Handschoenen herfst

Beer

Lid Club Hiking-site.nl
Hallo allemaal!

In de zomer en lente heb je geen handschoenen nodig. In de winter werken skihandschoenen of andere dikke handschoenen wel, lijkt me. Maar wat doen jullie in de herfst als het net te koud is om géén handschoenen aan te doen? Skihandschoenen ga je zeker in zweten. Normale wollen of synthetische handschoenen zijn opzich warm genoeg, maar kunnen weer niet tegen regen. Er bestaat vast zoiets als over-handschoenen; gewoon een dunne laag kunstof. Maar google levert weinig op.

Wat gebruiken jullie voor handschoen systeem in de herfst? En waar kan ik eventueel over-handschoenen kopen?

Alvast bedankt!
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik heb zelf een paar handschoenen van het merk Craft, uit een hardloopwinkel. Inmiddels 10 jaar oud, maar na een kleine reparatie die ik ooit uitgevoerd heb nog steeds prima. Erg dun en lichtgewicht (ik heb ze standaard in mijn jas zitten en merk niet eens dat er iets in zit) en toch warm. Nadeel is dat ze verre van waterafstotend zijn. Maar daarvoor had ik dan weer een ander paar, dat ik sinds mijn verhuizing niet meer terug kan vinden.

Samenvatting: kijk eens in een hardloopzaak
 
Tja, ik heb dunne, softshell achtige handschoenen van Marmot. Zijn dus niet dik gewatteerd, want als beveiliger kon ik er zelfs nog sleutels mee omdraaien als ik ze aanhad. . Ik vond ze destijds bij Outdoor XL in Barendrecht. Kunnen ook een buitje hebben, maar zijn vast niet 100% waterdicht.

groetjes,

Mirjam
 
Neopreen handschoenen voor in de kajak, die ik juist voor dat doel alleen in de winter gebruik. Dunne handschoentjes, mogen nat worden, zijn ook een prima 'onderlaag' in andere handschoenen als het heel koud is in de winter.
 
Je kan thermohandschoentjes aandoen (goedkoop), en als het hard regent, er bv. goretex wanten overheen (duur!). Ik heb ook dunne fleece wanten, maar omdat het wanten zijn, zijn ze een stuk warmer dan dikke handschoenen. Vooral op de fiets waar je veel wind hebt, werkt dat erg goed. Een iets dikkere optie is de Sealskins ultra grip. Dun genoeg om alles vast te kunnen pakken, maar wel lekker warm en (als het goed is) waterdicht.
 
Ik heb ooit de budgettip gelezen dat als je verwacht het waterdichte slechts af en toe nodig hebt je ook gewoon een paar afwashandschoenen maatje te groot in de supermarkt kunt halen en die over je gewone handschoenen kunt doen. Zelf nog nooit geprobeerd, maar ik vond het idee wel grappig.
 
Zelf heb ik Mountain Hardwear Epic handschoenen. Gore-tex achtige handschoenen zonder isolatie. Top dingen vind ik het. Zeer licht (onder 100g per paar), water-en winddicht en als er meer isolatie nodig is, kan ik er gewoon een paar liners in doen.
 
Ik heb gewoon dunne onderhandschoenen aan als het frisjes is. Ja, die worden nat, maar drogen ook snel. Handig voor op de fiets naar het werk. (Moet je wel opletten dat het inderdaad niet te koud is, want dan koelen je handen door het vocht sneller af dan dat ze opwarmen.)
Wandelend vind ik handschoenen al snel te warm, dus dan voldoen ze ook prima. Half uurtje aan bij de start van de wandeling en dan uit.
Als het 's winters echt hard vriest, heb ik iets dikkere windstopper-fleece handschoenen of skihandschoenen. Maar bij die temperaturen is het meestal droog.

Voor mij hoeft het niet zo nodig waterdicht, want ik vind het al snel te warm. Maar dat is natuurlijk wel erg persoonlijk.

Saskia
 
Mijn herfsthandschoenen zijn onderdeel van mijn 3-laags systeem handschoen. 1ste laag een dunne wind en waterafwijzende liner van Xtremities gebruik ik dus in de herfst. Verder vul ik dit systeem aan met een paar mammut primaloft handschoenen en een paar dunne goretex overwanten.
 
Ik draag gewoon fleece handschoenen. Deze vind ik nog steeds warm als ze nat zijn. het moet daarna natuurlijk niet gaan vriezen.
 
Voor de eisen die jij stelt heb je helemaal geen dure handschoenen nodig. Rolf heeft het antwoord al gegeven. Gewoon neopreen handschoenen.

Zelf heb ik een paar bij de legerdump gekocht voor 7-8 euro. Doen het nog altijd goed. Ze stoppen wind best aardig en als het regent wordt het niet snel ijskoud, zeker handig op de fiets.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan