foto
Cursus/Workshop
Trail, trek- en hikers
Bergwandel en meer
Kaart & Kompas
GPS (GNSS)
Groep- en Privécursus
Groepstocht GPS/K&K
www.padvinden.nl

Lowrance: het bedrijf en de producten

Lowrance Electronics, Inc. (LEI) is een ontwikkelaar en fabrikant van sonar, GPS en luchtvaart instrumenten. Lowrance producten worden in de gehele wereld verkocht (60 landen!) via watersport-, lucthvaart- en buitensportzaken.

In juli 1991 introduceerde het bedrijf de GPS met Rockwell technologie. Hierdoor vond er een doorbraak op het gebied van performance en prijs plaats ten opzichte van andere merken.

In 1995 introduceerde Lowrance de GlobalMap® 2000, 's werelds eerste GPS met LCD-scherm en geïntegreerde GPS-, mapping en sonar mogelijkheden. Daarnaast kon men middels de IMS SmartMap® cartridges kaarten inladen in het apparaat.

In 1996 kwam Lowrance met de eerste 12 kanaals ontvanger met een prijs van onder de $200.

In 1998 introduceerde Lowrance een nieuwe serie hand-held ontvangers welke de mogelijkheid hebben om met een CD-ROM kaarten op te laden. Deze CD-ROM voorkomt dat gebruikers veel IMS cartridges moeten kopen om van een groter gebied gedetaillerde informatie te krijgen.

Inmiddels heeft Lowrance vele prijzen op het gebied van innovatie en technologie gewonnen welke allen bewijzen dat Lowrance voorop loopt als het gaat om het ontwikkelen van nieuwe toepassingen in de GPS-wereld. Zo won de GlobalMap 100 in 1998 twee prijzen: Editors' Choice Award voor beste nieuwe product van Sport Fishing Magazine en de Best of Show Award van de American Sportfishing Association.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 19-11-2019

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]