Anti-atlas wandeltochten

Beste mede-hikers,

Eind deze maand ben ik in Marokko, Agadir om precies te zijn en zou ik graag een weekje wandelen (vrij kamperen, liefst zonder gids) in de anti atlas. Ik kan eigenlijk maar vrij weinig verslagen en informatie vinden op internet, laat staan wandel kaarten.

Inmiddels heb ik mede door Joost zijn behulpzame berichten en enthousiaste fotoquizen elders op het forum al een globaal beeld gekregen en ben ik zie ik er al naar uit, maar een concreet plan mist nog.

Hebben jullie (wellicht in het bijzonder Joost/jdw) misschien nog advies, ervaringen, gps tracks, adressen of noem maar op waar ik mijn plannen wat verder op kan baseren?

elk soort hulp of aanknopingspunt is welkom!:)
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Het is voor mij 10 jaar geleden en ik ben daar met gids onderweg geweest. Ik vrees dat ik je niet veel zal kunnen helpen. Globaal kan ik de gelopen route nog wel recontrueren via googlemaps maar zoals altijd 'the devil is in the details'.
 
Bedankt voor de berichtjes! 1:50.000 wandelkaarten heb ik inmiddels gevonden via Koos.

Daar waar de details missen begint het avontuur zal ik als motto houden bij mijn reizen, dus als ik geen informatie kan vinden over kaarten, watervoorziening, vervoermogelijkheden, culturele drempels, etc , dan zal ik mijn avontuur moeten aanpassen tot bijvoorbeeld dagtochten rond Tafraout:) Maar ik sta zeker nog open voor mensen die mij deze details weten bij te brengen.
 
Tsja, ik weet niet of je hier iets aan hebt, maar ik ga in zo'n geval zonder concreet plan richting plaats van bestemming c.q. vertrek (het is maar net hoe je het bekijkt). De rest zoek ik daar uit.

Eerst even bij de lokale bevolking acclimatiseren. Dus een beetje sociaal doen, nachtje in een hostel, logeren bij de broer van een kennis van een kennis of ergens wat eten in het centrum. En dan veel vragen: Waar vind ik de plaatselijke Tourist info, wandelclubs, bergsportleraren, scouting, maneges en reis- en outdoorwinkels? Daar ga ik dan naartoe om gerichte informatie te vragen. Ook kun je naar het politiebureau of de bergreddingsdienst gaan. Weten ze direct waar ze moeten zoeken als je 'kwijt raakt'. Ze kunnen je ook een goed beeld geven van de mogelijkheden. Vaak heb je aan een of twee bezoekjes genoeg. Verder ben ik groot fan van Couchsurfing. Dan slaap je een nachtje bij iemand thuis.

Op deze manier heb ik al wandelkaarten gescoord (geleend of gekregen), tips voor vrij kamperen en onbemande berghutten, overnachtingen in de woestijn, een uitje naar een piepklein verticaal dorpje met draaiplateau voor de bus, een beschilderd bos, een kijkje achter de schermen bij de brandweer, een mini klimcursus, een vaartochtje op een jacht en nog wel zo wat dingetjes. En ook nog gratis. Zelf neem ik dan stroopwafels mee voor de gastheer- of dame. Zit je altijd goed.

Alles ter plaatse uitzoeken scheelt je misschien een dag, hooguit twee. Maar zo krijg je actuele informatie en persoonlijk vind ik dat leuker dan dagen achtereen thuis achter de pc zitten zoeken. Voor mij werkt dit goed. Maar als je graag je reis van tevoren wil uitstippelen, is dit misschien niets voor je.
 
Dag Jurjen,

Ook ik loop tegen hetzelfde probleem aan dat erg weinig te vinden is op internet over zo'n tocht. Want ik ben op zoek naar exact zo'n tocht in Marokko, dus vrij kamperen zonder gids in het anti atlas gebergte .

Ik ben eigenlijk wel benieuwd of je een mooie tocht hebt kunnnen en of je nog goeie tips hebt. Een reactie wordt zeer gewaardeerd.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Bovenaan