Garmin inReach Messenger satellietcommunicator voor buiten de mobiele dekking

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Garmin Nederland kondigde afgelopen week inReach Messenger aan, een nieuw communicatiegericht toestel met wereldwijde tweeweg tekstberichten, locatiedeling en SOS-mogelijkheden. InReach Messenger is ontworpen voor diegenen die een snelle en eenvoudige manier zoeken om vrienden en familie te bereiken wanneer ze geen mobiel bereik hebben. Het biedt naadloze satellietcommunicatie, hetzij als een standalone toestel of indien gekoppeld aan de nieuwe Garmin Messenger-app voor smartphones.

Lees meer...
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

De afgelopen zomer heb ik tijdens mijn solo-tocht op de Hardangervidda, Noorwegen, helaas gebruik moeten maken van de SOS-functie van mijn Spot messenger. Ik had mijn knie ernstig verdraaid, kon niet meer verder lopen en was ver verwijderd van de bewoonde wereld.
Het nadeel van eenzijdige communicatie is, dat ik mijn SOS-bericht niet heb kunnen nuanceren door te berichten dat het “slechts” ging om een zware knie blessure en niet om een direct levensbedreigende situatie. Na de SOS melding trokken de Noorse hulpdiensten alles uit de kast -als zijnde levensbedreigende situatie- en berichtten zowel de Noorse als Nederlandse kustwacht mijn familie in Nederland en stelden veel vragen. Anderhalf uur na het drukken op de SOS-knop arriveerde er een trauma-heli ter plaatse.
Kortom, een tweeweg communicatie is perfect om bij niet direct levensbedreigende situaties, de druk van de ketel te halen.

PS: jammer dat ik mijn hike niet heb kunnen afmaken, maar ik heb er wel een prachtige helikoptervlucht dwars over de Hardangervidda aan over gehouden.😉
 
@rvthijs
Goed om zo'n eigen ervaring te lezen met hulpdiensten na een Spotmelding. Ook met een verdraaide knie is het immers knap lastig om op eigen kracht de bewoonde wereld te bereiken.

Ik had al een decennium een Spot, van de 1e, 2e en 3e generatie, maar ben in 2018 overgestapt op de Garmin Inreach Mini. Daar ben ik erg tevreden mee. De tweeweg communicatie is ook fijn bij minder ernstige situaties, bijv. voor een afspraak met een tochtgenoot in the middle of nowhere of met familie thuis.

Marla
 

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Wat is het verschil met de mini?
De mini heeft een groter scherm met kaart, etc. en is makkelijk 'stand alone' te gebruiken, terwijl de messenger vooral bedoeld is om te gebruiken in combinatie met de app op de telefoon en dus ook een veel minder groot scherm heeft (geen kaart op het echem bijvoorbeeld).

Raymond
 
  • Leuk
Waarderingen: hyz
Even over een keerzijde van al die nieuwe mogelijkheden; astronomen zijn niet zo blij met de benodigde satellieten die voor veel lichtvervuiling gaan zorgen. We hadden al de Starlinks van Elon Musk, als je een planetariumprogramma op je telefoon hebt zie je ze overal overkomen. De tweede generatie Starlink, het zijn er 30,000, wachten op toestemming van de FCC. Dan zijn er nog de veel grotere Blue Birds, met hun prototype de Blue Walker 3 die net gelanceerd is (zie foto, van dit artikeltje)
BlueWalkerPrototype.jpg


Op een gegeven moment komen al die satellieten ook weer naar beneden, en verbranding in de atmosfeer moet dan maar net goed gaan. Onze infrastructuur voor communicatie met al de onderzeese kabels, is erg kwetsbaar, zie nu ook weer wat er in de Baltische Zee is gebeurd. Dus er is zeker ook een strategische rol hier weggelegd voor communicatie via satellieten zonder duurdere satelliettelefoons.
 
Laatst bewerkt:
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan