Jubileum weekend : adopteer een UL hiker .

Discussie in 'Club Hiking-site.nl' gestart door Joop130, 5 aug 2019.

  1. in November staat in de agenda van de hiking-site het jubileum weekend
    https://www.hiking-site.nl/prikbord...r-hiking-site-nl-1-t-m-3-november-2019.16104/

    het is zomer en nog ver weg , maar wij zijn er wel mee bezig, klein team die dit op zijn schouders neemt en tot een succes maakt .

    November en weer , kan alle kanten op , wij denken er over na , het moet leuk zijn en warm . er gaan zeilen rond een kampvuur gespannen worden , uit de wind en de straling lekker vasthouden , maar ook vuurschalen voor waar het vuur niet straalt.

    Vuur is magie , licht warmte en een plek om te koken , dat is niet UL , maar wij weten het enthousiasme niet , maar wel dat er diverse Dutch Ovens aanwezig zullen zijn , waar mensen mee gaan koken , wil je aanschuiven met je bordje , het lijkt mij een mooi idee , lekker licht reizen .

    Nu concreet , wie gaat een dutch Oven mee nemen , wat ga je maken , wie wil aanschuiven .

    heb afgelopen periode al lekkere dingen geproefd , vraag en vertel wat je plan is

    Caveman style mag ook , maak het gezellig.

    ik wacht even af , op reacties , anders doe ik over een paar weken , een voorzetje .

    Joop

    het is onze hikingsite , je doet het samen
     
    Odysseus en RoelAlblas vinden dit leuk.
  2. Komend weekend gaan drie HS-ters op pad in de omgeving van de locatie van het jubileum weekend. We hebben er zin in.
     
  3. Rkoome

    Rkoome Administrator Medewerker

    Gezien het feit dat wij komen invliegen is elke kilo bagage minder mooi meegenomen. Dus wij laten ons graag adopteren voor wat betreft kookspullen.

    Wat overigens niet wegneemt dat wij komend uit Spanje uiteraard wel voor de nodige ham zorgen om te snacken gedurende het weekend

    Raymond
     
    snouwens en Joop130 vinden dit leuk.
  4. Beste vliegers, Dat gaat wel lukken. Eetgereedschap, plates geen probleem.



    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
     
  5. de gebruikers van een DO kunnen hun menukaart aangeven, dan zal er een leuke mix komen van gerechten , vuur heeft ruimte genoeg
    wees creatief , lekker eten en mooie gesprekken is de charme van het vuur .
    schroom niet , lekker licht lopen , en zwaar tafelen
    Ook belangrijk weten voor hoeveel mensen je kookt , ik kan een heel varken bereiden , maar ook een lekker stuk rundvlees voor 6-8 personen .
    Vraag en aanbod
     
    Laatst bewerkt: 16 aug 2019
    hyz en snouwens vinden dit leuk.
  6. 's middags kwamen de haantjes kijken wie er nieuw aangekomen waren.
     

    Bijgevoegde bestanden:

  7. in het donker onder schermpje lekker eten klaarmaken
     

    Bijgevoegde bestanden:

  8. kijk, hier komt de dixie te staan
     

    Bijgevoegde bestanden:

  9. eenzaam in het regenbos terug naar ons kampeer terrein.
     

    Bijgevoegde bestanden:

  10. Bij ons gaat wel een DO en een skillet mee. Ik wil me wel sterk maken om eetbare paddenstoelen te bakken vermits ik die lokaal kan vinden. In de DO stoven we meestal vooral veel groenten (voornamelijk vegetarisch). Ik zal eens overleggen met de vrouw wat we gaan maken in de DO (het is een 5 quart). Vlees kan dan bij andere gescoord worden.
     
  11. November kom langzaam dichterbij, voor mij is het nu tijd om er even 3 weken ertussen uit te gaan. Vanuit Joop en Bert is er het idee ontstaan wat drank ( biertje, wijntje en fris ) centraal in te kopen. Of we hiermee doorgaan hangt van jullie af, met andere heb je zin hierbij aan te sluiten of ga zelf voor wat te drinken zorgen? Dit is een van de vragen welke we voor jullie hebben.

    Het verzoek om hiernaast nog een aantal zaken door te geven ( dit kan via een PM of email gericht aan mij [snouwens] ): Naam, Geboortedatum, Aantal nachten/dagen aanwezig, Maakt gebruik van Fris/biertje. Dit voor alle personen individueel die meekomen.
    Mocht je je geboortedatum op deze manier niet willen doorgeven kan je deze informatie ook nog altijd aanvullen in November, ik zorg voor een uitgeprinte lijst in Borkel En Schaft.

