Gmt? >> utc

Discussie in 'Site-opmerkingen' gestart door EinsteinX, 30 mei 2010.

Tags:
 1. Oef dat is wel een heel klein priegelig slakje, het verschil is nauwelijks 1 seconde groot... Of is de getoonde tijd werkelijk UTC maar wordt het aangeduid als GMT? Dan is er slechts sprake van een verkeerd labeltje. ;)
   
 2. Het gaat inderdaad niet om het verschil van 0.9 seconde, maar om het feit dat GMT eigenlijk niet meer gebruikt wordt. Zo meet je gewichten ook niet meer in onsen of lengten in el. En zo meten we tijd dus in UTC.
   
 3. Rkoome

  Rkoome Administrator Medewerker

  Joh, ik ben al blij dat veel mensen hebben uitgevonden hoe ze de zomertijd kunnen instellen op het prikbord ;)

  Maar ik zal eens een mailtje sturen naar de mensen van VB dat ze achter lopen. En misschien duik ik nog wel in het script om te kijken waar ik GMT kan veranderen in UTC, zodat we weer helemaal modern zijn met onze tijdsaanduiding ;)

  Raymond
   
 4. Onsen en ellen zijn door het S.I niet langer toegestane eenheden van gewicht resp. lengte. De eenheid van tijd is officieel de seconde, UTC is geen eenheid maar een referentie. Dus de vergelijking is wat krom, we meten tijd namelijk in secondes, niet in UTC...
  En dat staat nog los van de dagelijkse praktijk waar we tijd ook meten in minuten, uren, dagen etc. hoewel dat niet de officiele eenheden van tijd zijn.

  Groetzels,
  Dennis

  - Gaat over 446400 s op vakantie naar Mexico, waar het op dit moment 309 K is (wat vast niet goed voor slakken is ;)) -
  - En ja, ik ben Moderator -
   
 5. Rkoome

  Rkoome Administrator Medewerker

  Mmm, heeft dat enige invloed op het feit of je wel of niet klok kan kijken?? ;)

  Raymond
   
 6. Rkoome

  Rkoome Administrator Medewerker

  Kijk nou, we zijn inmiddels weer helemaal modern. Bleek een tekst in de vertaling te zijn, dus in de Nederlandse versie is het nu aangepast...

  Raymond
   
 7. Gelukkig maar, was al bang dat ik niet meer zou weten hoe laat iets gepost zou zijn.
   
 8. Ok mijn vergelijking was inderdaad wat krom, maar voor de leek wel makkelijker te volgen dan als ik een vergelijking had gemaakt dat we in UTM (hee zou het toeval zijn dat coordinaat en tijd allebei met UT beginnen??) ook niet meer vanaf Greenwich meten.

  Eins
   

Deel Deze Pagina