Magellan SporTrak Pro
Cursus/Workshop
Trail, trek- en hikers
Bergwandel en meer
Kaart & Kompas
GPS (GNSS)
Groep- en Privécursus
Groepstocht GPS/K&K
www.padvinden.nl

Magellan SporTrak Pro: Tips en tricks

Snel een waypoint opslaan
Wil je snel een waypoint opslaan, houdt dan de Goto-knop ingedrukt. Vanzelf verschijnt dan het invulscherm voor een nieuw waypoint.

Profiel van een hike
Als je aan het eind van je hike een goed beeld wil hebben van het hoogteprofiel van de hike, dien je hier van tevoren al aan te denken. Je moet immers het weggeschreven geheugen wissen voordat je aan de hike begint, zodat je alleen het profiel van de hike zelf wordt opgeslagen. Wissen van het weggeschreven geheugen:
Menu -> setup -> Wis geheugen -> Weggesch. -> Ja

Snel richting bepalen met de north-finder
De North-finder is een functie die je snel kan helpen om in de juiste richting te lopen. Het enige dat je hoeft te doen is te kijken waar de zon/maan staat en dat te vergelijken met het kompas-scherm van je SporTrak. Hierop kun je namelijk de positie van de zon/maan terugvinden en op die manier ruwweg de richting bepalen waarin je loopt.

Gebruik geen batterijen met een indicatie-strip
Er zijn batterijen te koop die zijn uitgerust met een soort indicatie-strip waarop je kan zien of de batterij nog vol is of niet. Door deze strip wordt de batterij echter dusdanig dikker dat hij slechter in het batterij-compartiment past. Dit is bij het plaatsen wellicht niet zo'n probleem, maar als je later het compartiment wilt openen kost dit erg veel moeite.

MapSend: Tijd besparen bij uploaden regio's
Als je een regio hebt aangemaakt kun je deze ook eerst opslaan op de harde schijf. Dit doe je door aan te geven dat je de regio wilt uploaden, en vervolgens opslaan naar harde schijf. Op die manier hoeft MapSend bij de volgende keer dat je de betreffende regio wilt uploaden naar de GPS-ontvanger niet eerst alle data te converteren maar kan het rechtstreeks van je harde schijf worden gehaald.

Blijf op de hoogte middels de gebruikersgroep
Op Internet is er een grote groep gebruikers van de SporTrak Pro samengekomen in een zogenaamde gebuikersgroep. Bezoek deze (Engelstalige) groep eens en leg daar je vragen voor als je een probleem hebt met je SporTrak (Pro): http://groups.yahoo.com/group/sportrakgps/


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 19-11-2019

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]