Hulp gezocht: wandeltocht eind mei/ begin juni

Discussie in 'Discussie: wandelgebieden' gestart door Boterbartje, 22 mei 2019.

 1. Hi allemaal!

  Ik zou graag ergens tussen eind mei (vanaf zaterdag 25 mei) en 6 juni een mooie tocht lopen. Eventueel na 8 juni ook een optie. Ik heb uiteraard gebruik gemaakt van de zoekfunctie en ik heb wat ideeën, maar ik ben benieuwd naar jullie input en/of tips met het reizen.

  1. Hoga Kusten
  Een mooie tocht voor deze periode denk ik! Ik vind alleen het reizen er naar toe lastig uit te zoeken! Ik wil ook best het hele stuk met de trein als dat kan, vliegen is ook prima. Ik heb alleen geen idee waar ik het moet zoeken. Tips zijn dan ook zeker welkom.

  2. Affric kintail way
  Een mooie beknopte tocht met prachtige stukken door onbewoonde glen's en makkelijk te bereiken. Vliegen op Inverness is makkelijk, maar vrij prijzig op het moment - een directe vlucht heeft echter wel de voorkeur in dit geval (in plaats van de warme trein vanaf Glasgow of Edinburgh), tips ook welkom!

  Ik sta verder open voor allerlei tips! Alleen de Skye trail, speyside way en laugavegur zijn al 'bezet' voor andere trips.

  Groet,
  Mathias
   
 2. Zie ook https://www.hiking-site.nl/prikbord/index.php?threads/met-de-trein-naar.15972/

  's avonds met de thalys naar Brussel en dan via eurostar naar London. daar overstappen op de nachttrein naar Inverness. Kortom 's avonds vertrekken en dan gewoonweg de volgende ochtend in Inverness zijn. Wat wil je nog meer?
   
 3. Boterbartje vindt dit leuk.
 4. Ik ga van 1 t/m 8 juni naar de Alpi Orobie boven Bergamo. Ligt nog sneeuw en de hutten zijn alleen t weekend open. Tarpje mee en maar kijken wat te doen is.

  Veel plezier Bas
   
 5. Dit zou voor mij echt fantastisch zijn. Als ik echter zoek naar tickets, zijn de prijzen echt hoog! AMS Londen voor 190-230 euro, de Caledonian sleeper voor 50 pond (stoel) of 210 (!) slaapbed en de weg terug idem of voor 60 pond overdag treinen. Ik kom dan op een ruime 350 zonder slaapplek en 500 met slaapbed heen en de terugweg in een stoel. En dan moet je alsnog de locale bussen hebben die je met het vliegtuig ook had moeten hebben.. 9 uur in een bed is prima, maar in een stoel wel een lange zit.. 2x een bed is echter helemaal duur.

  Wellicht dat het ook goedkoper kan, maar ik zie het vooralsnog niet!
   
 6. Hoe korter vooraf je boekt hoe duurder helaas...
   
 7. Hoe meer comfort je wil, hoe duurder ook. Ben je wel beter uitgerust als je aan de trektocht begint. Dergelijke kosten calculeer ik altijd in, en pas daarna kijk ik wel gebied ik voor dat budget bereiken, om er vervolgens de vakantie of tocht te kunnen maken of hebben die ik wil.

  Mirjam
   
 8. Bedankt voor het meedenken allemaal! :) Helaas was de trein erg duur zo last minute (en een lange reis). Ik heb toch nog een mooi vliegticket op Inverness kunnen vinden. Vanuit Inverness uitermate geschikt om de Affric kintail way te lopen. Hopelijk valt het mee met de midges! Zaterdag vliegen en zondag lopen, heb er zin in!
   
 9. Veel plezier!

  Marla
   
 10. Veel plezier.

  Wij liepen eind 2018 richting kust vanaf Inverness (en stukje bus), zie  Groet
  Koos
   
 11. Dank :)
  Dank! Mooie video Koos!
  Dat stuk met de sneeuw zag er prachtig uit, maar ook pittig!

  Als ik zo op de kaart kijk, is het rond Cannich even zoeken naar een plekje met de tent (buiten de camping natuurlijk). Mocht iemand tips hebben voor een mooi wildkampeer plekje, houd ik mij aanbevolen! De weersvoorspellingen, voor zover je daar nu al iets over kan zeggen, zien er goed uit - fijn! maar hopelijk geen midgesfeest. Ik heb nog nooit in midgesperiode gelopen en zal in ieder geval Smidge up aanschaffen in Inverness!
   
 12. hyz

  hyz

  Ik heb wel eens bij Loch na Sean-each gekampeerd. Nog nooit zoveel midges gezien!
   
 13. Oei, dat belooft weinig goeds! Laten we hopen dat het meevalt.. zal in ieder geval Smidge smeren en hopen dat 't enigszins meevalt als ik er volgende week ben. Nu staat de forecast op 1, maar in een week kan veel gebeuren. We gaan het zien!
   
 14. Ooit ter plekke een muskietennet voor over het hoofd gekocht...
  Ziet er niet uit maar helpt wel.

  Koos
   
 15. Voor het stijlvolle kun je sowieso maar beter niet aan buitensport doen ;)
  Ik heb vorig jaar gelopen met muggenpijpen. Ook erg elegant, maar wel heel fijn als het te warm is voor een lange broek !

  Marla
   
 16. Niemand is na 4 dagen trektocht door de wildernis nog elegant of modieus, al is het maar door de geur :p
   
 17. hyz

  hyz

  Heb niet de illusie dat muggensmeersels helpen om de muggen weg te houden. Je hebt al een flinke winst als ze niet op je landen en je prikken. Elke vierkante cm die niet gesmeerd is prikken ze je alsnog.

  Het is al vaker gezegd, maar kies een muggennet met voldoende kleine mazen. Midges zijn klein. Ze landen op je net, trekken de vleugels in, kruipen door de mazen en vliegen door naar je hoofd.

  Je hebt ze niet als het waait of regent. Das dan het voordeel van midges: Je hebt goed weer!

  Laat die beestjes je vooral niet weerhouden, het is een geweldig mooi land!

  midg.jpg
   
 18. Ik moet toch even langs de Tiso voor een blikje gas, wellicht ook maar een netje meenemen - al is het voor de zekerheid! Ik laat mij ook zeker niet tegenhouden! :) Ik heb alleen nog nooit in het 'midges-seizoen' gelopen, ik mag namelijk graag lopen als het weer een beetje vriest (vanaf half september maar liever oktober/november). Voordeel is dat ik nu de tijd heb, het nu lang licht is en hopelijk valt het met de midges nog wat mee. Heb er in ieder geval zin in, het is al een tijdje geleden dat ik alleen een tocht liep. En lekker een paar nieuwe smaken REAL Turmat proeven en reviewen!
   
 19. Even een terugkoppeling. Ik ben net terug uit de Alpi Orobie. Er lag inderdaad nog veel sneeuw. Veel sneeuwvelden, besneeuwde passen. Ook het oversteken van hevige stroompjes gaf de nodige problemen. Alle hutten bleken een open winterraum te hebben. P6041335.JPG
  Bas
   
  Polariteit vindt dit leuk.
 20. Wow, wat mooi!
  Er kwam ook nog sneeuw aan, zo te zien?

  Marla
   

Deel Deze Pagina