb ik een plan om of via Boekel en bus (+/- 7 km) of via Helmond Brouwhuis treinstation (+/- 17 km) weer huiswaarts te keren.

Beide kampeerterreinen zijn natuurkampeerterreinen. Natuurkampeerterreinen hebben altijd plaats voor trekkers. Als mensen met de auto komen, dan moet men die dan ergens buiten het terrein parkeren (anders ben je geen wandelaar). Verder een natuurkampeerterreinkaart (lidmaatschap) is verplicht.

Qua kaarten zijn in ieder geval aanbevolen:
* bladen 46D, 46C, 45H, 52A en 51F (1:25:000)
* bladen 46W, 52W, 51O en 45O (1:50.000)
 
O zeker wil ik die wel eens bekijken. Dat is een mooie omgeving om te wandelen


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan