Magellan SporTrak Pro
Cursus/Workshop
Trail, trek- en hikers
Bergwandel en meer
Kaart & Kompas
GPS (GNSS)
Groep- en Privécursus
Groepstocht GPS/K&K
www.padvinden.nl

Special: Magellan SporTrak Pro

De Magellan SporTrak Pro is een lichtgewicht GPS-ontvanger die bijzonder goed geschikt is voor buitensporters. De ontvanger is makkelijk in het gebruik, compleet qua mogelijkheden en bovendien waterdicht. De SporTrak Pro maakt deel uit van de SporTrak-serie, waar tevens de standaard uitvoering en de Map uitvoering deel van uitmaken. Het voordeel van de Pro ten opzichte van de andere twee is de mogelijkheid om kaarten te kunnen uploaden en de grote hoeveelheid beschikbaar geheugen om kaarten te uploaden (9Mb vast geheugen, 23 Mb voor data en detail-kaarten).

Enkele bijzondere mogelijkheden die de SporTrak Pro je biedt:

 • North-finder
  Één van de schermen van de SporTrak Pro toont een kompas-roos. Deze werkt echter alleen als je beweegt. Wil je toch wilt weten welke kant het noorden/zuiden is, vergelijk dan de stand van de zon op het scherm met de werkelijke stand van de zon. Door deze gelijk te trekken wijst de kompas-roos namelijk wel in de goede richting te wijzen (de kompas-roos, niet de naald!).
 • Zoek-functie op adres
  Als je een detail-kaart in de ontvanger hebt geladen kun je makkelijk zoeken op adres. Op die manier kom je altijd op de plaats van de bestemming omdat je gemakkelijk een waypoint kunt instellen.
 • 23Mb geheugen
  Zoals je in de specificaties van deze ontvanger kunt lezen bevat hij 23Mb vrije ruimte voor het uploaden van kaarten en extra data. Dat is bijzonder veel. Zo heb ik zelf half Nederland ingeladen (met details tot op straat-niveau) en dat was geen enkel probleem. Ruimte over zelfs voor eventuele andere gebieden.
 • Vervangbare basis-kaart
  Hoewel het door Magellan zelf niet zal worden gepromoot heb je bij deze ontvanger de mogelijkheid om de basis-kaart te vervangen met een andere kaart. Op die manier kun je dus voor een trip naar de VS ook de Amerikaanse basis-kaart laden als je dat wilt.
 • Sla tracks op als routes
  Heb je een hike gemaakt die je graag wilt delen met anderen, dan kun je de track gemakkelijk opslaan als route. Routes zijn gemakkelijk uit te wisselen, ook met gebruikers die een ontvanger van een ander merk hebben.

De exacte specificaties van de Magellan SporTrak Pro kun je vinden in de GPS-koopgids. Of uiteraard op de site van Magellan zelf


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 10-03-2020

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]