FQ 1702

Discussie in 'Foto-quiz' gestart door Joop B, 2 mrt 2019.

 1. Het regent hier wel vaker zeggen ze, vandaar de special effects :). Hoe heet de pas waar de foto is gemaakt?

  groet, Joop

  IMGP4626rs.jpg
   
 2. Uiteraard :D. Ik moet nog een keer terug om te zien hoe het daar uitziet als de wolken niet zo laag hangen. Dit is vlakbij, amper een droog plekje te vinden daar:

  IMGP4616rs.jpg
  groet, Joop
   
 3. Een tip dan maar. Ze zeggen dat dit het zuidelijkste arctische gebied in Europa is. Zolang dat nog duurt tenminste, want de boomgrens rukt op ..

  groet, Joop
   
 4. Is het in Okstindan??
   
 5. Ik dacht dat het meest zuidelijke arctisch gebied in Europa de Hardangervidda was, maar volgens deze kaart zijn er net ten zuiden en zuidoosten van de Vidda nog twee kleine berggebiedjes met een Arctisch Tundra klimaat...
   
 6. Zou best wel eens kunnen kloppen als je naar de kaart kijkt. Zeker het gebied ten zuiden van Haukeli lijkt groot genoeg om een "eigen" klimaat te hebben. Misschien eens gaan kijken :).

  Maar deze foto is idd ergens op de Vidda genomen..

  groet, Joop
   
 7. Nog maar een tip.

  Het meer waar ik kampeer op de tweede foto is een gereguleerd meer. Omdat dit plekje minder dan een halve meter boven het meer zat (weinig keus) heb ik me wel afgevraagd of ik met al die regen niet s’nachts uit mijn tent zou drijven. Ook al omdat de gletsjers daar vlak in de buurt er ook op afwateren..

  Groet, Joop
   
 8. Uh, we zaten al op de Hardanger Vidda :).

  groet, Joop
   
 9. Oh jee, helemaal gemist! :D
   
 10. Omdat ik mijzelf een pittige rugblessure heb bezorgd tijd om de administratie te doen. Al had ik liever de kajak in het water gegooid met dit mooie weer :(. Staat er nog een fotoquiz open.

  Die fjellstue - met wigwam/tipi - staat op zo'n 10 km van deze plek. Was die fjellstue of de wigwam al niet eens langs gekomen in de FQ ?

  Dan de belastingaangifte maar doen dit weekend ..

  groet, Joop
   
 11. 3d0

  3d0

  Bedoelde fjellstue lijkt Haukeliseter te moeten zijn. Je aanwijzingen leiden op UT.no voorspoedig naar Nupsredet. Nupstjørn is dan vast het nabijgelegen zwembad :rolleyes:
   
 12. En dat klopt helemaal.

  Ik heb trouwens niet in het Nupstjørn gezwommen, ik ben een mooi-weer-zwemmer ;).

  groet, Joop
   

Deel Deze Pagina