Gebiedje gezocht in Europa voor leuke vierdaagse tour midden december


Hoi!

Begin/midden december wil ik met een vriend een paar dagen hiken. Onze tent en slaapzakken zijn geschikt voor koudere temperaturen (tot -12 geen punt), beetje sneeuw is ook geen probleem. Overdag mag het natuurlijk best lekker weer zijn (maar met december kunnen we waarschijnlijk niet te veeleisend zijn ;-)).

We hebben (als we twee reisdagen incalculeren) ongeveer 4 wandeldagen beschikbaar, dagafstanden van 25 to 35 kilometer per dag in heuvel/middelgebergte is haalbaar.

Zelf dachten we aan bijvoorbeeld het zuidelijk deel van Frankrijk of noordelijk deel van Spanje. We kijken naar bijvoorbeeld de Cevennen, maar Hiking Site weet meer dan twee :).

Waar denken jullie aan bij deze periode / binnen dat deel van Europa? Benieuwd naar jullie suggesties!

Sportieve groet!


Wouter
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Noord-Spanje en goed te bereiken met de trein: Els Ports, Serra de Montsant, Muntanyes de Prades, of de lager gelegen GR11 in Catalonië . Met een stukje bus erbij: de GR1.
Als er nog geen sneeuw ligt is een rondje Andorra ook de moeite.

Mocht je van de bovenstaande suggesties meer willen weten, dan hoor ik het wel.
Omdat ik op dit moment te lui ben voor nadere info verwijs ik alvast naar de info die hierover al op de Hiking Site staat en op de vele ideeën die bij vergelijkbare vragen zijn geopperd. Gebruik daarvoor de zoekfunctie.

Marla

NB Aanvulling: de max. reistijd is met de nachttrein
 
Laatst bewerkt:
dagafstanden van 25 to 35 kilometer per dag in heuvel/middelgebergte

Niet onmogelijk, maar wel flinke afstanden. Dat is zo'n zes tot negen uur per dag wandelen zonder hoogtemeters. Hou er dus rekening mee dat er weinig daglicht is in December en je mogelijk een deel in het donker lopen moet.
Voor vier dagen zou Luxemburg een mogelijkheid zijn, maar ook Vogezen, Zwarte Woud, Rothaargebergte, Lake Distrct, Schotland.
 
Vogezen, rijd met je auto naar bijvoorbeeld Ribeauville en parkeer bij treinstation. Duik dan voor 4 wandeldagen de Vogezen in en probeer weer ergens bij zuidelijker er weer uit te komen bij een station aan de spoorlijn waar je geparkeerd staat. Ben wel benieuwd of het dan nog uberhaupt kan met al die lock down shit.
 
Dank voor jullie tips! We gaan er naar kijken. Inderdaad, de afstanden zijn ‘dagvullend’ maar voor een ultraloper in opbouw naar m’n eerste 55 km alpentrail en een ex marinier als wandelmaatje denken we dat het moet lukken ;-). Hoe het lockdowntechnisch gaat… de grote vraag. Hoop dat er wel wat mogelijk is, gaan met de auto zodat we in ieder geval weer terug kunnen.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan