Dag allemaal,
Mijn Hilleberg Enan tent heeft een gaatje opgelopen in de buitentent. Niet heel ernstig, zo’n 2-3 cm lang en enkele mm breed. Lijkt niet zo’n probleem bij een tent, toch?

Echter, ik kan maar niet vinden hoe ik dit zal kunnen repareren. Bij een PU-gecoate tent kun je met Tear-Aid en/of SeamGrip een heel eind komen. Deze zijn echter in principe niet voor siliconen behandeld materiaal bedoeld... (Al moest ik voor Tear-Aid goed zoeken daarvoor. Zelf zeggen ze er niets over, maar Woodlore, die van Ray Mears, geeft aan dat het urethaan-gebaseerd is.)
Dan heb je nog SilNet, maar die geeft alleen “seam sealer” aan als gebruiksdoeleind. Dus niet voor grotere gaatjes.

Hoe dan wél? Iemand hier ervaring mee?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
J

JeroenBouman

Guest
SilNet, de naam geeft het al aan: 'Sil' staat voor siliconen en is dus perfect voor silnylon.

Plak achter het scheurtje een stukje silnylon dat 2-3 cm groter is aan alle kanten en als er veel spanning op dat gebied staat plak er dan ook eenzelfde stuk voorop. Naden afkitten met SilNet en klaar ben je.
 
Hoi Robertjan,
Vervelend. Ook mijn buitendoek van mijn Enan tent liep wat scheurtjes op. Durfde plakken toch niet aan en ook op advies van een Bever medewerker toch maar laten opsturen naar Hilleberg. Zou eerst 40 euro gaan kosten maar werd 25 euro en ongeveer 2-3 weken.
Zie voor resultaat de foto.
Grt Marike
 

Bijlagen

  • 32F487AD-6E8A-492E-A942-D721EB8740BE.jpeg
    32F487AD-6E8A-492E-A942-D721EB8740BE.jpeg
    215,1 KB · Weergaven: 259
Dank voor de reacties! Wist niet dat Silnet toch stiekem ook voor grotere gaatjes gebruikt kon worden. Voor nu toch maar geprobeerd met Tear-Aid. Gratis gekregen omdat het even de vraag is of het garantie is dan wel eigen falen. (Niet goed opgelet?) De verkoopster bij het knaagdier dacht gistermiddag eerst dat Tear-Aid hét middel was hiervoor. Maar na doorvragen van mijn kant en een telefoontje naar een andere vestiging was ze niet meer zo zeker. Even afwachten dus.

Anders zal het toch opsturen worden en dergelijke bedragen vallen me zeer mee! Had wel een hoger kostenplaatje verwacht daarvoor.
 
Een tijdje geleden had ik dit ook met mijn Kaitum.
Na mijn vraag aan Hilleberg hoe te handelen, onderstaan het antwoord
werkt prima, ook zonder stukje ervoor of erachter

Hi,
Our service person says you can probably ”rub” it together between your fingers and apply a thin layer of Sil-Net seam sealer. That would probably make it waterproof.
Mvh / Regards


Kenneth Westman Drake
Sales & Logistics


__________________________________________
Önevägen 34 Phone: +46 63 57 15 50
SE-832 51 Frösön Fax : +46 63 57 15 65
SWEDEN
 
Tear-aid zal niet duurzaam plakken omwille van de siliconen.
Herstellen zoals gezegd met silnet of zuivere siliconen (bv azijnzuur type) uit de bouwhandel gecombineerd met een lapje silnylon langs de binnenkant. Dan langs de buitenkant nog een dun laagje over de scheur. De kunst is zo weinig mogelijk siliconen gebruiken en de lijm tussen de delen goed uitrollen. Ik zou daar niet aan laten stikken voor zo'n klein scheurtje. Gekleefd is dat zo goed als onzichtbaar. Dat kan je van een lap stof niet zeggen, zeker wanneer ze geen draad van zelfde kleur gebruiken.
 
Kenneth werkt niet meer bij Hillie, is met pensioen (Dit ff tussen haakjes voor hen die vaker met hem contact hebben gehad)
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Bovenaan