foto
Cursus/Workshop
Trail, trek- en hikers
Bergwandel en meer
Kaart & Kompas
GPS (GNSS)
Groep- en Privécursus
Groepstocht GPS/K&K
www.padvinden.nl

Benefon Esc!: Downloaden van kaarten

Één van de sterke punten van de Benefon Esc! is het feit dat je makkelijk (en goedkoop) digitale kaarten kunt downloaden van het Internet om te gebruiken in de GPS-ontvanger. Hiertoe moet je je Esc! registeren bij Benefon (http://www.benefon.com/) of direct bij de leverancier van de kaarten: GeniMap (http://www.genimap.com/). Direct na registratie kun je aan de slag...

Gan naar de site van GeniMap om in te loggen als geregistreerde gebruiker. Na het inloggen heb je de keuze uit 5 opties:

Browse maps
Zodra je voor deze optie hebt gekozen verschijnen er twee nieuwe windows op je scherm. Een grafisch overzicht van de kaarten die beschikbaar zijn en een kleiner window met een lijst van kaarten die bijvoorbeeld al in je GSM+GPS zijn geladen. In het grote window kun je kiezen welke kaart je wilt zien en vervolgens inzoomen op die kaart. Zodra er kleine ruitje op de kaart verschijnen kun je de kaartvakken selecteren die je wilt downloaden. Print de download-bare handleiding uit om alle mogelijkheden van het downloaden van kaarten onder de knie te krijgen.

Personal Information
Bij het registreren geef je onder andere je naam en adres op. Middels deze pagina kun je die gegevens aanpassen als dat nodig mocht zijn (bijvoorbeeld bij verhuizing of verandering van email-adres). Op die manier blijven de gegevens in de database van Benefon/GeniMap continue up-to-date en hoef je dus ook nooit het laatste nieuws te missen.

Phone Information
Op het moment dat je registreert moet je ook opgeven wat het IMEI-nummer van je telefoon is. Dat nummer wordt op die manier gekoppeld aan jouw naam. Mocht het dan een keer gebeuren dat je GSM+GPS wordt gestolen, dan kan de nieuwe eigenaar er nooit kaarten voor downloaden zonder door de mand te vallen. Voor elke GSM+GPS die je hebt geregistreerd (mocht je er meer dan één hebben) kun je op deze pagina zien hoeveel download tijd er nog beschikbaar is. Op die manier kun je dus makkelijk zien hoeveel tijd je nog beschikbaar hebt om kaarten van het Internet te downloaden. Ook kun je hier nieuwe telefoons aan je registratie toevoegen of een telefoon 'loskoppelen' van je registratie door 'm uit het rijtje te verwijderen.

Step-by-step instructions
Het downloaden van de kaarten vraagt even om een handigheidje die je snel kunt leren. Deze pagina laat je in 10 duidelijke stappen zien hoe je te werk moet gaan als je kaarten wilt downloaden.

Download time
Nadat je de credits die gratis krijgt bij aanschaf van de Benefon Esc! (500 kaart-'tiles') hebt opgebruikt, zul je zelf download tijd moeten inkopen. Dat doe je op deze pagina, waar je kunt kiezen uit 3 mogelijkheden. Een korte downloadtijd voor het snel downloaden van een paar kaartdelen, een downloadtijd van een maand of die van een jaar. Uiteraard wordt het relatief gezien goedkoper hoe langer je de tijd inkoopt.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 19-11-2019

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]