Hoeveel weegt pers. verzorging?

Volgende week ga ik met rugzak op pad van Maastricht naar Reims. Ik ben echt niet van plan om veel aan pers. verzorging mee te nemen, maar schrok toch wel van het gewicht, 800 gram! Naar mijn idee heb ik echt niet teveel bij me.
- stukje zeek in een plastic zeepbakje
- tandenborstel in een plastic doosje
- tandpasta (niet eens een volle tube)
- voor 3 weken medicatie (pillen voor diabetes)
- heel klein spiegeltje
- 150 ml shampoo
- 150 ml wolwasmiddel
- klein borsteltje
- kleine deo roller
- klein beetje creme (overgeheveld in een plastic potje)
- lippenbalsem
- pleisters
Wat zou ik hiervan kunnen schrappen? Voor mijn gevoel niks, maar tips zijn welkom.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
- 150 ml shampoo
- 150 ml wolwasmiddel

dit kan anders !!!
ml dat is water en werkzame stoffen , alleen de werkzame stoffen is licht

keuzes uit je zelf , op tijd spoelen , en neutraal wasmiddel voor beide doeleinden , dan kan je aan 300 gram iets veranderen
Ik ben een viezerik , wat denkt een ander er over ?
 
Ik heb een klein blokje "biologisch afbreekbare" blokje zeep bij me en dat bewaar ik in een plastic apothekerspotje met schroefdeksel. Daar doe ik alles mee. Echt alles. Op dit moment is het gewicht inclusief potje 24 gram. Het stukje zeep erin gaat nog wel paar weken mee.
 
Shampoo en wasmiddel inderdaad combineren. Ik heb echt nog nooit wasmiddel meegenomen :)

Pleisters vallen imo niet onder 'persoonlijke verzorging' maar onder je EHBO-kit, en die moet wmb gewoon goed zijn.

Tandpasta: bedoel je daar een 'grote' tube mee? Ook al is hij niet helemaal vol, de verpakking weegt ook wat. Je hebt ook kleine tubes in de handel, misschien dat je daar mee toe kan?

Plastic doosje voor tandenborstel: weglaten en vervangen door bijv. een ziplock zakje...

Kan je niet nog iets spelen met de verpakking voor je medicijnen?

Waarom een spiegel en borstel?
 
Sinds de tip van een Hiking-Siter over Lushproducten gebruik ik shampooblok (waar ik een klein stukje van meeneem) en tandtabletjes (in een klein schroefpotje).

Verder zou ik deo weglaten. Transpireren doe je er niet minder om; deo heeft alleen een verhullende functie. Zeep is eigenlijk evenzeer misbaar als je bedoelt om mee te wassen.

Voor je haar is een kam wellicht lichter dan een borstel(tje).
Spiegeltje kan signaleringsfunctie hebben in geval van nood maar in het kader van persoonlijke verzorging ook misbaar.

Pleisters is inderdaad geen persoonlijke verzorging maar onderdeel van de EHBO-set.

Succes.

Marla
 
Mijn toilettas weegt momenteel 358 gram. En dan zitten er nog wat dingen in die er niet persé inhoren (reserve vuur). De metalen kokertjes bevatten: thermometer, tandenstokers, verstuiver kamferspiritus. Tandpasta is bijna leeg. Ik wil geen kleine tubetjes meer hebben vanwege het afval/plasticgebruik.

Hier heb je nog lichtgewicht deo: Nuud

Toilettas.jpg
 
Laatst bewerkt:
@Niessiena:Ik vind het gebruik van deo toch schelen ivm mogelijke schuurplekken. Spiegeltje kan ook handig zijn om jezelf op intieme plekken te controleren op teken.

@hyz: waarvoor is die kamferspiritus?

Mirjam
 
Ik mis trouwens zonnebrandmiddel en iets tegen muggen.
En waar zit het allemaal in? Zo'n stuffzakje van hyz is prima. Zelf heb ik een netje.

Marla
 
Zeep én Shampoo én Wolwasmiddel? Dat kan wat efficiënter. Het is allemaal gewoon zeep dat uit marketing overwegingen apart wordt verpakt en verkocht.

Deo meenemen doe ik zelf nooit. je stinkt toch weer na 5 minuten lopen.

Persoonlijke verzorging is luxe. je bepaalt zelf hoeveel luxe je wilt.
 
Als je medicatie in doosjes zit vraag dan aan je apotheker of hij er een "baxter-rol" van wil maken. Maakt veel verschil in gewicht en ruimte.
 
Om mijn medicatie zitten geen doosjes, alleen de strips neem ik mee. De bakjes voor zeep en tandenborstel zijn zo oud als de weg naar Kralingen (wil liever geen wegwerpplastic gebruiken). Kam ipv borstel is een goed idee. Ik kan me niet overal mee wassen, vandaar zeep en shampoo apart. Creme ben ik echt nodig, vandaar dat er nu een beetje (voor ongeveer 2 weken) in een plastic apothekers potje zit. Heb wel iets voor de muggen, maar hoopte dat deze x nog niet nodig te hebben. Loop vanaf 1 april in twee weken van Maastricht naar Reims. Zonnebrand heb ik wel, maar niet eens aan gedacht om mee te nemen.
 
Kamferspiritus is om je voeten te verzorgen. Neem ik overigens niet altijd mee.

Zeep kan ook in een klein ziplockje.
 
Terug uit Reims en onderweg gekeken wat weg/anders kan. De 125 ml wolwasmiddel blijft. Shampoo was ook 125 ml maar dat kan minder. Heb meer dan de helft over. Tandenborstel koker en grote tube tandpasta blijven thuis, op zoek naar een andere (compactere) manier om mee te nemen. Kam blijft, spiegeltje blijft, zeep blijft (schaf wel een kleiner zeepdoosje aan), deo roller blijft, lippenbalsem blijft, pleisters blijven, creme blijft (wel in een kleiner potje), waarschijnlijk gaat er wel een klein potje met vaseline mee. En wat ook veranderd is hoe ik het meeneem. Zat nu in een kleine toilettas die echter vrij stug was, gaat nu in een flexibele zakje (tasje). En dan maar weer gewoon kijken wat er anders/beter kan. Ben nog lang niet in Santiagp dus heb wel even tijd om dit uit te zoeken.
 
Ik neem nauwelijks wat mee met huttentochten:
-ziplockzakje als tasje
-korte tandenborstel
-kleine tube tandpasta (10 gramsverpakking)
-deo: neem een labello stick, gooi de inhoud weg. Koop een deo stick, draai deze helemaal uit. Duw de lege labello huls in de deostick en snijd 'm af tot waar de labello huls komt. Nu heb je een labello stick gevuld met deo!
-paar pleisters
-zonnebrand & zonnelippenbalsem

Zeep neem ik niet mee. Er is altijd wel iemand die ergens een shampoofles is vergeten namelijk en dat leen ik dan. Maar anders zeepblaadjes
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals

Rkoome

Administrator
Forumleiding
En wat ook veranderd is hoe ik het meeneem. Zat nu in een kleine toilettas die echter vrij stug was, gaat nu in een flexibele zakje (tasje).
Één van mijn eerste shelljacks was een Tenson jack dat werd geleverd inclusief een nylon opbergzakje. Dat zakje heb ik jaren gebruikt als toiletzakje. Daarna een klein mesh zakje dat ik gemakkelijk kan ophangen en meenemen. Eventueel natte tandenborstel kan dan gemakkelijk drogen overdag :)

Raymond
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Bovenaan