JR Gear matras

Heeft iemand ervaring met de Insulated Traverse Core matras van JR Gear?
De specs zien er goed uit, maar ik kan echter weinig reviews vinden. Goedkoop=duurkoop?

Afmetingen 183x51x8.9
R-waarde 5.0
Prijs ~ €70
Pakmaat 22x11
Vulling 100-133g/m2 primaloft
Gewicht 620g
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

De R-waarde van 5 lijkt mij wat ambitieus met alleen primaloft vulling. Maar als je toch niet kouder gaat slapen dan -10 zal het wel goed gaan. Ik zou zeggen probeer het gewoon.

Getypt met veegtelefoon
 
Afgezien van een te optimistische R-waarde, ben ik benieuwd naar de duurzaamheid.
De stof 75D nylon lijkt me slijtvast genoeg. Op wat Zweedse sites lees ik wel iets over lekkende ventielen. Alhoewel zoiets onder de garantie zal vallen (de mat is ook in NL te koop en zou ik dus niet terug naar China te hoeven sturen) in hoeverre valt zo'n lekkende ventiel te repareren onderweg?
 
Lekkende schroefventielen zijn onderweg niet te repareren. Maar een noodoplossing bestaat wel. Gewoon een stuk ballonrubber of condoom een paar keer om het ventiel heenvouwen. En dan met een elastiek goed strak vastzetten om ventiel. Een lekkend ventiel verliest vaak maar langzaam lucht en met deze noodoplossing vertraag je dat nog verder.

Getypt met veegtelefoon
 
Sowieso moet je de opgegeven R-waardes met enige achterdocht bekeken worden want er is geen standaardtest waardoor je ze eigenlijk ook niet kan vergelijken. Therm-a-Rest bvb. test alle matjes bij 4°C en als je weet dat de R-waarde afhangt (en dus ook verandert) afhankelijk van de temperatuur...
 
Als ik de specs goes begrijp. Is het normaal als ze 20% leeg lopen :confused:

Noot: 80 % lucht inflatie is een perfecte staat. Als onze test, ault man ongeveer 3 tot 5 minuten Kan het te maken. Als je niet wilt dat het blazen, kunt u ook kopen opblaasbare lucht in de zak
Onze stroe, ongeveer 4 tot 5 keer kan het te maken.


Snap er verder niet veel van. Kan de originele tekst in Engels niet vinden...
 
Grinnik, tja het is voor niet native Engelstaligen lastig om precies te zijn. Volgens mij bedoelen ze gewoon dat met 80% opgeblazen dat ze het comfortabelste cq het beste liggen. Is ook logisch want als je iets maximaal hard oppompt kan je net zo goed op de grond gaan liggen. Zo hard ligt dat dan.

Getypt met veegtelefoon
 
Heb al geslapen met -5 op een TAR van r=3.8. Geen enkel probleem gehad en duidelijk reserve over. Een slaapmatje blaas je inderdaad niet tot 100% want dan doe je geen oog dicht wegens veel te hard. Of het 80% is weet ik niet. Dat hangt af van wat omstandigheden. Ik heb het gevoel als zijslaperdat het minder is.
 
Hij is binnen. Materiaal ziet er top uit. Lekker dik en lang. Maar ook licht en klein. Als de tuin wat minder op een moeras gaat lijken test ik hem een nachtje met andere matjes om te kijken of ik iets van die r5 isolatie merk.

Verstuurd vanaf mijn SM-T815 met Tapatalk
 
Bedankt Grou,
Inmiddels een flink afgeprijsde Thermarest All Seasons op de kop getikt maar hou ons maar op de hoogte, wellicht hebben anderen er wat aan.
 
JR Gear

Wij hebben er twee! En geloof het of niet, maar ze isoleren prima! Wij hebben met -7 geslapen en hadden nergens last van. (in combinatie met goede slaapzakken natuurlijk)

Ze zijn wel iets glad..... We kwamen erachter dat de tent toch iets schever stond dan we hadden ingeschat.

Glijbaan is ook leuk... :)

Daarna toch wat beter opgelet met het opzetten en er verder weinig last van gehad.

Overigens geen last gehad van luchtverlies 's nachts, maar misschien hadden wij gewoon geluk?

Je merkt het meest van de isolatie als je er zonder slaapzak op ligt. Dan voel je echt dat je lichaamswarmte wordt "terug gekaatst".

Veel plezier ervan Grou! Ben benieuwd of jou ervaring anders zal zijn!
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan