Gezocht: Lichtgewicht tent (2p)

Hallo allemaal,

Ik ben op zoek naar een lichtgewicht tent voor 2 personen.
Daarbij heb ik voornamelijk interesse in de merken Hilleberg of Helsport. Andere merken mogen natuurlijk ook :).
Tevens zijn de volgende eigenschappen belangrijk voor mij:

- Siliconen gecoat buitendoek;
- Aluminium tentstokken;
- Lichtgewicht haringen;
- Evt inclusief footprint;
- Geen schade (enkele vlekken mogen);
- Goeie conditie van ritsen, naden en natuurlijk de stof zelf;
- Bij voorkeur een tent waarbij de buitentent eerst opgezet kan worden;
- 4 seizoenen tent;

Budget: 600 Euro of in overleg

Groet,
Martijn
 
Laatst bewerkt:
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Voor dat budget kan je met 50 euro extra een hele nieuwe hilleberg Nallo 2 kopen. Met wat doorsparen nog wel meer modellen...
 
Voor dat budget kan je met 50 euro extra een hele nieuwe hilleberg Nallo 2 kopen. Met wat doorsparen nog wel meer modellen...


Hmmm... Als je tips hebt, dan hoor ik het graag. Ik kan mijn budget wel wat oprekken, maar de keuze is enorm en voor dat soort bedragen wil ik een goeie keuze maken.
 
Wat Martijn schrijft is het nu wel van belang te weten welke geichtsklasse je zoekt en hoeveel ruimte wil je hebben (wil je op z'n hillies een GT of juist gewoon een tent zonder grote vestibule). Wil je vaak gaan winterkamperen of vaak je tent op lastige plaatsen neer zetten dan kan je beter een koepel dan een tunnel hebben (koepel minder haringen noodzakelijk om de tent op te kunnen zetten).

Die Nammatj is een erg mooie tent, zeker met die GT eraan. Maar naar mijn smaak voor doorsnee gebruik mij net iets te zwaar dan neig ik toch liever naar een Nallo GT. Voor kamperen in sneeuw of lastige plekken ben ik een liefhebber van tenten zoals de Allak. Voor ultieme ruimte in relatie tot lichtgewicht maar toch redelijk stormvast (mits je alle haringen goed vast kan zetten), is de enkeldaks tipi erg fijn. Bijvoorbeeld een Go-lite shangrila 3 of 5 of een doe eens gek een Seekoutside Backcountry shelter met een titanium kachel erbij:D
 
Martijn,

Met dat budget kun je een uitstekende tent kopen, maar ik mis nog iets: wat wil je (vooral) met die tent gaan doen? Wat voor tochten, dagelijks trekken of juist niet, hoog / laag kamperen etc.

Kortom, als je aangeeft hoe je de tent wilt gaan gebruiken krijg je denk ik veel gerichtere en betere tips voor jouw doel.

gr. Joop
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Bovenaan