Fjällräven Classic Denemarken 2019

Discussie in 'Rond het kampvuur' gestart door mamajolijn, 12 jul 2019.

 1. Vorige week met mijn dochter van 14, de Fjällräven Classic Denemarken gelopen. Helaas was dag 1 al een beetje teveel voor haar (ongeveer 27 km) en halverwege dag 2 moest ze helaas afhaken na ongeveer 16 km. Ik ben zo trots op mijn meisje dat ze dit samen met mij heeft gedaan en haar grenzen heeft verlegd. Ze heeft toch zomaar eventjes 42 km afgelegd! We hebben een geweldige anderhalve dag gehad!

  Het os een prachtige omgeving! Volgend jaar ga ik alleen, om de tocht dan wel uit te lopen.

  Ik heb net een album aangemaakt met foto's, maar ik krijg ze nog niet allemaal rechtop.
   
 2. hyz

  hyz

  Jammer dat je moest afhaken. Vond ze het wel leuk?
   
 3. Ten eerste wat knap van je dochter. Heb trouwens heel veel respect voor de kinderen die de classic hebben gelopen. Ik heb hem vorige week ook gelopen. En was weer een mooie ervaring op een paar hele grote blaren na.
   
 4. Mooie foto's ook! Lijkt me best wel moeilijk om onder het lopen ook nog scherpe foto's te maken en het toestel stil te houden. Gelukkig niet alles vierkant! Ik vind dat filmformaat erg geslaagd krijg je echt een bioscoopgevoel /outdoorgevoel door. Wijdse perspectieven :).

  Draaien kan met elk grafisch programma wel denk ik. Ik heb zelf het gratis Paint.net maar dan moet je wel alle .NET ondersteuning van Windows voor downloaden, is erg groot. Voor draaien is gewoon Paint wel te gebruiken volgens mij, het zit nog op elke Windows onder Accessoires. Na draaien moet je de foto of afbeelding wel eerst opslaan op je eigen computer, voor je hem hier kunt uploaden. Ik weet niet zeker of je de foto's op je camera ook al kunt draaien.
   
 5. Leuke foto's! Hoe beviel de Tarptent Li? :)
  En op die ene foto's aan het avondmaal: allebei een eigen brander en blikje gas? :p
   
 6. Nou, je mag idd trots zijn op je dochter. Mijn puber(ende) dochter van 15 zou ik al helemaal niet aan het wandelen krijgen.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
   
  mamajolijn vindt dit leuk.
 7. Ze heeft het erg leuk gehad, alleen de regen van de 2e dag vind ze minder

  Wat jammer van de blaren! Ben je de 1e of de 2e dag gestart. Ik geloof dat de 1e groep wel het lekkerste weer had.

  Bedankt voor de tips voor de foto's, maar ik plaats ze gelijk vanaf mijn mobiel en ik kan daar heel wat minder goed op bewerken.

  De SS Li was echt perfect!! Zelfs in de wind zo opgezet, en later op de terugweg in het pikkedonker zonder problemen. Met opzetten waren we ook zo klaar, terwijl er een hoop nog aan het knokken waren met de stokken. Ben heel blij dat ik deze keuze heb gemaakt.
  En idd allebei een eigen brander. Niet super gewichtsbesparend, maar zo leert ze er mee omgaan, daarom had ze haar eigen setje mee.
   
  hyz vindt dit leuk.
 8. Balen dat het niet gelukt is, maar wel leuk dat ze het wilde doen! En is ze nu ook gelijk klaar met dat gekke wandelen of valt dat nog wel mee :p

  Op naar volgend jaar!
   
  mamajolijn vindt dit leuk.
 9. ik ben de 2e dag gestart .. en hebben idd een beetje van alles weer gehad. de 2e dag de checkpoint bij de camping was het weer gewoon hemels.. dikke zon.. en de 3e dag sochtends tot smiddag om een uur of 13:00 uur regen gehad.. Maar daarna lekker droog.. Vorig jaar had ik zweden gelopen en dacht dat denemarken tegen zou vallen. Maar het heeft mij positief verrast.. Ik had nieuwe schoenen in januarie gehaald, dacht dat ik ze wel genoeg in had gelopen maar toch op beide voeten op mijn grote teen blaren.. Gemaild met lundhags ( daar waren de schoenen van ) en die erkende het probleem dat er meer mensen hiermee waren.. Moest mijn schoenen maar opsturen en er word iets vervangen waardoor het niet meer voor moet komen.. intussen zijn mijn schoenen onderweg naar Zweden... Ik hoop voor je dat je in de toekomst wel een keer een classic met je dochter kunt doen.
   
  mamajolijn vindt dit leuk.
 10. Stoere meid hoor!!!!
   
  mamajolijn vindt dit leuk.
 11. Fijn! Goed dat ie zo goed bevalt.. en dat ie zo snel staat - Cuban komt toch iets nauwer dan silnyl, dus dat zegt wat over het ontwerp. Het tarptent ontwerp is ook wel zo dat het met een paar haringen gelijk staat :)

  En leuk van de branders! Altijd goed om er mee over weg te leren gaan - in eerste instantie lijkt het een beetje gek zo'n lichte tent en dan twee branders ;)
   
 12. @Matte, wat jammer dat de Lundhags voor blaren hebben gezorgd. Ik heb er meerdere mensen op zien lopen. Van wat ik hier heb gelezen, zouden het fijne schoenen moeten zijn.
  Wij hebben de eerste dag fantastisch weer gehad. Ik heb in T-shirt en rokje gelopen. De tweede dag was erg nat en winderig. En dat langs dat strand heeft mijn dochter mentaal opgebroken. Fysiek kon ze het nog "makkelijk". Stapvast met 8 kilo op de rug over de rotsblokken. Dat deden weinig haar na.
  Ze wil ooit nog wel een keer mee, maar nu niet. Eerst maar eens kortere afstanden .

  Volgend jaar wil ik de FC Duitsland in mei en de FC Denemarken in juli gaan doen, maar dan zonder kinderen.

  @Boterbartje Het is een kwestie van je tent leren opzetten en dat had ik goed geoefend . Dat en weten hoe je met wind om moet gaan. Dat scheelde heel veel de eerste avond. Velen hadden moeite metbde wind tijdens het opzetten. Ik woon aan de kust, het waait hier altijd .
  En Tarptent heeft idd fantastische ontwerpen. Nu wil ik nog graag een Scarp 2 voor als ik samen met mijn man op pad ga. Dan is de SS Li net wat te smal (eigenlijk zijn wij te breed )

  Qua gewicht, ik heb geinvesteerd in lichtgewicht spullen ivm een versleten rug en een hernia. Nu wilde mijn dochter mee en zij had mijn lichte rugzak mee (Osprey Eja 48) met iig haar eigen slaapspullen (matje XLite, Quilt Cumulus en slaapkleren) en snacks en water voor onderweg. Ik had het leeuwendeel van onze bagage mee in een grote rugzak (Osprey Xena 70). Niet mijn eerste keus, maar als ik de kinderen meeneem, zal ik wat meer moeten dragen om het voor hun haalbaar te houden. Mijn rugzak woog in totaal 18 kilo (oeps..), maar de rugzak droeg fantastisch. Ook heb ik wonder boven wonder helemaal geen last gehad van mijn rug. Heerlijk geslapen ook.
  Een volgende keer wil ik met max 10 kilo incl eten en water vertrekken. Dat zou moeten kunnen.

  Dit was de eerste keer dat we samen meerdere nachten weg gingen, dus een aantal dingen was uitproberen. En ik wilde haar gelijk leren over het gebruik van alle spullen. Kennis is altijd goed .
   

Deel Deze Pagina