foto
Cursus/Workshop
Trail, trek- en hikers
Bergwandel en meer
Kaart & Kompas
GPS (GNSS)
Groep- en Privécursus
Groepstocht GPS/K&K
www.padvinden.nl

Benefon Esc!: Speciale functies

De Benefon Esc! heeft een behoorlijk aantal speciale functies die gemakkelijk zijn voor buitensporters en het gebruik van de GPS in het algemeen. Op deze pagina worden er een paar besproken en uitgelegd waarom ze zo handig/speciaal zijn.

'Friend-Find'
De 'Friend-Find'-optie maakt de Esc! tot een handige GPS-ontvanger voor als je andere mensen moet ontmoeten in 'the middle of nowhere'. Eerst moet je uiteraard toestemming geven aan de andere ontvanger dat hij jouw positie mag weten (vreemden kunnen dus nooit 'peilen' waar je bent), vervolgens kun je de opdracht geven om je 'friend' te zoeken. Of natuurlijk kan ook je 'friend' op zoek gaan naar jou. Niet alleen wordt de positie van de ander weergegeven op de digitale kaart, ook wordt aangegeven wat de afstand is, welke richting je op moet lopen en hoe lang het duurt voordat je elkaar zult ontmoeten. Kortom: je 'friend' wordt dus opeens een bewegend waypoint!
SOS-toets
De SOS-toets kan je sneller helpen in geval van nood dan een gewoon telefoontje. Middels de SOS-toets kun je immers zowel je coördinaten versturen middels een SMS-bericht alsook een gewoon telefoongesprek voeren zonder eerst een ander nummer in te toetsen. In het kort werkt de SOS-toets als volgt: je kunt een lijstje samenstellen van nummers die het SMS-bericht moeten ontvangen met je precieze coördinaten. In het zelfde lijstje kun je ook gewone telefoonnummers plaatsen. Laat je nu bijvoorbeeld eerst je coördinaten versturen middels SMS en vervolgens bel je hetzelfde nummer, dan hoef je in principe alleen nog maar de situatie uit te leggen, je positie is immers al bekend. Houdt echter wel rekening met twee zaken: deze toets werkt alleen als je ook daadwerkelijk ontvangst (netwerk-dekking) hebt en daarnaast wordt altijd de laatst door de GPS-bepaalde positie doorgegeven. ook je GPS moet dus een goede ontvangst hebben op het moment van gebruik van de SOS-toets.
Zend coördinaten (SMS)
Als je op een snelle manier je positie aan iemand ander wilt doorgeven per SMS, dan hoef je daar niet zo lang voor bezig te zijn. Je kunt met deze functie namelijk met een snelle druk op de knop je exacte positie (coördinaten) doorsturen naar een andere GSM-telefoon.
'Pick coordinates' (SMS)
Ontvang je een keer een SMS-bericht met coördinaten, dan is het vrij eenvoudig om deze coördinaten te gebruiken als bijvoorbeeld een waypoint. Met de functie 'pick coordinates'kun je immers automatisch de coördinaten uit een SMS-bericht plukken en deze vervolgens opslaan als waypoint. Op die manier kun je snel gevens uitwisselen met anderen.
Helpdesk
Als je er echt niet meer uitkomt en je hebt per direct hulp nodig met een functie van je Esc!, dan is er altijd nog de helpdesk. Deze dienst werkt als een gewone helpdesk, alleen dan nog iets handiger. Je zend immers een berichtje naar ze toe en vervolgens bellen ze je in de gewenste taal op om te vragen wat er mis is en waar je hulp voor nodig hebt. Op die manier kun je dus altijd verder als je er even niet uitkomt.

Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 10-03-2020

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]