Junioren zomertrektocht 1.0 19 t/m 21 juni 2015

Na met veel plezier vijf keer een kidshike georganiseerd te hebben werd het tijd het stokje over te dragen aan Rugzaklopers met jonge kids (zie ook http://www.hiking-site.nl/prikbord/showthread.php?t=12689). Onze kids worden al wat ouder en kunnen zelfstandig de afstanden van zo’n weekend makkelijk lopen. Ze dragen ook zelf hun eigen rugzakjes en de oudste is al sterk genoeg om haar eigen slaap- en regenspullen te dragen.

Kortom het wordt voor ons tijd om een stapje verder te gaan. Wederom in overleg met de Rugzaklopers dit weekend ook opengesteld voor een ieder die graag met zijn of haar kinderen loopt. We laten de bolderkar lekker thuis en gaan gewoon old-scool rugzaklopen.

Enig verschil met een normaal Rugzaklopers weekend is dat de afstand wat beperkt blijft tussen de campings. Ergo bepaalde typische kidshike activiteiten laten we nu echt over aan je eigen invulling. Geen geplande routes, geen rekening houden met een stoet van karren die niet zomaar geschikt zijn voor bepaalde barrières en geen gependel met auto’s en spullen.

Het recept is dus lekker standaard op z'n Rugzaklopersstijl. Gezellig verzamelen op de vrijdagavond camping. Zaterdag lekker lopen via je eigen route, al dan niet met een groepje anderen die ongeveer hetzelfde willen lopen als jij, naar de zaterdag camping. Zaterdag namiddag/avond gezellig verpozen op de kampeerplek. Zondag lekker lopen naar waar je maar naar toe wil. Kortom vrijheid en blijheid.

De hemelsbrede afstand tussen de campings is deze keer zo’n 6,5 km. Ideaal om tochten te maken tussen de 10 en 15km waarmee de afstand voor junioren beperkt kan blijven. Het gebied is interessant genoeg om lange afstanden te maken. We gaan namelijk naar het gebied van de Stuwwallen nabij Groesbeek wil (Pssst. P.huis Duivelsberg is ook in deze contreien). Kortom wandelplezier gegarandeerd en voor de liefhebbers mogelijkheden om de kuitspieren te trainen op de flanken van de stuwwallen.


Voor de campings is het verzoek je wel even aan te melden hier. Want die maken we eigenlijk nooit openbaar

Voor wie met OV komt: vanaf station Nijmegen kan men stadsbus 5 nemen richting Groesbeek De Horst. Uitstappen bij halte Kerk (De Horst). Vandaar is het nog 7 minuten lopen.

Qua kaarten is het handig om ook te zorgen dat je wat bij je hebt om desgewenst een stukje door Duitsland te lopen. Net over de grens ligt namelijk ook nog een aardig bos (Reichswald met ondermeer WO II overblijfselen) om doorheen te stoempen.

Kaartsuggesties NL
1:50.000 Blad 46 en blad 40 west
1:25.000 Blad 46A, 46B, 40C en 40D

Kaartsuggesties Duitsland:
topographischen Landkarten von der Bezirksregierung Köln (1:25.000):
4102 Elten
4202 Kleve
topographischen Landkarten von der Bezirksregierung Köln (1:50.000):
L4102 Elten
L4302 Kleve
 
Laatst bewerkt:
Tot op heden via deze site 3 aanmeldingen en via de Rugzaklopers ook een drietal aanmeldingen. Kortom het gaat al een leuk groepje met kids worden.:)
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan