Ervaringen matje nature hike

Discussie in 'Discussie: materialen' gestart door Yara, 29 jan 2019.

Tags:
 1. Dag Iedereen, iemand al ervaring met de matjes die nature hike aanbied? Ik ben opzoek naar ervaringen.
   
 2. Hoi Yara,
  Recent NH matje gekocht. Extra breed met ingebouwde pomp. Matje bleef uit de box al niet hard. Werd ook niet plat, maar bleef zelfs zonder gewicht niet stevig. Lekte bij mij dus langzaam lucht. Misschien dat ik gewoon een defect exemplaar had, maar voor mij geen NH mat meer. Daarnaast moet je heel erg je vraagtekens zetten bij de R-waarde. Voor mij was dat echter niet relevant, want ik zocht een zomermat. Mijn advies: geef iets meer geld uit aan betere kwaliteit. Ik heb goede dingen gelezen over de matten van JR Gear (te koop via Ali). Schijnt een bekend merk te zijn DownUnder.
  Groet woudloper
   
  Yara vindt dit leuk.
 3. Ik heb bij dezelfde zaak met wat korting een voor mij wat onbekende Wechsel aangeschaft. Waarom nu juist deze, het is een beetje een gok. Nog niet eerder een opblaasbaar matje of zelfopblazend isomatje gehad dus niet op grond van ervaringen. Ik was eigenlijk van plan alleen deze nog aan te schaffen (als eerste mat of als noodmat) vanwege het lage gewicht en zo, maar die is voorlopig uitverkocht. Er is nog een veel goedkopere Basic Nature gesloten celschuim maar die is wel 100 gram zwaarder. Wel een goeie prijs/kwaliteit denk ik.
  Nu heb ik dus toch ook een 'self inflatable'. Ik vind het wel heel mooi dat het zo'n klein pakketje is, en het gewicht is met 525 g voor de 3.8 versie toch ook behoorlijk laag. Mijn rugzak is maar 50 liter en het is een beetje de sport voor mij hoe ik daar toch zo veel mogelijk in kan krijgen :)

  Wechsel wordt op het forum vooral genoemd voor zijn tenten maar ervaringen met de isomatjes kon ik bijna nergens vinden. Aangezien ik zelf ook nog nooit zo'n mat gehad heb is het wel een gok. Er staat gelukkig een duidelijk filmpje op de Wechsel website over het eerste uitrollen, opblazen en gebruik, wat je ook op YouTube nog kan bekijken. Dat was zeker de moeite waard. (er is ook nog een opblaas zak verkrijgbaar maar die heb ik helaas niet, het is wel wat beter voor het behoud van je slaapmatje, niet zozeer voor het gemak want ze blazen licht op volgens mij)

  Volgens de begeleidende tekst in het filmpje van de sympathieke jongeman die een beetje op Sindala lijkt, kan de mat bijvoorbeeld het beste opgeblazen bewaard worden, dus niet met open ventiel.

  Ik voeg nog even het waardevolle advies van Sindala op YouTube erbij, ik hoop dat ze dat niet erg vinden bij Wechsel:
  Ik vind het wel allemaal erg licht spul, voor mijn doen, hoe mooi het allemaal ook is. Ik heb ook nog het zitmatje erbij gekocht, alles in oranje, net als in het filmpje. Ik was bij de zitmat wel even ongerust omdat het schuim niet goed omhoog kwam bij het uit de hoes halen, ook niet na enkele uren. Terwijl het toch 3.8 cm moet worden (isolatiewaarde van de zitmat is volgens mij hoger dan de hier door Bergfreunde genoemde 2.1, omdat de dikte ook 3.8 cm zou moeten zijn. R waarde 2.1 is voor de lichtere versie die wel bij Bergfreunde nog verkrijgbaar is, alleen als iso-slaapmat, niet als zitmat.). Nu heb ik de zitmat na een aantal uren laten herstellen, toch maar gewoon met de mond opgeblazen en het lijkt verder wel in orde, net ook geprobeerd hoe het zit, het zit alsof je op een waterbed zit! (Ik had hem niet helemaal volgeblazen) De slaap isomat zelf heb ik nog niet verder opgeblazen, maar die kwam wel een heel stuk beter uit zichzelf omhoog dan de zitmat. De slaapmat is natuurlijk ook veel belangrijker, dus daar was ik wel blij om.
   
  Laatst bewerkt: 11 feb 2019
 4. schuimmatjes blijven beter bewaard met lucht erin, dan blijft het schuim veerkrachtiger en zal deze sneller de mat vullen na het uitrollen.
  lijkt op de thermarest.
   

Deel Deze Pagina