Bilbao wandelen en kamperen

Discussie in 'Discussie: wandelgebieden' gestart door mnnijland, 12 jun 2019.

 1. Dag,

  Tips, route suggesties gezocht nabij Bilbao, Spaans Baskenland.
  Graag zou ik het Guggenheim museum in Bilbao bezoeken, en dit combineren met meerdaagse wandeltocht van 3 tot 5 dagen.
  De Camino (noord) is dichtbij, maar campings? Mooi?
  Of misschien stuk met trein of bus naar ander gebied?
  Kent iemand de omgeving daar, tips, suggesties zijn welkom.

  Groetjes van Marike
   
 2. Met de trein naar Santander en dan met de bus naar Picos de Europa.

  Marla
   
  mnnijland vindt dit leuk.
 3. HEEL Baskenland is mooi en ruig. Er zijn meerdere nationale parken. Het dichtst bij Bilbao is denk ik het Gorbeia nationaal park met als hoogste punt de Monte Gorbeia, iets van 1500 meter. Daar kun je lekker zwerven. Als je in een periode gaat na zware regenval kun je ten zuiden van Urduña naar de salto de Nervión. Dat is een waterval van de Rio Delika van 222 meter. Spectaculair uitzicht verzekerd, ook zonder water. Er nestelen namelijk roofvogels in de buurt. Welke weet ik niet meer.

  Als je meer vogels wil zien, is er ten oosten van Bilbao het Urdaibai biosfeer reservaat. Er is een bezoekerscentrum waar ze je precies kunnen vertellen hoeveel van welke soort zich waar precies bevindt. Ze houden de hele vogeltrek bij van Scandinavië tot Afrika. Gewoon wandelen kan natuurlijk ook:).

  Als je blind je vinger lukraak op de kaart op het Baskenland zet, zit je al goed, want eigenlijk is heel Baskenland gewoon een groot natuurgebied waar je van nationaal park naar nationaal park kunt hoppen, met steden en dorpen erin rondgestrooid om te bevoorraden of aan de plaatselijke festivals mee te doen. Maar goed, dat doe je niet in 3 tot 5 dagen.

  Er zijn goede wandelkaarten te krijgen bij de toeristencentra (overal te vinden). Die zijn ingesteld op wandelaars. Er staan routes op met moeilijkheidsgraad. De Basken zelf trekken er in het weekend ook op uit, dus het hoort een beetje bij de cultuur.

  Je kunt ook kijken bij Urkiola park, Aizkorri, Aralar (met hele oude bomen van twee meter dik waar je in kunt kruipen en dolmen), bosque de oma (heeft NIETS met omaatjes te maken). Of zoek eens op Escalinatas de San Juan de Gaztelugatxe op. Game of Thrones fans zullen dit herkennen als de trappen op Dragonstone.

  Als dit je niet hoog genoeg is, kun je inderdaad naar het westen de Picos de Europa opzoeken. Het is maar net wat je wil.

  Er zijn genoeg budget hostels vanaf 15 euro tot 30 euro per nacht per persoon te vinden, net als onbemande hutten. Ik ben gewoon op de bonnefooi gegaan en er was altijd plek. Ik was dan wel alleen. Met zes man wordt het misschien anders. Campings heb ik geen gebruik van gemaakt. Bij wandelingen heb ik vaak gewoon buiten geslapen. Maar ja, dat was in de zomer. Nooit last gehad met opzichters of zo.

  Uitgestippelde routes of namen ervan kan ik je niet geven, want ik loop altijd op de (topo) wandelkaart van het gebied. Ik ben namelijk te lui om routes uit te stippelen waar ik vervolgens toch weer vanaf dwaal.

  Bilbao is trouwens zelf ook leuk.

  Ik hoop dat je hiermee wat aanknopingspunten hebt.
   
  mnnijland vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina