[INGEZONDEN] IVN Natuureducatie lanceert in coronatijd meerdaagse trektochten door natuur in eigen land

Rkoome

Administrator
Forumleiding
1584-da8e2e558f9c818189b042d34dd7cc38.jpg

Nu Nederlanders in deze bijzondere tijd massaal genieten van de mooie natuur in eigen land, komt IVN Natuureducatie met speciale meerdaagse trektochten. Door mensen langs de mooiste plekjes van de Nederlandse natuur te leiden, hoopt de organisatie de natuur in steeds meer harten te sluiten. ‘De tijd is hiervoor nu echt rijp. Mensen staan open voor de natuur en wij komen met een bijzondere beleving’, licht projectleider Ido de Haan toe.

De afgelopen maanden werd duidelijk dat de coronacrisis heeft geleid tot een herwaardering van de natuur in eigen land. Nooit eerder was het zo druk in natuurgebieden als de afgelopen maanden. IVN wil echter wat anders bieden dan massatoerisme en de standaardwandelingen, die nu veelal worden gemaakt. Daarom zijn de meerdaagse trektochten ontwikkeld, waarvan er inmiddels twee daadwerkelijk zijn te boeken: een trektocht door Nationaal Park De Biesbosch en een tocht door natuurgebied De Maashorst. Dit jaar komen er nog vijf andere trektochten bij.

Gastheren van het landschap
Tijdens de 3-, 4,- of 5-daagse trektochten wordt overnacht bij de Gastheren van het landschap, recreatieondernemers middenin de natuur, die een speciale opleiding hebben gevolgd en van alles over hun gebied kunnen vertellen. Daarnaast kan via de gratis app IVN Routes tijdens de wandelingen worden geluisterd naar het verhaal over het natuurgebied. Zo gaat het audioverhaal van De Maashorst onder andere over heidevelden, zandverstuivingen, prehistorische grafvelden en het beroemde wijstverschijnsel. De Haan: ‘Heel boeiend om te horen hoe aardbreuken van invloed zijn op de ontwikkeling van het landschap en de mensen die er al eeuwen wonen.’

De meerdaagse IVN-trektochten hebben dagafstanden van 15 tot 20 km. De routes zijn speciaal uitgezet door IVN-gidsen, die de mooiste plekjes kennen. Dit betekent dat er onderweg geen markeringen zijn; de navigatie verloopt via de app.

Mens en natuur verbinden
IVN Natuureducatie wil mens en natuur met elkaar verbinden. Samen met onze Gastheren van het Landschap en lokale IVN-vrijwilligers, biedt IVN Natuureducatie in Nederlandse natuurgebieden meerdaagse IVN Trektochten aan, waarin de wandelaar zich enkele dagen compleet kan onderdompelen in de natuur!

Meer informatie: https://ivn.nl/trektochten
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan