[TE KOOP AANGEBODEN] Cumulus Comforter L430 (hydrophobic down)

Aangeboden,

Bij deze verkoop ik mijn Cumulus Comforter L430 met hydrophobic Down.

Dit is een soort deken gevuld met speciaal geimpregneerde dons perfect voor ultralight backpacking.
Met behulp van elastieken is hij op veel verschillende manieren te gebruiken, als deken, als slaapzak of zelfs als jas. (check de Cumulus website voor meer informatie)
Er is 10 nachten in geslapen, Hij is daarna altijd uitgehangen en in de stuffzak opgeslagen.

Zie hier foto's!
https://imgur.com/a/mdvgS

Vraagprijs: 170,-

Stuffzak, compressiezak en elastieken inbegrepen.


Specificaties van de website
  • Total weight: 680 g
  • Down weight: 430 g
  • Weight of unfilled comforter: 250 g
  • Comfort temperature: 2 C
  • Limit temperature: -4 C
  • Maximum user height: 195 cm
  • Dimensions: 227 cm x 140 cm
  • Stuffsacks dimensions (height/diameter): 25/17 cm
  • Stuffsacks volume: 5,7 l
  • Number of down chambers: 13
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Hallo Arumer,

Wat jammer, die heb je toch met de vorige cumulus inkoopactie aangeschaft? Beviel de comforter niet?

Groeten,

Iris
 
Ik bedenk me nu dat dat niet zo’n tactische vraag is in een draadje waarin je de comforter probeert te verkopen, excuses.... ik vraag dat eigenlijk omdat het mij een behoorlijk ideaal ding lijkt. Ik heb zelf een quilt van cumulus gekocht voordat deze comforters bestonden maar daarmee heb ik altijd last van een tochtgat daar waar het open gedeelte overgaat in het dichte (zak) gedeelte en veel te warme voeten in de 2e helft van de nacht omdat je ze niet even naar buiten kan steken. Het lijkt me dat je daar met een comforter (naast andere voordelen) minder last van hebt.
Maar erbzijn andere mensen juist weer heel blij met een quilt. Het zal wel afhankelijk zijn van je slaapgedrag
 
Ik heb gewoon een donzen slaapzak met een aparte rits voor het voeteneinde. Werkt prima, ook als je draait. Ik heb altijd vraagtekens gesteld bij een quit.Oke, thuis is je dekbed ook niet rondom, maar daar slaap je in de regel in minder extreme omstandigheden. Als ik mijn slaapzak helemaal openrits heb ik ook een deken, alleen heb ik dan ruzie met de capuchon.

Mirjam
 
Vragen mag altijd, Ik denk dat Quilts/comforters niet mijn ding zijn of ik snap gewoon echt niet hoe ze werken. Ik heb tientallen mogelijkheden geprobeerd om met deze comforter te slapen maar ik draai zo veel in mijn slaap dat ik elke keer wakker wordt. Als ik stil zou kunnen blijven liggen zou dit een geweldig product zijn maar elke kleine beweging creëerd weer een klein gat waar koude lucht inkomt.

Als iemand mij eventueel wat tips zou kunnen geven over deze comforter dan hoor ik het graag maar op het moment ben ik helemaal klaar met dit ding na weer een koud weekend buiten. :(
 
Hoi Arumer,

Even een tegengeluid: Ik vind ze fantastisch! Ik slaap eronder als onder een dekbed, heerlijk de voeten eruit steken als het te warm wordt, of het hele dek even eraf gooien. Nooit als een worstje vastgedraaid liggen zoals mij altijd lukt in een slaapzak, als ik me 1 keer omgedraaid heb. Wel elke dag even opschudden zodat het dons weer in het midden van de slaapzak zit en niet aan de zijkanten.

Ik had je al ge-pm-d omdat jouw comforter hydrofoob dons heeft, wat voor mij een mooie upgrade zou zijn. Maar omdat jouw comforter minder dons heeft, zou ik in warmte achteruit gaan en dat wilde ik niet.

Groetjes Marieke
 
Beste mensen, ik heb besloten er toch in de zomer nog gebruik van te maken en trek deze advertentie dus terug.
 
Goede beslissing! Ik wil je nog mijn positieve ervaring meegeven. Op een zomertrektocht met veel hoogte- en temperatuurverschillen is hij mij uitstekend bevallen. Warme nachten als een dekentje over me heen. Koude nachten in de aangespannen modus: onderin bij de voeten dichtgesnoerd en met de elastieken om het matje heen. Ik vond het een geweldige oplossing voor een breed temperatuurbereik. Voor mij (en dat is persoonlijk) ligt de ondergrens waarschijnlijk een paar graden boven het vriespunt, want net daaronder had ik het iets te koud voor het leuke.

Marla
 
Laatst bewerkt:
als je tocht aan je voeten zou krijgen kan je een trui of zo onderin stoppen.
de elastieken moet je als een 8 gebruiken in het bovenste deel doe je de 2 lussen van de slaapzak of quilt en de onderste lus van de 8 doe je een matje of luchtbed. Andere manier, zie foto. Zou je nog kou voelen dan een kant je rugzak langs je leggen en aan de andere kant wat kleding.

En ja, als je als een ventilator door de slaapzak gaat gedurende de nacht is er niet veel tegen te doen dan een gesloten slaapzak te kiezen.
 

Bijlagen

bedankt bertus, ik waardeer de gedachten maar dit keer gaat hij echt weg.
Ik heb de manieren die jij beschrijft ook geprobeerd, maar met mijn onrustige slaap gewoonten ben ik beter af met een slaapzak.
 
Hoi Arumer,

Ik heb je een berichtje gestuurd. Ik slaap wel graag onder een comforter en heb wel oren naar een aanvulling.

Groet,
Vincent
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Bovenaan