Magellan software
Cursus/Workshop
Trail, trek- en hikers
Bergwandel en meer
Kaart & Kompas
GPS (GNSS)
Groep- en Privécursus
Groepstocht GPS/K&K
www.padvinden.nl

Magellan software

Wil je optimaal gebruik kunnen maken van alle functionaliteiten van de SporTrak Pro, dan is het handig om extra software aan te schaffen. Magellan zelf biedt voor de Europsche markt twee mogelijkheden: DataSend Europe en MapSend Streets Europe. Beide CD-ROMs bieden je de mogelijkheid om extra data op te slaan in het geheugen van de ontvanger zodat je tijdens een tocht meer gegevens bij de hand hebt.

DataSend EuropeDataSend Europe
DataSend Europe is een programma dat een zeer grote database met 'Points of Interest', punten die interessant (kunnen) zijn of hulp bieden bij het navigeren. Zo staan er in de database bijvoorbeeld de coördinaten en namen van duizenden kleine dorpjes die niet zijn opgenomen in de basiskaart. Door deze te downloaden in de GPS-ontvanger is het makkelijker om je te oriënteren. Ook voor watersporters is de DataSend CD-ROM van groot nut door de extra hoeveelheid boeien en vuurtorens die kan worden ingeladen. Door hier gebruik van te maken is ook het oriënteren op het water een stuk handiger (en veiliger!).

MapSend Streets EuropeMapSend Streets Europe
MapSend Streets Europe is voor de gebruiker die een gedetailleerde kaart wil kunnen gebruiken met de ontvanger. Het detail-niveau van de kaarten van MapSend zijn zeer goed, hoewel misschien niet altijd even handig voor hikers. Zoals de naam al doet vermoeden ligt de nadruk namelijk op 'streets' en dus zijn kleine paadjes in natuurparken en bossen vaak niet opgenomen. Daar staat echter tegenover dat verharde kleine weggetjes weer wel zijn opgenomen en het dus vrij makkelijk is om de digitale kaart te 'plaatsen' op een gewone papieren kaart. Onderstaand enkele voorbeelden van niveaus tot waar je kunt inzoomen op een bepaald gebied. Zoals je ziet (rechts) staan ook alle straatnamen steeds genoemd. Handig is de mogelijkheid van de ontvanger om op straatnaam te zoeken, zodat je snel kunt vinden waar je wezen moet:

Klik voor een uitvergroting
Aan de rand van de Hoge Veluwe: Otterloo
Klik voor een uitvergroting
Utrecht centrum: Utrecht CS
Klik voor een uitvergroting
Omgeving Verdon in Frankrijk: Lac de Sainte-Croix

Overigens kun je (uiteraard) ook gebruik maken van software van andere merken om route, waypoints en tracks te uploaden en downloaden. Denk hierbij aan OziExplorer of EasyGPS. Als je echter kaarten wilt uploaden zul je altijd gebruik moeten maken van de software van Magellan zelf.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 19-11-2019

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]