foto
Cursus/Workshop
Trail, trek- en hikers
Bergwandel en meer
Kaart & Kompas
GPS (GNSS)
Groep- en Privécursus
Groepstocht GPS/K&K
www.padvinden.nl

Wat de handleiding je niet vertelt: tips en tricks

Hoewel de handleiding van de meeste Lowrance producten vrij uitvoerig is, wordt toch niet altijd alles even duidelijk behandeld. Daarnaast zijn er ook zaken die überhaupt niet in de handleiding staan. Bijvoorbeeld de zogenaamde 'hidden features' of 'hidden keys'. Daarom worden op deze pagina enkele zaken uitgelegd die je dus niet in de handleiding kunt terugvinden.

'Hidden keys'
Er zitten op de Lowrance GlobalMap 100 enkele toetscombinaties die niet in de handleiding vermeld worden. Deze zogenaamde 'hidden keys'openen schermen die je bij normaal gebruik niet te zien krijgt, de 'hidden features'.

Het zelf maken van een PC-kabel
Om met je PC waypoints, events en routes naar je GPS te kunnen uploaden, moet je een geschikte seriële kabel hebben om beiden aan elkaar aan te sluiten. Deze pagina vertelt je hoe je dat kan doen.

Een eigen externe antenne maken
Voor een beter bereik moet je een externe antenne aan je GPS-ontvanger aansluiten. Omdat deze echter vrij duur zijn, kun je er ook voor kiezen er zelf een te maken. Hier wordt uitgelegd hoe.

Systeemfout (bug) in firmware 1.4
Mocht je nog gebruik maken van firmware 1.4 (rond 1997, in GlobalNav 200), dan is de kans groot dat steeds dezelfde fout optreedt. Je ontvanger schakelt zichzelf namelijk uit.

Verwijderen ingeladen kaarten
Als je met MapCreate eenmaal een kaart hebt ingeladen in de GlobalMap 100, dan is het moeilijk om deze weer te verwijderen en de GPS weer in de originele staat terug te brengen. Een uitleg hoe het wel kan.

Het werken met de MapFix functie
Als alleen in de hoeken van een kaart coördinaten staan is het vaak moeilijk je positie te bepalen. De MapFix optie van Lowrance verhelpt dit wel, maar wordt nauwelijks uitgelegd in de handleiding. Hier een uitgebreidere uitleg.

Nooit meer zoeken naar de beschermkapjes
Als je regelmatig de beschermkapjes voor de PC-aansluiting, voeding of externe antenne losmaakt, gaan ze op den duur zo los zitten dat ze eruit kunnen vallen. Daarnaast kan het gebeuren dat je (als ze niet op de ontvangers zitten) ze kwijt raakt. Hier een oplssing om dat te voorkomen.

Goedkoop in buitenland wordt duurkoop
Ik krijg vrij veel vragen van mensen over het feit dat via internet veel goedkoper een GPS kan worden gekocht in bijvoorbeeld de VS. Maar dat is niet helemaal waar. Hier wordt uitgelegd waarom kopen in het buitenland duur kan zijn.

Bescherm je display tegen krassen
Als je net een nieuwe GPS-ontvanger hebt gekocht, dan is de kans groot dat de display nog krasvrij is. Dat blijft niet lang zo, als je 'm meteen gaat gebruiken. Kijk eerst even naar deze tip.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 19-11-2019

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]