Hiken met een paraplu

Nu denk ik er over een paraplu mee te nemen en een windjack ipv regenkleding. Iemand ervaring? Wat voor een paraplu pak je dan mee? Ben benieuwd.
Ik heb een poosje met een plu gelopen. Na het lezen van het hierboven genoemde boek :) Eerst een kleintje, zo'n inklapding. Maar die heeft ook niet veel oppervlak, dus daar had ik niet veel aan vond ik. Toen een grote, stevige, lange. t Ding stak een flink eind uit de rugzak, maar toen het eenmaal regende, had ik er veel meer aan. Niet alleen mijn hoofd en schouders bleven droog, maar mijn hele bovenlijf werd nu beschermd tegen de regen. Ik liep toch voornamelijk in het bos, dus niet teveel last van de wind. Wel van de breedte van het scherm trouwens, want dat haakte steeds in takken. En stiekem werd ik uiteindelijk toch behoorlijk nat, want als ik dan toch even in wat opener terrein liep, kwam de wind zelden van één kant en hielp het schuinhouden van de plu niet voldoende.

De reden dat ik uiteindelijk de plu heb gelaten voor wat t was, is dat ik een lamme arm kreeg op den duur. Ik heb nog wat gefröbeld met bevestiging tussen rug en rugzak. En aan de schouderband. Maar ik heb toch gekozen om de plu in de auto te laten liggen tegenwoordig.
 
Ik sjouw ze juist wel dubbel mee. Ik vind het een heerlijke luxe om tijdens het wildkamperen, in de regen, als de windsnelheden dat toestaan, de tarp gewoon als luifeltje te gebruiken. Zo'n klein tentje is toch benauwd met rugtas, schoenen, natte rotzooi, kookgerei en wat dies meer zij.
Die luxe betaal ik graag met wat extra gewicht (600 gr geloof ik)
Mee eens.Voor 80 euro heb ik een exped solo tarp (1,9 x 3meter) plus carbon wandel stokken op de kop getikt en dan heb je een luifel / plaats om te zitten in de regen. Gewicht is dan 340 gram plus 1 of 2 wandelstokken.

Als het regent kun je dan echt een kampementje maken, en nog steeds 'buiten' zijn ipv in je tent.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Bovenaan