aantal vragen

Discussie in 'Discussie: koken en voeding' gestart door ipo20, 6 dec 2018.

  1. Hallo,

    Wij doen de opleiding industrieel product ontwerpen en hebben een opdracht gekregen. We moeten een kooktoestel maken voor de doelgroep survivalaars die voor een langere periode in de wildernis zijn. Wij hebben een aantal vragen om meer over deze doelgroep te weten te komen.

    Hoe verblijft u in de wildernis, in wat voor een voorziening slaapt (leeft, eet etc.) u?
    Hoe lang verblijft u in de wildernis?
    Wat van soort eten eet u wanneer u een tijd in de wildernis leeft?
    Hoe bereid u het voedsel?
    Hoe vaak eet u ongeveer op een dag?
    Wat zijn problemen waar u tegenaan loopt bij het bereiden of het eten van voedsel?
    Wat zou u belangrijk vinden aan een kooktoestelletje voor het gebruik in de wildernis? Wat vind u dat een kookstel echt moet hebben?

    Alvast bedankt voor het beantwoorden van onze vragen.
     
  2. survival: goed als je het kunt, slecht als je het nodig hebt.

    Maar elektrisch koken met inductie schijnt de toekomst te zijn, aangezien we van het gas afmoeten en andere opties niet aan de orde zijn?
     
  3. Er zijn vast ook fora voor 'survivalaars'. Dat is dit forum niet.

    Marla
     
  4. Lijkt mij inderdaad beter te passen bij een bushcraft forum.

    Bas
     
  5. Survivalaars/bushcrafters hebben toch helemaal geen kooktoestel nodig :)
     
    Mieke2 vindt dit leuk.
  6. hyz

    hyz

    Het wordt vast niet zo letterlijk bedoeld. Veel mensen zien wat "wij" doen als survivallen. Misschien kan @ipo20 wat toelichting geven. Wat bedoel je met "langere periode"?

    Waarom wordt de doelgroep zo specifiek (=klein) gemaakt? Een kooktoestel voor alle kampeerders lijkt me commercieel een stuk interessanter.
     
  7. Tja, zo zie ik mijn werk ook wel eens. Gelukkig hoef ik daar in ieder geval niet zelf te koken.

    Marla
     
    kanoniem en hyz vinden dit leuk.
  8. Recreatief lopend, tent of onder een tarp, eten zelf meegenomen, onderweg inkopen

    Hangt van de duur van de vakantie af. Meestal aantal keer per maand tenminste per keer een heel weekend

    Zelf gedroogd eten of eten ingekocht in een winkel onderweg

    Zelf koken, dus bij zelf gedroogd voer water met droogvoer aan de kook brengen en 1 minuut doorkoken en 15 minuten geisoleerd wegzetten opdat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Vers uit de winkel gewoon koken zoals thuis maar meestal 1 pans gerechten of hooguit 2 pannen (de andere zet je weer geïsoleerd weg als je met de 2e pan bezig bent)

    Tenminste 3 keer

    Legio, variërend van gewicht, of het goed te drogen is en ook makkelijk te rehydrateren, houdbaarheid en ingrediënten (denk aan allergieën of intoleranties). Koken aansich is geen uitdaging

    Bifuel: met andere woorden mooi hout branden (houtvergasser) en een bijbehorende cup om alcohol te kunnen branden en alles uiteraard ultralicht van gewicht

    Je moet erop kunnen koken. Maar dat is ook maar relatief, op een simpel kampvuur kan ik ook wel koken.
     
    ipo20 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina