[VERKOCHT] 2 maal Mammut Ajungilak 3 season kompakt S

De Mammut Ajungilak 3 season Kompakt staat bekend om zijn relatief goede isolatie ten opzichte van zijn gewicht.

Thans wordt een vernieuwde versie commercieel aangeboden die gek genoeg net iets minder warm is (het scheelt 1 graad op de comfortwaarde), wellicht andere meeting? Wie zal het zeggen

Maar goed deze twee slaapzaken hebben een comfortwaarde van 1 graad, een limiet van -5 en extreem -22

Het bijzondere van deze twee slaapzaken is dat het de zogenaamde kleine versies zijn. De zogenaamde S maten. Ze hebben dus maar een lengte van 165 cm. Daardoor zijn ze relatief voor een synthetische slaapzak erg licht van gewicht namelijk 1400 gram.

Derhalve ideaal voor kleine kinderen om gedurende 3 seizoenen en zelfs niet al te koude winters te kamperen. Ze zijn bestand tegen ongelukjes door de synthetische isolatie en voor heel kleine kinderen kan je nog een spanbandje om de zak heen doen zodat ze niet te ver naar beneden kunnen zakken.

Onze kids hebben deze slaapzakken vanaf ongeveer 6 jaar altijd zelf gedragen op trektochten in hun eigen rugzak samen met een kort expedmatje en hun eigen regenkleding. Zeg maar een totaal gewicht van ongeveer 2,5 - 3 kg. 's winters hebben ze er ook in geslpaen tijdens het kamperen. Meestal was een extra Ikea fleece en een schapenvel over het voeten einde wel genoeg. Kortom het zijn geen flauwe dingen die zakjes.

Oh ja de originele compressiezakjes zitten er ook nog bij. Eentje is niet helemaal meer tof (goot van aantrekkoordje beetje uitgescheurd).

Opslag altijd netjes in een linnen bewaarhoes (niet gecomprimeerd dus).

Ze zijn alleen maar gebruikt in combinatie met een liner.

Wassen doe je maar zelf als je daar behoefte aan hebt. Ze stinken of ruiken niet!

Voor de volledige isolatie specs zie ook:
https://www.bergfreunde.nl/ajungilak-kompakt-3-season-synthetische-slaapzak/

Per stuk of beide tegen ieder redelijk bod. We kunnen er ook altijd nog extra isolatie dekens van maken voor bij kouder winterkamperen. Maar liever dat ze nog even verdere meegaan op trektochten dan dat ze ergens in een caravan (via MP) verdwijnen;)
 
Laatst bewerkt:
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik geef nog een schopje omhoog. Herfst komt er aan en daarvoor zijn deze zakken ideaal!

Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk

Een exemplaar is verkocht, veel plezier ermee!

Er is nog 1 exemplaar beschikbaar met het compressie zakje waarbij het tunneltje van het afsluitkoordje een stukje is opengescheurd. Het zakje functioneert nog helemaal prima!
 
Wederom een schopje omhoog: nog steeds 1 exemplaar in de aanbieding.

Voor de kenners er zit weer een Osprey Jib in de pijplijn aan te komen. Na de herfstvakantie waarschijnlijk meer daarover
 
Wederom weer een schopje omhoog. Hij ligt er nog steeds de laatste slaapzak van de 2.

Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan