Hangend windscherm voor de Kovea SupaLight

Ik ben niet bekend met de branders die op een blikje geschroefd moeten worden, de voorgaande waren benzine branders en daar schermde ik de wind altijd met een strak alu schermpje om de pot.

Nu lees ik dat het voor mijn nieuwe setup (brander op het blikje), niet een goed idee is om daar een strak windscherm omheen te zetten, vanwege de enorme hitte die er op het blikje gas kan komen te staan.

Dus geïnspireerd door wat plaatjes ben ik aan het knutselen gegaan.

IMG_4563.JPG


Een oude alu ovenschaal is opgeofferd en ik heb een paar stukjes rvs draad geknipt om een soort van hangertjes te maken.

IMG_4565.JPG


Zo komt het er ongeveer uit te zien.

Het windschermpje kan ik omgekeerd om het blikje bewaren.

Als de pot erop komt te staan, dan is er een kleine rand open waardoor de hete lucht kan ontsnappen. Misschien is er bij een vol open brander te weinig zuurstof aanwezig, en moet ik nog ergens lucht gaten maken.

Is dit gevaarlijk zo? Iemand ervaring met dit systeem zo? Is er iets wat ik absoluut niet moet doen?


Adventurous greetings,
Coen
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Heya Bas, klopt. Ik heb ze gezien, maar niet een optie voor mij:
  1. te zwaar (in mijn optiek)
  2. pas mijn 1600 (2 persoons) pannetje er fysiek niet in.
Coen
 
Hi Coen,

ik snap je redenering. mijn insteek was om aan te geven dat een dergelijk windscherm geen probleem zou mogen zijn, alleen zorgen voor genoeg zuurstof vanaf onder het windscherm.

Thuis even in de tuin uitproberen. dan weet je direct of dat je genoeg doorluchting hebt.

Bas
 
Ik kan op de foto's niet zien hoeveel gaten je hebt gemaakt. Onderin moet er voldoende lucht binnen kunnen komen. Die gaten kan je het best in de windrichting zetten. Ik verwacht dat je zeker 6 cm2 aan gat nodig hebt. Kijk bij vergelijkbare oplossingen. Maar wellicht kan iemand het uitrekenen :D
 
Ik heb zojuist getest, en zonder windscherm kan ik de brander vol open draaien.

Met het scherm, kan ik de brander alleen op een kleine stand draaien. Ik heb een stuk uit de voorkant geknipt zodat er een grote opening is. Nog steeds kan ik de brander dan niet vol open draaien. Ik denk dat ik meer zuurstof moet toevoegen. De vraag is of ik aan de bovenrand gaten moet maken of aan de onderrand. Of heeft dit schermpje uberhaupt wel zin?

Adventurous greetings,
Coen

IMG_4570.JPG
IMG_4567.JPG
IMG_4569.JPG
IMG_4571.JPG
 
Het primus windscherm heeft veel meer lucht tussen bovenkant scherm en onderkant pot. Ik zou aan de bovenkant gaten maken rondom in je windscherm zodat er meer lucht bijkomt, zoals ook hyz zegt.
 
Ik zie nu dat de onderkant helemaal open is. Er komt dus zeker voldoende zuurstof bij (die komt van onder). Misschien dat de verbrandingslucht aan de bovenkant nu niet genoeg weg kan. Kan je het scherm een cm lager hangen?
 
ik hang mijn windsscherm wel eens aan mijn pan mbv een knijper. Hij hangt dan onder de pan net om de gaskop heen. Voldoende opening aan de onderzijde

Verstuurd vanaf mijn SM-N9200 met Tapatalk
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Bovenaan