Bestek


Iets wat zo eenvoudig zou kunnen zijn is toch weer moeilijk om te kiezen. Bestek !!
Neem ik nu een mes,vork, lepel mee op een hike? Mes kan aan een zakmes zitten, dat scheelt weer. Een vork of een spork ? Plastic bestek of titanium ? Inklapbaar bestek of een vork met aan de zijkant een kartelmes ? Wat een keuze .... wie helpt ?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Behalve als je veel gaat kokkerellen heb je eigenlijk al genoeg aan een gewone lepel uit de keukenla. Kan je soep mee eten, je vriesdroogzakjes mee leeg lepelen, chocomelpoeder roeren... Wat heb je nog meer nodig? Kijk naar wat je zelf eet en nodig hebt.

Je er natuurlijk dieper op ingaan en dan is zo'n langere lepel misschien iets handiger.(bedankt voor de tip, kende hem nog niet) Als het koud is kan een plastic lepel handig zijn(minder geleiding), en kan lichter zijn(en breekbaarder).
 
Ik heb de door Ivo genoemde lepel ook en meer neem ik inderdaad niet mee. Heb hem gekocht toen ik in de VS woonde, maar zag ze hier nu ook hangen in de buitensportzaak.

Stevig, lichtgewicht en van 'vliegtuig titanium' extra leuk als je een zwak voor luchtvaart hebt. ;)
 
Als het koud is kan een plastic lepel handig zijn(minder geleiding), en kan lichter zijn(en breekbaarder).

Ik had eerst ook een plastic spork. Omdat plastic minder geleid, koelt de bovenkant van je hap sneller af dan de onderkant. Je hap voelt dan eetbaar totdat je hem geheel in je mond steekt. Onderste deel van je hap is dan nog gloeiend met als gevolg...gloeiende gloeiende....

Heb nu een opvouwbare titanium lepel. Dat bevalt me beter omdat ik mijn mond niet meer brand.

Aan een lepel alleen heb je meer dan genoeg.
 
Ik heb de door Ivo genoemde lepel ook en meer neem ik inderdaad niet mee. Heb hem gekocht toen ik in de VS woonde, maar zag ze hier nu ook hangen in de buitensportzaak.
QUOTE]

Ik heb ook dezelfde als Ivo. Timo die lange lepel verkopen ze al een aantal jaren in NL daarvoor had je niet naar de VS gehoeven ;-P
 
Neem ik nu een mes,vork, lepel mee op een hike? Mes kan aan een zakmes zitten, dat scheelt weer. Een vork of een spork ? Plastic bestek of titanium ? Inklapbaar bestek of een vork met aan de zijkant een kartelmes ? Wat een keuze .... wie helpt ?

Ik heb bij me: 1 roze ;-) kunststof spork, 1 zakmes (meestal alleen een glad blad) en een dubbelwandige mok. Wanneer m'n voer geweekt is, snij ik de bovenkant van t zakje. Geen gemier met te korte spork.
 
Zelf ben ik iemand die houdt van kokkerellen, dus ik heb altijd een metalen mes/vork/lepel bij me. Mes om dingen in stukjes te snijden, meestal vlees of vis kleiner maken. De vork om dingen direct te roosteren in het vuur, zoals salami ofzo... heerlijk... De lepel om het gemaakte gerecht lekker op te eten of soms als een soort schepje te gebruiken...

nu heb ik zin in BBQ...
 
Ik heb de door Ivo genoemde lepel ook en meer neem ik inderdaad niet mee. Heb hem gekocht toen ik in de VS woonde, maar zag ze hier nu ook hangen in de buitensportzaak.
QUOTE]

Ik heb ook dezelfde als Ivo. Timo die lange lepel verkopen ze al een aantal jaren in NL daarvoor had je niet naar de VS gehoeven ;-P

Populair ding, want ik heb heb'm ook.
En wat groene plastic sporkjes...

Maar eigenlijk gaat alleen die lange lepel mee en een vast mes. Meer is niet nodig.
 
Ik gebruik zelf gemaakte droogvoer dus heb geen last van zakjes. Als ik ze wel gebruik heb ik vanwege mijn lange vingers geen probleem om eruit te eten met mijn bestek. Mijn bestek bestaat namelijk uit een titanium spork van light my fire. Die heeft tenminste een echte vork en een echte lepel. Dus niet zo'n lepel met wat vork tanden eraan waar je bijna niets aan hebt. de mes functie op de titanium spork gebruik ik nooit. Om echt te snijden heb ik toch een zakmes. Smeren kan ik met de lepel zijde. Heel soms als we ook met gezin weg zijn (allemaal aan de spork) heb ik dan nog één opvouwbaar mes van het het merk Tibetan. daarmee kunnen kids zelf smeren die hebben wat meer moeite met smeren met een lepel.

Als je veel uit zakjes eet is die lange lepel van StS idd wel handig.

De plastic spork heb ik wel eens onderweg moeten plakken door delen weer aan elkaar te moeten smelten na breuk vandaar mijn overstap naar de titanium versie.

Bij de plastic sporken van LMF heb je ook nog XL versie voor uit zakjes eten.
 
Ik heb nooit begrepen waarom mensen een titanium spork/lepel mee zouden nemen. Hetzelfde ding van goed plastic kost en weegt een vijfde en kan moeilijker de anti-aanbaklaag van een pan beschadigen. Verder functioneert plastic volgens mij net zo goed als titanium. Zolang de steel van de lepel een beetje stevige vorm heeft (dus niet de LMF spork) kan een plastic lepel heel wat hebben.
 
Ik heb (voor twee personen) een scherp mes, en verder van titanium een smeermes, twee lepels en twee vorken. Wij koken 'uitgebreid'. Met het scherpe mes is het vervelend smeren, het smeermes snijdt niet zo goed, de vorken zijn wel handig als je een keertje in de bewoonde wereld bent en salade kunt eten. En de lepels lijken me duidelijk, die zijn overal goed voor.
 
Ik heb een zakmes mee (met een stukje kartelblad om brood te snijden), een spork en een houten spatel om te roeren. Roeren in een hete pan met een spork vind ik niks, omdat die kan smelten. Mijn vriend heeft ook een spork en een zakmes zonder kartels, maar met kurkentrekker. Soms hebben we nog een theelepeltje mee, voor de chocomousse toe.

Saskia
 
Wij hebben altijd 'gewoon' bestek mee: een houten spateltje, een lepel en een vork uit de keukenla. Als mes gebruiken we een lekker scherpe Opinel nr. 8 en die gebruiken we uitsluitend voor het klein snijden van ons voedsel. Het zakmes dat we in onze broekzak hebben, dat gebruiken we voor andere dingen, daar gaan we geen eten met snijden.

Nathan
 
Naast de lange lepel (15 gram) om onderin de zakjes droogvoer te kunnen roeren en lepelen, neem ik soms een plastic vork (9) mee, om toetjes (chocolade mousse, custard) te roeren. Dit lukt niet goed met een spork of lepel.

Op vakanties waar ook vers gekookt wordt gaat er nog een houten spateltje (20) mee en soms een opvouwbare opscheplepel (22) en combi dunschiller/keukenmesje (20).

Ik heb ook wel eens een lange lepel uit een tak (5 gram) gesneden, toen ik alle bestek vergeten was... En om al dat lichtgewicht spul te compenseren, gaat natuurlijk mijn mok (300 gram) ook altijd mee :D

http://www.hiking-site.nl/fotoalbums/showfull.php?photo=13914

grtz
Henk
 
Wij eten 's morgens op een kampeertocht meestal muesli met melkpoeder en dan zitten we heel lang met de lepel het poeder uit te roeren. Laatst thuis ontdekten we dat dat met een lichte kleine garde veel beter gaat. Dus ik sluit niet uit dat die de volgende keer mee gaat. Weegt bijna niets.

Linda
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik prefereer de titanium lepel van MSR voor eten (vast en vloeibaar), snijden (vlees, aardappels, etc) en smeren. Beetje jammer dat het in een setje met vork komt die ik niet gebruik. Ben hem ooit eens kwijt geraakt maar heb inmiddels weer een nieuw setje.

msr_titanforkspoon.jpg


Tussendoor ook een aantal van die lange titanium lepels gehad, werkt goed in een stazak maar vind de lepel zelf te plat en te klein, totaal niet handig met bv soep eten.

Dus weer terug bij de MSR lepel en snij nu gewoon bij een stazak een stuk van de zak als ik halverwege de maaltijd ben.

Plastic is goedkoop maar breekt makkelijk bij het smeren en snijden gaat minder makkelijk. Sporks vindt ik maar ondingen, zo generiek dat het nergens in uitblinkt.
 
Laatst bewerkt:
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan