Help! Wormeninfectie opgelopen

Discussie in 'Rond het kampvuur' gestart door koelkastdeur, 12 aug 2019.

 1. Graag wil ik jullie aandacht / ervaringen / advies vragen voor het volgende.

  Een aantal weken geleden heb ik een groep meegenomen naar de Pyreneeen voor een 5-daagse hike. Tijdens de hike hebben we een aantal keer wild gekampeerd met tent en al.

  Een van mijn reisgenoten heeft tijdens deze reis een worminfectie opgelopen. Na een heftige regenbui is hij op slippers naar buiten gegaan en voelde hij een worm via zijn voet door de huid naar binnen gaan. Nu voelt hij op willekeurige plekken in zijn lichaam de wormen bewegen.

  De dokters in Nederland weten niet wat het is. Hij is zelfs doorverwezen naar een neuroloog? We denken zelf dat het wormen zijn afkomstig van de uitwerpselen van een koe. Er waren altijd uitwerpselen van koeien nabij ons kamp.

  Heeft hier iemand ervaring met een wormeninfectie?
   
 2. Is je reisgenoot al naar een tropenarts geweest? Ik verwacht dat die wat breder kan kijken dan een huisarts. Ik heb eens een infectie opgelopen in Azië die door een tropenarts herkend werd en daarna zo verholpen was.
  Succes.
   
 3. Inderdaad even naar Tropen arts of naar Erasmus MC, daar zijn ze gespecialiseerd in "vreemde" aandoeningen.
   
 4. Je hebt ook nog de Havenpolikliniek in Rotterdam.

  Mirjam
   
 5. En voordat de kennis van Groningen naar Rotterdam moet reizen...kan de huisarts ook een arts daar consulteren. Wat hij allang had kunnen doen, maar daar heb je nu niks aan.
   
 6. Nooit twijfelen of wachten. Direct naar huisarts of specialist gaan!
  Met veel spoed


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 7. Weet niet waar je woont maar direct contact opnemen met tropenarts of GGD.
   

Deel Deze Pagina