Hulp nodig: Fly and hike

Discussie in 'Discussie: wandelgebieden' gestart door Jwboard83, 11 jan 2019.

 1. hoi.
  Ik heb wat tips nodig.
  Ik wil graag goedkoop een ticket boeken en ergens heen vliegen waar je eigenlijk direct de natuur in kan en een mooie route kan lopen. Met direct mag er best een bus tochtje bij zitten of een stukje lopen.
  Het is voor maart, april of mei dus niet in een extreem sneeuw gebied of iets dergelijks.
  Please help me
   
 2. Schotland. Vlieg naar Glasgow, pak de trein naar Fort William en leef je uit. Vooral mei goed te doen. De trein naar FW is al een reis waard.
   
  es, astromittens en Jwboard83 vinden dit leuk.
 3. Thanx. Schotland staat sowieso op Mn lijstje. Ik ga dit even onderzoeken.
   
 4. Weet je of er vanaf Edinburgh ook een trein die kant op gaat? Met ryn air vlieg je daar namelijk echt maar voor 40 euro retour heen ofO.
   
 5. Je kunt ook vanaf Glasgow gaan wandelen naar Fort William (West Highland Way) en dan op de terugweg die mooie treinroute! Of je reist door naar Mallaig om over te steken naar Skye voor de Skye trail.. De Great Glen Way vanaf Fort William naar Inverness is ook prachtig, minder zwaar overigens dan de andere tochten. Ik ben benieuwd naar je plannen! Succes :)
   
 6. Inderdaad Schotland of het Lake District, Snowdonia. Zelf al goedkoop Canarische eilanden gedaan (en volgens mij zijn bij uitbreiding alle eilanden in de Middellandse zee geschikt om te vliegen en snel te hiken).
   
 7. hyz

  hyz

  De lange afstandsbussen in Schotland zijn erg goed. Soms handiger dan de trein. Naar Newcastle met de boot en dan met trein/bus verder werkt ook goed.
   
  Jwboard83 vindt dit leuk.
 8. Thanx voor de tips. Ik denk dat het plan wordt vliegen vanaf Eindhoven naar Edinburgh. Dit kan echt voor 40 euro retour (belachelijk goedkoop)
  Dan van Edinburgh de trein of bus naar Start van de west highland way nabij Glasgow. En dan all the way naar fort William in een rustig tempo. Ik denk er gewoon 2 a 3 weken over te gaan doen. Uiteindelijk met de trein terug en terug vliegen.
  Ik denk dat dit prima te doen is voor uiteindelijk heel goedkoop.
  Dus Thanx voor de tips. Als het zover is zullen er ongetwijfeld verhalen/ fotos komen.
   
 9. Owja nu we het er toch nog even over hebben. Het weer tegen die tijd (begin mei tot half mei). Wat moet ik ongeveer verwachten. Ik was van plan om Mn Jerven bag extreem en een dd super Lite tarp small mee te nemen voor shelter en slapen. Matje erbij van Therma rest Xtherm. Moet voldoende zijn toch?
  Water along the way filteren of koken is er voldoende van?
  Verder regen kleding natuurlijk en wat extra's maar alles het liefst passend in Mn berghaus munro 35 liter. Is dit realistisch?
   
 10. jdw

  jdw

  Je moet verwachten dat je geen verwachtingen omtrent het weer kan hebben. Schotland staat nu niet direct bekend om zijn stabiele klimaat.

  Ik heb een paar jaar geleden de Dales high way in die periode gelopen. Dagenlang tegen sterke Noordenwind inploegen, regen, sneeuw op de toppen. Afzien.

  Maar ook wel eens prachtig weer in Schotland gehad in mei waar zelfs de midges blij van werden. Statistisch is het zelfs de droogste maand.

  Ik zou in ieder geval een stormvast tentje meenemen.
   
  Laatst bewerkt: 13 jan 2019
  es en Jwboard83 vinden dit leuk.
 11. Goed gezegd. Het kan alle kanten op. Ik heb afgelopen april/mei gewandeld in Schotland en veel verschillende soorten weer gehad. Eerst een paar dagen regen. Daarna zon, dus korte broekenweer. Ik ben zelfs verbrand. 's Nachts dan weer lichte vorst, daar was mijn slaapsysteem niet helemaal op uitgezocht omdat er vooral regen voorspeld was..
   
 12. hyz

  hyz

  Als het weer je niet bevalt in Schotland, moet je 5 minuten wachten :cool:
   
  Joch3m, caersbart en astromittens vinden dit leuk.
 13. Jwboard83 vindt dit leuk.
 14. Oeh dit klinkt ook erg leuk. Ff wat research gedaan en is ook een goede optie. Ik lees wel heeeeel veeeeel muggen. Ervaring mee hoe dit zal zijn in mei?
   
  Polariteit vindt dit leuk.
 15. Ja ik slaap altijd met tarp en bivy bag weer of geen weer
   
 16. Nee om eerlijk te zijn geen idee, ik heb hem zelf niet gelopen. Ik ben wel zelf voor in Mei de Hoga Kusten-leden aan het inplannen, en daarvan kom ik tegen dat muggen pas later in het seizoen spelen zodra het wat warmer wordt. Deze route ligt echter wel wat noodelijker ;)
   
 17. Ik denk dat er betere alternatieven zijn in Schotland dan de WHW (zelf gelopen en uiteraard ook mooi), maar er zijn zeker alternatieven die leuker zijn denk ik (zeker als je drie weken tijd hebt).
   
 18. es

  es

  Hangt erg af van hoe het voorjaar is. Meestal komen de muggen in de loop van mei, soms begin mei, soms eind.
   
 19. Van Edinburgh rijdt een trein naar Glasgow. Ook een leuke rit maar korter en minder spectaculair dan Glasgow - Fort William. En Edinburgh is sowieso een dag waard.
   

Deel Deze Pagina