Hoge Kust Hike

Zal t dan eindelijk gaan gebeuren? De tippel wil ik al een paar jaar. Ben nu aan t uitzoeken hoe ik van arlanda naar hornoberget kom. Niet dat ik daar enige vooruitgang in boek...

Tweede helft april; vast lekker fris :)
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

ken de route van oppad
http://www.oppad.nl/?bestemming=wandelen-hoge-kust-zweden
misschien al gelezen?
Vliegen: vanuit Stockholm zijn er doorvliegmogelijkheden naar drie luchthavens in/nabij de Hoge Kust regio: Sundsvall (dan moet je nog een stuk met de trein/bus), Kramsfors (vlakbij start vanuit het zuiden) en Örnsköldsviks (eindpunt). Je kunt ook in Stockholm de trein nemen tot Kramsfors. Er zijn goede busverbindingen langs de kust. Informatie: www.dintur.se, www.ybuss.se.
 
Ik heb het routeboekje hiervan al thuis liggen en was van plan om in september te gaan. Ik heb wat onderzoek gedaan naar de manier om naar het startpunt te komen maar helemaal duidelijk werd het me eigenlijk niet. Je kunt met de trein heel dichtbij komen maar daarna wordt het vaag. Ik heb de officiële website een email gestuurd met de vraag maar geen reactie. Uiteindelijk heb ik iets anders gelopen in Frankrijk maar deze route staat zeker nog op mijn wensenlijstje. Dus mocht je er uit komen hoe het precies zit dan hoor ik het graag :)
 
Wij hebben deze route 2 jaar geleden gelopen. Ik heb er erg van genoten!

Wij zijn vanaf Stockholm met trein en bus gemakkelijk tot het beginpunt gekomen. Van het eindpunt rijden rechtstreekse bussen terug naar Stockholm. (Je bent wel lang onderweg)
Ik heb mijn reisinformatie destijds verkregen via de websites die Mieke ook al aangeeft.
Hopelijk vind je hier ook genoeg informatie om te vertrekken vanaf Arlanda.
 
Zal t dan eindelijk gaan gebeuren? De tippel wil ik al een paar jaar. Ben nu aan t uitzoeken hoe ik van arlanda naar hornoberget kom. Niet dat ik daar enige vooruitgang in boek...

Ja......die staat ook nog op mijn lijstje!
Ik heb laatst de website rome2rio ontdekt. Die geeft wereldwijd diverse vervoersopties tussen punt A en B. Combinaties van vliegen, trein en bus zijn hier mogelijk.
 
Nou, ik zie t wel als ik eenmaal daar ben. De site rome2rio geeft me nog een beetje hoop dat ik van vliegveld Örnsköldsvik bij t beginpunt in Hornöberget kan komen. Zelfs het hóé staat erbij. Alleen niet het wannéér. Dan kan ik wel weer naar die desbetreffende sites gaan van de vervoerders, maar daar liep ik al eerder zo’n beetje vast.

Ik vertrouw op eenieder die zegt, dat er goede verbindingen zijn. En dat er engels sprekende zweden zijn :)

Ik boek mn vliegreis gewoon, retourtje Örnsköldsvik, en in t slechtste geval kampeer ik een week naast t vliegveld :)
 
Ik vlieg heen naar Sundsvall en terug van Ornskoldsvik, waarom doe je dat niet?
Sundsvall-Hornoberget lijkt eenvoudiger te bereizen.
 
Geboekt! Dus heen naar Sundsvall en terug van Ornskoldsvik van half tot eind april. De E4 loopt vanaf t vliegveld zo langs t startpunt, dus als ik geen bus vind, dan lift ik wel. Nu nog ff een plek vinden waar ze methanol verkopen tussen vliegveld en t begin vd tippel en ik ben er klaar voor.

Nog 99 dagen! :)
 
Vorig jaar (2017) juni de high coast trail in 6 dagen gelopen. Leuke, mooie en makkelijke route, wel veel tourisme/wandelaars. Iedere dag kunnen wildkamperen en 1x in een hut, had ik nog nooit eerder gedaan. In juni heeel erg veel muggen, om gek van te worden, stilstaan is lek geprikt worden. Water is er voldoende te krijgen uit beekjes (ik filtreer altijd) en je komt geregeld door een dorpje waar je in de kleine supermarktjes wat voeding kan kopen. Bus bij Kramfors rijd maar een paar keer per dag dus als je pech hebt, en dat hadden wij, kan je uren op je bus wachten. Taxi was geen optie die was ontzettend duur voor de 15min rijden. Veel plezier!
 
hahaha ik bedoel natuurlijk dat het druk is met wandelaars. Ik ben nl. zelf gewend om ergens dagenlang te lopen zonder iemand tegen te komen. Op deze trail kom je dagelijk meerdere wandelaars tegen.
 
Nou, morgen vliegen. Ik schreef t drie maanden geleden al: vliegen van Amsterdam naar Stockholm en door naar Sundsvall.

Daar neem ik een bus (die zoek ik daar wel op; kom om in de Zweedse pagina's van t OV) naar t beginpunt van de route in Hornöberget via Härnösand. Hier stap ik er eerst ff uit en ga op zoek naar spiritus. Dat noemen we dan röd sprit, t-röd, tenol of t-bränsle.

Mocht ik nog ruim in de tijd zitten, dan bus ik verder naar Hornöberget. Zoniet, dan zoek ik de camping in Härnösand op en ga de volgende ochtend van start.

Terug: tippel eindigt in Örnsköldsvik, van daaruit een bus naar t vliegveld van Örnsköldsvik en via Stockholm weer terug naar Amsterdam.

Ik ben vooral heel benieuwd hoe snel ik wen aan het mógen wildkamperen. Heb bewust meer dagen dan nodig voor de route uitgetrokken, zodat ik me ook echt moet houden aan een bepaald aantal kilometers per dag om op tijd te stoppen en laat te vertrekken :D (en op deze dagen vliegen was goedkoper :p )
 
Heel veel wandelplezier in Zweden! Ben erg benieuwd naar je reisverslag straks, in de zomer doe ik hetzelfde kunstje na.......;)
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan