Hulp keuze UL tent

Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Ik heb dit jaar de Pacific Crest Trail gelopen met de Duplex en daarvoor wat kortere hikes. .
Goed om te weten dat de tent het zo goed volgehouden heeft! Ik loop ook de PCT volgend jaar (woensdag een permit weten te bemachtigen :) ) en zit dus te twijfelen om mijn 1300 grams MSR om te wisselen voor iets wat de helft weegt maar wel flink prijziger is.

Mijn enige zorg is wind. Niet zozeer het opzetten in slecht weer (heb je hier moeite mee gehad?) maar meer met de tocht/lucht doorlating. Aan de ene kant lees ik veel over condensatie irritatie, maar ook dat hij veel lucht doorlaat en het soms bijna 'waait' in de ten. En ik ben een vreselijke koukleum wat dat betreft..
Hoe heb jij dit ervaren? Was het nooit moeilijk een goede plek te vinden (bijv te veel stenen of droge grond) om de tent goed op te zetten?
 
Ik heb sinds 1,5e maand de triplex, en 2 weken in geslapen.
Hij kan behoorlijk doortochten zeker als je hem wat hoger opzet.
Tevens kan er water naar binnen komen als je hem verkeerd opzet. (doe je maar 1x)
Condensatie heb ik geen last van gehad.
Dit kan door het gebied komen waarin we zaten (zuid-Utah), al hebben we wel behoorlijk wat regen gehad.
 
voor 2019 hebben diverse merken weer nieuwe modellen.
https://gearjunkie.com/camp-tent-2019

zo zie je weer eens iets nieuws :)

groet, Marc.
Cool! bedankt. Ik las ook dat naast de Notch Li (deze staat hoog op mijn lijst, is lichtgewicht en je kan tevens kiezen voor een 'partial solid' interieur naast de (dubbelewand!) dyneema buitenkant), Tarptent mogelijk ook andere modellen in Dyneema gaat maken, dat kan wel eens interessant worden.
 
Zelf heb ik geen last gehad van tocht/wind met de duplex. Wat al gezegd werd: als het harder waait kun je de tent lager pitchen, bijvoorbeeld stokken op 110 cm zetten i.p.v. van 120 cm. Tevens heb je de mogelijkheid om de ventilatieopeningen bij hoofd-/voeteneind met koordjes verder dicht te maken.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Oh oh, ik had het ook niet moeten vragen :D , wat een opties ineens! Wel heel erg bedankt voor alle informatie!

Heb net ook de Ultamid 2 en 4 van Hyperlite Mountain Gear en Locus Gear verschillende modellen bekeken. Maar de prijzen van HMG staan me een beetje tegen. Op google 1 van Locus Gear gezien in rood DCF, kwijl! Alleen die heeft dan weer geen vloer van DCF en eigenlijk wilde ik geen grondzeil meenemen.

Max gewicht wat ik persoonlijk wil meenemen is 1200 gram incl haringen/scheerlijnen/evt stokken, maar liever zit ik onder de kilo. Opzetten met wandelstokken is geen probleem, liever zelfs ivm gewicht.
Geloof dat ik inmiddels wel voor een DCF/Cuben Fiber tent ga. Laag gewicht, heel duurzaam en neemt geen vocht op.

Hopelijk heeft er een firma met Black Friday (23 nov) een mooie aanbieding :).

Blijf vooral opties en ervaringen posten! Mijn dank en waardering zijn groot.
 
@mamajolijn je kan https://www.reddit.com/r/Ultralight/comments/9tdzlw/black_friday_deals/in de gaten houden. Hier staan veel bekende ultralight merken.

Ik weet dat Tarptent waarschijnlijk einde van de maand nog met een nieuwe DCF tent komt, en voor het einde van het jaar zal Six Moon Designs ook als het goed is ook DCF tenten gaan aankondigen, dus de keuze kan wellicht nog wel eens moeilijker worden ;) ik ga hoogstwaarschijnlijk ook nog vóór januari een DCF tent aanschaffen.
 
De keuze is gevallen op de Tarptent StratoSpire Li i.v.m. een dubbeldaks tent. Ook de mogelijk om er een andere (warmere) dichte binnentent bij te bestellen ipv mesh. Ook is er een extra binnententje (Side-Car) voor onder 1 van de luifels bij te bestellen.
Nu wachten op de kerstbonus en dan bestellen maar! Nog mensen die mee willen bestellen om verzendkosten te kunnen delen?
 
Bij Massdrop de: x Dan Durston X-Mid 1P Tent
is ook een mooie 1 persoons tent van 800 gram.
Veel gepraat over deze tent gezien! Maar let op de leverdatum (Estimated ship date is May 24, 2019 PT.). Zelf komt deze tent voor mij helaas te laat.
Heb ook nog verder gekeken naar de Trekkertent Stealth (DCF) die nu nog redelijke levertijd heeft van 3-4 weken maar later deze maand kan dat snel oplopen, verder de Six Moon Designs Deschutes DCF (komt 10 dec uit, 0.74 DCF materiaal en maar 200-250 gram, optionele inner) en Tarptent Aeon (volgende week meer details, in ieder geval op te zetten met 1 stok en ca 450 gram). Wat een mooie tijd om op de markt te zijn voor een DCF tent :)
 
Laatst bewerkt:
Ik heb de aluxe tent aangeschaft om niet steeds op de knieen de tent in en uit te moeten. Ook kan ik er gemakkelijk rechtop in zitten en bij harde wind zet ik deze aan de windkant op de grond. Dan kan je lekker beschut zitten. De buitentent weegt 800 g dat is heel aardig voor deze prijs. Na deze aanschaf mijn vaude lichtgewicht niet meer gebruikt.Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Bedenk net, de DD eenstoks tarp is wat kleiner maar ook een mooie toepassing voor een leuke prijs.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
De keuze is gevallen op de Tarptent StratoSpire Li i.v.m. een dubbeldaks tent. Ook de mogelijk om er een andere (warmere) dichte binnentent bij te bestellen ipv mesh. Ook is er een extra binnententje (Side-Car) voor onder 1 van de luifels bij te bestellen.
Nu wachten op de kerstbonus en dan bestellen maar! Nog mensen die mee willen bestellen om verzendkosten te kunnen delen?
Ik ben benieuwd naar je ervaringen! De SS Li lijkt mij ook een erg mooie tent, ook voor twee personen, voor een laag gewicht. Enige probleem is dat ik ondertussen zo gewend ben aan de Wide matjes van Exped en er hier enkel 2 normale naast elkaar passen - dat is dan wel wennen!
 
Grappig, ik wilde net een foto posten, heb de tent net voor het eerst opgezet . Er passen een wide en regular matje van TAR naast elkaar. En in de SideCar heb ik nog de Xlite womens versie liggen. Is ietwat krap, maar ken net. Zal zo foto's posten.
 
De Tarptent Stratospire Li


Er passen een wide en regular matje naast elkaar (hier de TAR Xtherm Large en de TAR Xlite Regular. In de SideCar ligt nog de TAR Xlite Womens. Quilts zijn een TAR Apogee regular en een Enlightened Equipement Regular/XWide.

Het opzetten behoeft nog enig oefen afstelwerk en uitproberen hoe de SideCar netjes onder de luifel past.

Mijn man en ik passen er samen netjes in. Hoe de tent zich onderweg houd of in de regen weet ik nog niet. Heb de tent net ontvangen en dit is vandaag een testrun op het nabij gelegen voetbalveldje .
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Bovenaan