gps/kompas/kaart

Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Even terug naar de basisvraag; kaart en kompas zijn altijd mijn basis (geweest). Ik heb sinds kort een GPS die vooral als ondersteuning meegaat. Ik verwacht hem alleen te gebruiken op stukken waar ik een pad lastig kan vinden / evt in minder goed weer. Puur ondersteunend dus.
 
Nou, tas staat klaar. Gepakt is de kaart 1:50.000 en de gps. Mn foon heb ik sowieso bij me, dus als ik een keertje wil weten waar t noorden is, dan zet ik de foon wel aan. Tnx voor t me lenen van een kaart Sander ;-)
 
Huh :(

Heb ik ff pech. Er ligt tussen de 30 en 130 cm sneeuw op de route. Smeltende sneeuw, dus niet overheen te komen. Hier ben ik helaas niet op voorbereid. Change of plans. Nog geen idee wat eigenlijk...
 
Hallo Anna,

Ik heb vorig jaar zomer de Hoge kusten bezocht.
GPS en kompas heb je daar niet voor nodig. De route staat over duidelijk aangegeven. Kaart is natuurlijk altijd handig. Er is een speciale kaart van met allerlei info. 1:50.000
De route gaat vaak ook over verharde ( rustige ) wegen. Het was er in de vakantie periode gewoon erg druk vooral op de bekende plekken die "makkelijk" te belopen zijn . Veel Zweden ;). Ik was in de omgeving van Docksta. Ik heb niet de hele route gelopen maar een paar stukjes vanaf een parkeerplaats. Vond sommige stukjes mooi maar vergelijk het niet met Noorwegen of zo dan valt het tegen. Skulekogens nationalpark , met de kloof; Slåttdalsskrevan is bijzonder en erg druk bezocht.
Wel is de geologische geschiedenis goed in het landschap zichtbaar. Dat kan je ook op de kaart en in het infocentrum terug vinden. Heel interessant om een kuststrook met rolstenen nu hoog op de berg te vinden. Hogklinten bij Mjallorn in het Nordingra naturreservat rondom de zendmast op de berg, is zo'n plek waar het goed te zien is en gek genoeg helemaal niet druk.
Het informatie centrum net buiten Docksta is de moeite waard. Skule Berget parkeerplaats aan de weg.
In de zomer kan het er warm zijn. Kan je lekker zwemmen in de zee :p

Veel plezier, Peter
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan