[VERKOCHT] Exped Lightning 60L (vrouwen) + Flash Pack Pocket

$_86.JPG


Super lichtgewicht (1.160 gram!) hike rugzak van Exped, vrouwenmodel. Gemaakt van een mix van Dyneema en Nylon. Dit maakt deze rugzak zo licht en sterk. Dyneema is het sport en outdoor materiaal van de toekomst.

Los erbij gekocht is de Exped Flash Pack Pocket. Een aan te clippen tasje om bijvoorbeeld natte regenjas of tent in te bewaren tijdens het hiken. Of om snacks snel binnen handbereik te hebben!

$_86.JPG


De Exped Lightning 60 heeft 2 opvallende en afwijkende design opties in vergelijking tot de meeste backpacks. Het interne draagsysteem bestaat namelijk uit een semi extern frame van 1 aluminium stang in het midden en niet uit 2 stangen intern zoals gebruikelijk. En de Lightning heeft geen bovenklep waar je kleine spullen in kunt opbergen zoals de meeste grote backpacks.

De heupband is van dik, degelijk materiaal gemaakt. De schouderbanden zijn niet heel dik maar ook zeker niet te dun. Het frame van 1 smal stuk aluminium is heel goed en fijn op je ruglengte af te stellen door een doorproeft systeem. Het is degelijk en werkt perfect. Je kunt het aluminium frame naar gelang je rugholling en rugbolling ook wat buigen. Ook de borstband is super naar hoogte en lengte af te stellen.

Natuurlijk bezit de Lightning, zoals de meeste backpacks, 2 opbergzakjes op de heupband en 2 aan de zijkant van de rugzak. Deze zijn beiden van rekbaar materiaal gemaakt en doen precies waarvoor ze gemaakt zijn.

Aan de buitenzijde van de Lightning zitten verschillende aansnoerbanden, waardoor je heel veel mogelijkheden hebt om externe uitrustingstukken aan deze rugzak te bevestigen. Dit is echt geweldig en een heel groot pluspunt. Verzin het maar en je kunt het bevestigen; je tent bovenop de rugzak, een foammatje aan de zijkant, je microspikes aan een musketon, tentstokken, je trekking poles, een ice axe, klimtouwen, backcountry skis, sneeuwschoenen, noem het maar op.

Deze tas is gebruikt op een hike van 4 maanden en vertoont daarom wel gebruikssporen, zie bijgaande foto's.

€ 100, te bekijken en op te halen in Haarlem

Complete advertentie, met meer foto's, is te zien op https://www.marktplaats.nl/plaats/m1450432602/view

Grootste deel van de tekst gecopy-paste van een Nederlandse review :)
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan