Foto quiz 1955 (speciaal voor EinsteinX)


Dit keer eentje die voldoet aan regel 5. Hij is denk ik vrij makkelijk. In welke regio van dit prachtige land bevind ik mij.

Succes
 

Bijlagen

  • P1010053.JPG
    P1010053.JPG
    904 KB · Weergaven: 110
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik ben in Ethiopie geweest maar de Regio is me een raadsel. Omo vallei?

Sinds 1995 is Ethiopië ingedeeld in 9 regio's of staten. Van die 9 zijn er eigenlijk maar 2 die qua vegetatie lijken op het gebied op de foto. De omo vallei wat in de regio Oromiya ligt is niet de regio die ik zoek maar is wel 1 van de 2 regio's die ik bedoel. Dus blijft er wat mij betreft 1 regio over.
 
Van hetgeen ik geGooglet heb, vind ik dat het Mago National Park wel enigzins lijkt op je foto, maar ik denk niet dat dat het is, want de vegetatie is niet hetzelfde.
 
Van hetgeen ik geGooglet heb, vind ik dat het Mago National Park wel enigzins lijkt op je foto, maar ik denk niet dat dat het is, want de vegetatie is niet hetzelfde.
Je zit aardig in de buurt, maar je moet het iets westelijker zoeken. Alleen de naam van de regio is al voldoende.
 
Dan blijft Gambela over
Gambela is het juiste antwoord.
Ik ben bijna heel Ethiopië door gereden en was enorm verbaasd over het prachtige uitbundig groene landschap van Gambela. Het voelde soms net alsof ik ergens in Azië was met overal koffieplantages en bananenbomen.

Het Simiengebergte is ook absoluut de moeite waard om prachtige meerdaagse wandelingen te maken. Het is niet zo uitbundig groen als in west Ethiopië maar niet minder indrukwekkend. Gek genoeg mocht ik daar alleen samen wandelen met een gids die gewapend was. Ik kon toen niet goed achterhalen wat daar nou de reden van was. Qua gevaarlijke dieren valt het daar volgens mij wel mij.

Ik heb echt een haat/liefde verhouding met Ethiopië. Het is een fascinerend land met prachtige natuur en cultuur. Heel divers qua bevolking, talen en cultuur. Een heel intens land, een beetje zoals India. Van alle landen waar ik geweest ben vond ik de Ethiopiërs het minst vriendelijk. Eigenlijk heb ik dat in geen enkel ander land zo ervaren. Ik ken verschillende mensen die heel Africa hebben gezien maar nergens zoveel gedoe hebben gehad als daar. Regelmatig kreeg ik stenen naar mijn hoofd gegooid of probeerden zij een stok in mijn voorwiel te steken.

Desondanks kan ik dit land zeker aanbevelen als je een beetje avontuurlijk bent ingesteld en een prachtig en uniek land wilt gaan ontdekken.

EinsteinX aan jou de volgende.
 
Ik heb soortgelijke ervaringen in Ethiopie. 95% van de Ethiopiers zijn echt heel vriendelijk en zelfs wat afstandelijk maar die resterende 5% zijn nog steeds heel veel Ethiopiers. Relaxed over straat lopen is wat lastig.

Over die gewapende scouts in de Simien mountains: Ze vertellen je dat het voor je eigen veiligheid is maar dat is onzin. Het zijn gewoon parkwachters die door ze met toeristen mee te sturen betaald een rondje door het park maken. Tijdens ons rondje van 10 dagen heeft hij twee illegale houtkappers aangehouden en 1 loslopende hond doodgeschoten. Hij had tranen in zijn ogen toen hij het deed maar de loslopende honden zijn de grootste bedreiging voor de Ethiopische wolf.
 
Ik ga even op zoek naar een foto van een willekeurig groepje bomen zonder regel 5 om die op de FQ te zetten en er dan bij te schrijven dat het dit keer een makkelijke is :p:LOL:
Hij gaat dankzij de geschiedenis van HS toch niet heel moeilijk worden.:p
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan