foto
Cursus/Workshop
Trail, trek- en hikers
Bergwandel en meer
Kaart & Kompas
GPS (GNSS)
Groep- en Privécursus
Groepstocht GPS/K&K
www.padvinden.nl

Visual Stitcher

Bij het inscannen van kaarten is er bijna niets zo moeilijk dan de stukken weer aan elkaar te krijgen zodt het een geheel vormt. Zoals gezegd gebruik ik daar dus het programma Visual Stitcher voor. Dit programma is eigenlijk ontworpen voor een andere toepassing, namelijk het aan elkaar zetten van panoramafoto's, welke vervolgens ook weer als 360-graden foto's kunnen worden opgeslagen. Omdat ik voor mijn werk het porgramma nodig had voor die toepassing, heb ik het aangeschaft en ben er mee gaan erken. Na een tijdje heb ik ook eens geprobeerd om mijn ingescande stukken kaart ermee aan elkaar te rijgen, gewoon nieuwsgierig naar het resultaat. En dat was dus verbluffend!

Het programma heeft mijn absolute voorkeur omdat het een mogelijkheid biedt, die maar weinig soortgelijke programma's je kunnen bieden. Visual Stitcher kan namelijk meerdere rijen boven elkaar plaatsen; iets dat voor kaarten natuurlijk van wezenlijk belang is. Daarnaast neemt dit programma je een tijdrovend werkje uit handen: het roteren van de kaartdelen, zodat ze op een lijn komen te staan (recht inscannen hoeft dus niet meer!).

Het programma biedt de gebruiker onder andere de volgende mogelijkheden:

  • 'stitchen' van foto's en andere zaken (kaarten!!)
  • het bijkleuren van overgangen, zodat deze soepel verlopen
  • meerdere rijen boven elkaar plaatsen
  • hulp bij het bepalen van je stitchpunten (ankerpunten)
  • het opslaan van projecten, zodat instellingen later weer gebruikt kunnen worden
  • het maken van een 360-graden foto's (binnenkort op deze site!)
  • het weghalen van overbodige ruimte (het zogenaamde croppen)
  • schuin ingescande delen toch rechttrekken doordat er voor elk stuk vier ankerpunten kunnen worden bepaald
  • rechtstreeks vanuit het programma de scanner gebruiken

Visual Stitcher is een programma van het pas begonnen bedrijf PanaVue. Hun website is te vinden op: http://www.panavue.com. Daar zijn tevens enkele voorbeelden te vinden van de mogelijkheden van foto's/tekeningen die met Visual Stitcher zijn gemaakt.

Naast Visual Stitcher is er ook een goedkopere versie op de markt gebracht, speciaal voor scanners. Deze versie heeft minder mogelijkheden, maar is voor onze doeleinden (kaarten completeren) wel geschikt. Het prijsverschil zit 'm waarschijnlijk vooral in de minder mogelijkheden voor foto's. Wil je dus in de toekomst ook de 360-graden foto's maken of panorama-foto's digitaal aan elkaar plakken, koop dan de gewone versie.

Tegenwoordig wordt Visual Stitcher niet meer verkocht, maar is het programma in een nieuw vestje gestoken: ImageAssembler. Deze nieuwe versie schijnt nog meer te kunnen en is dus zeker ook een aanrader.

Het bestellen van ImageAssembler kan on-line. Je krijgt dan meteen per email een deblokkeercode toegestuurd, waarna je er meteen mee aan de slag kunt. Op dezelfde dag wordt er vanuit Canada een CD-ROM gestuurd met het volledige programma.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 19-11-2019

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]