TanjaB
Waarderingsscore
0

Profiel berichten Laatste bijdragen Berichten Over mij

 • Tarp op een kunststof tunnel geeft geen contact problemen. Wij hebben ook een tunnel met een zij-ingang waar we een tarp over hangen. We zetten daartoe een (wandel) stok aan de andere zijde van de tunnel. Die stok schoren we met 2 scheerlijnen en we hangen daar met een lijntje de tarp aan. Het lijntje is er voor om zelf te kunnen bepalen hoever de tarp naar voren of achteren moet komen, bijvoorbeeld bij veel wind is het verstandiger de luifel wat korter te houden. Aan de voorzijde voor de tarp (voor de ingang gebruiken) we dan de 2e wandelstok om de tarp op te spannen over de tent.
  Ha Tanja,

  Bij een kunststof tipi maakt het niet uit als de tarp de buitentent raakt. Bij katoen kan het wel een verschil maken. Daarom zet je bij een katoenen tipi de tarp altijd of vast met een kort lijntje in de nok (al dan niet met een hoedje die over de nok gaat) of anders een grote A-stok. Feitelijk zijn dit eigenlijk de enige mogelijkheid om een tarp ervoor te hangen (ook met kunststof tipi).

  Als je nu een tipi hebt kan je eens kijken op het tipiforum (www.tipiforum.nl) daar kan je alle ins- en outs vinden over tipi's en tarpen die op een of andere manier aan elkaar worden gekoppeld.

  Als je een tarp vanuit de nok vast gaat zetten dan moet de trekkracht op de nok gecompenseerd worden met twee lijnen naar achteren in tegenovergesteld richting. Een A-stok (omgekeerde V die je over de ingang zet) idemdito schuin naar achteren langs de tipi af. De afstand tussen A-stok en tipi niet te groot maar ook niet te klein(een cm of 10).
  mvg. Sander
 • Laden…
 • Laden…
 • Laden…
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan