Advies UL tent

Discussie in 'Discussie: materialen' gestart door DaanHike, 12 jun 2018.

 1. Hallo allemaal,

  Is het mogelijk een UL tent binnen een goedkoop budget te krijgen? Bedrijven zoals Zpacks vragen erg veel geld voor een UL tent, zijn dit nu eenmaal UL prijzen, of zijn er uitzonderingen?

  Alvast dank!
   
 2. Hoi Daan,

  Over UL tenten is al een hoop geschreven op dit forum. Als je de zoekfunctie gebruikt kom je een hoop tegen. Van Chinese tenten voor een voordelig budget, tot de duurste opties.

  Als je je zoektocht tot een (aantal) specifieke model(len) hebt gebracht kunnen mensen je hier beter van dienst zijn met specifieke antwoorden.

  Succes!
   
 3. Meestal geldt dat je maar twee kenmerken mag kiezen uit licht, duurzaam en goedkoop...

  Jonas
   
  Depire vindt dit leuk.
 4. Dank voor de antwoorden :). Het liefst koop ik een tweedehands tent, aangezien 'goedkoop' toch wel een gedwongen keuze is. Tot nu toe zijn alle lichtgewicht tenten die ik tegenkom (niet zwaarder dan 1.2k) vooral duur.
   
 5. Hoi Daan,

  Ik heb een tijdje geleden via Marktplaats een nauwelijks gebruikte Tarptent Notch kunnen kopen, tweedehands was het wel te betalen.
  Ik heb besloten om toch maar mijn 'zware' tent mee te nemen op trektocht, dus mocht je snel en betaalbaar een UL tent willen hebben, laat het dan weten.

  Groet, Saskia
   
 6. Hee lika, dankje voor je reactie! Het lijkt mij een fijne tarptent, maar ik denk dat ik een 2P tent wil. Mocht ik me bedenken (want ik twijfel nog), dan laat ik het je weten :).

  Hoewel deze tent iets zwaarder is dan ik zou willen, zou dit een optie kunnen zijn: https://www.kampeermarkt.com/Wild-country-Zephyros-2-tent.html. Of is dit een geval van licht, goedkoop ten koste van duurzaam?
   
 7. Hoi Daan,
  ik heb met veel plezier 6 jaar gedaan met mijm zephyros 1 tentje, zijn kleine broer. stormproef (90 mijl per uur), waterdicht en duurzaam. hij is nu af (gaatjes in grondzeil, klein scheurtje in tentstok) maar ik ben ontzettend blij geweest met mijn keuze. of je de tweepersoonsversie groot genoeg vindt voor twee personen laat ik aan jou over. succes met je keuze!
   
 8. Dankje Alphineflower, misschien gaat dit hem worden dan. Lijkt mij niet dat ik voor deze prijs een lichtere tent ga vinden. Zou deze tent ook geschikt zijn voor hikes van meedere weken?
   
 9. wat mij betreft wel. ik heb er 5 maand mee door europa gefietst en 3 maand mee door NZ gereisd en er dagelijks in geslapen. Daarnaast is ie menig weekend en weekje mee op trektocht geweest. Als je dagen binnenzit ivm de regen is ie wat klein, maar met gewicht/prijs moet je ergens concessies doen.

  ((puntje van aandacht is de hoogte, niet iedereen kan er rechtop in zitten.))
   
 10. Dankje voor het advies :), ik twijfel nu alleen nog tussen de zephyros en Naturehike 2 Persoons Dubbel, aangezien die slechts 80 euro is
   
 11. Ik denk dat het er ook van afhangt naar welk gebied je gaat. Iedere waar naar zijn geld, en een tentje van 80 euro lijkt me minder geschikt voor Schotland zeg maar. Het is al jaren bekend dat lichtgewicht en betaalbaar niet samen gaan, dus wellicht zal je moeten kijken welke van je eisen het hardste is.

  Mirjam
   
 12. Hallo Saskia, begrijp ik uit je bericht dat je bereid bent om die Notch Tarptent weer te verkopen? Ik heb dan mogelijk wel belangstelling en zou graag wel iets meer willen weten van jouw tent als deze inderdaad te koop is.
  Laat me even weten via een pm als je wil
  groet en bedankt alvast

  Niels Janse
   
 13. Hoi Niels,

  Heb een PM gestuurd (geloof ik, weet niet zo goed hoe en wat...).

  Groet, Saskia
   
 14. Kan je je keuze voor de zwaardere tent toelichten? De TT Notch krijgt over het algemeen wel veel goede recensies.
   
 15. Ik voel me na een lange dag lopen gewoon veiliger en comfortabeler in een volledig afgesloten tent. Dan heb ik echt het gevoel dat ik 'binnen' ben. Maar ik denk dat dit vooral een mentale kwestie is.
   
 16. voor mij is de waarde van deze gesprekken weer helemaal bewezen, inmiddels de eigenaar van een een mooie Tarptent Notch! Snel eens gaan uittesten in de loop van de komende weken!
  bedankt Saskia!
   
 17. Als wandelt met wandelstokken zijn er ook tenten die daar gebruik van maken om gewicht te besparen.

  Bijv. tenten van Six Moon Designs worden over het algemeen ook wel goed beoordeeld (in Europa bij verschillende webshops te bestellen). Bijv. de Lunar Solo (rond de 250 euro) of Skyscape Scout Solo (rond de 170 euro).

  Of een tarp + binnentent (bijv. SMD Deschutes tarp + Serenity net tent).

  Er is ook nog TrekkerTent in Schotland die ook enigzins betaalbare, stevige tentjes maakt.

  Duurde segment: TarpTent Notch, Gossamer Gear The One, MLD Duomid, HMG Ultamid, etc...
   
 18. Joch3m

  Joch3m Lid Club Hiking-site.nl

  En die Tarptent die Pklein momenteel aanbied? Ik heb er een nacht ingeslapen en het is een hele fijne, lichte en ruime tent.

  [edit]
  Ik zie net dat deze al verkocht is...helaas
   
  Laatst bewerkt: 14 jun 2018
 19. Dag Daan,

  Als je echt heel on the budget wilt blijven adviseer ik je eens te kijken op aliexpress naar het merk 3F UL Gear. Dit seizoen maken ze nog betere tenten dan vorige seizoenen. Gewoon met kwaliteits onderdelen zoals YKK ritsen.
  Een tent voor vaak minder dan 100 euro. Zoek wel een goede verkoper uit en lees de reviews bij iedere aanbieder.

  Zie;

  en


  Een vriend van mij heeft een tent van 3FUL gear en hiked zo af en toe of heeft hem mee op de motor. Prima voor zijn doeleinden.

  Als je met der tijd meer geld wilt uitgeven voor een tent zou ik eens kijken bij merken die hierboven ook al worden genoemd zoals dus ;
  HMG of Tarptent. Ik heb tenten van beiden merken en nog steeds erg blij met deze aankopen en service! Maar ook Yama mountain Gear en Locus gear zijn aanraders alleen erg prijzig.
  Tarptent heeft sinds kort ook een cubenfiber variant van zijn succesvolle Notch , de Notch LI
  Succes met je aankoop en veel hike plezier!
   

Deel Deze Pagina