    Ik ben vanaf 23 September weer terug van vakantie, eerder zal ik waarschijnlijk niet op de berichten reageren. Dat jullie dit alvast weten ;-)

    Groeten,
    Stephan
     
  12. Ha Stephan, de samenstelling waarmee we komen is mij nog onbekend. Kan 1, 2, 3 of 4 personen zijn. Maar laat ik het simpel houden. Wij zorgen wel voor eigen drinken. Ik heb de gewoonte om meestal vrijdag laat aan te komen. Maar als kids mee gaan kan het ook wel eens zaterdagochtend pas worden.
     
  13. Hier een voorzetje van mij betreffende de menukaart welke voor twee dagen geldt :


    · Vrijdagavond: Coq au vin met een dessert van gebakken banaan met chocolade met slagroom.

    · Zaterdagavond: een lamsstoofpot uit een originele Couscoussiere , traditioneel gemaakt , geleerd van Arabische vriendin. Oriënteer mij nog even op een leuk mediterrane dessert suggestie.


    Beide gerechten bevatten voldoende groentes om als volledige maaltijd te worden gezien.

    Regels van het huis en begrip voor de kok: het is hobby en geen gaspit waar je exact kan timen , streven is om zo als veel belangrijke mensen zo als ons eten , beetje later , rond 7 uur , begrip voor de omstandigheden , gaar moet het wezen .

    Kom je later dan zal het gerecht door de Dutch Oven en vuur gemakkelijk warm gehouden kunnen worden .

    · Aantal mensen die aan kunnen schuiven max. 15 personen.

    · Eetgerei neemt de deelnemer van de maaltijd zelf mee.

    · Wil je mee-eten stuur @snouwens een PM met de wens bij wie je mee-eet op welke dag!

    · Allergieën betreffende de maaltijd moet de deelnemer zelf inschatten.


    Dit is mijn voorzetje , hoop dat Sander mee eters krijgt en dat andere mensen ook leuke suggesties hebben voor het koken op vuur . Zelf je nieuwe brander gebruiken en koken is natuurlijk ook toegestaan .

    Doe wat je fijn vind , welkom ben je !

    [​IMG]
     
  14. hyz

    hyz

    Klinkt goed Joop. Zit er in de hoofdgerechten iets van melk?
     
  15. Joop: Neem je weer zo'n lading hout mee?

    Mijn plan is vers brood in de ochtend. Misschien nog een taart ofzo. En vast nog wel meer lekkers :)
     
    BertusS vindt dit leuk.
  16. Had het plan kokosmelk te gebruiken voor de Lamstoofpot , is geen essentieel ingrediënt, als dit ook onder melk valt laat ik het op verzoek er uit
     
  17. Lekker vers brood , als je een van mijn DO's daar ook voor wil gebruiken , kan.
    Heb het plan 2 m3 stookhout te halen .
     
  18. hyz

    hyz

    Kokosmelk is voor mij helemaal goed! Dank je.
     
  19. Hoi jubileumgangers ,

    Alle plannen gaan vorm krijgen , leuke groep , krijg er plezier in.
    Hoop vele soorten brandertjes te zien , leuk voor mensen die op punt staan iets nieuws aan te schaffen . Ook het tonen van reismaaltijden , zelfgemaakt of gekocht is fijn .

    Ook het vuur benutten , met je leight-weight stuff is natuurlijk goed plan , vooral standaardjes voor pannen in het vuur zijn vaak interesse factor .

    Doe wat je wil , mee-eten uit de Dutch Oven kan ook (of couscousiere) , ook andere vuurkokers kunnen zich nog aanmelden als zij voor andere willen koken .

    Datum komt dichtbij , maak je keuze en laat het weten , dan is er duidelijkheid .

    inkoop vraagt ook tijd en planning !

    tot rond het vuur .
     
  20. Beste deelnemers ,


    Het jubileumweekend is niet zo ver weg meer , twee weken te gaan , ik hoop dat iedereen zijn plannen voor elkaar heeft.

    Voor liefhebbers en gemak zoekers is er de mogelijkheid voor een gelimiteerd aantal mensen om mee te eten .

    Lees mijn eerdere posting.

    Voor de vrijdag avond , coq au vin , plus toetje .

    Zaterdag avond couscous met een lamsstoofpot uit een traditionele couscousiere.

    Heb van diverse mensen wel de interesse gehoord , maar nog geen bevestiging. Zo valt er niet te inkopen.

    Als ik het goed heb begrepen wilde Raymond met zijn kids aanschuiven op de zaterdagavond, welkom.

    Aanmelden tot 26 October.

    Op zaterdag ga ik bestellingen doen en voorbereiden.

    Gewoon aanmelden in dit draadje , stel ook eventuele vragen in het draadje .

    Zie jullie reactie .

    Joop

    P.S. op de zondagavond wordt er ook nog gekookt voor de blijvers .
     

Deel Deze Pagina