foto
Cursus/Workshop
Trail, trek- en hikers
Bergwandel en meer
Kaart & Kompas
GPS (GNSS)
Groep- en Privécursus
Groepstocht GPS/K&K
www.padvinden.nl

Benefon Esc!: BeneWin Pro

De Benefon Esc! wordt standaard geleverd met het software-programma BeneWin Pro en en datakabel voor de PC. Hiermee kun je niet alleen makkelijk en snel de GSM-functies besturen (telefoonboek, kalender, SMS-berichten, etc.), maar je kunt er ook de routes en waypoints voor de GPS mee beheren en en verschillende algemene instellingen veranderen. Op deze pagina zal ik enkele mogelijkheden van het software-programma bespreken die betrekking hebben op het GPS-gedeelte van de Benefon Esc!

GPS-settings
Met de GPS-settings kun je de instellingen van de GPS wijzigen. Zo kun je onder andere aangeven of op de kaart waypoints, routes en tracks moeten worden aangegeven en of de kaart automatisch mee moet scrollen op het moment dat je je beweegt (moving map). ook kun je aangeven op welke wijze positie, snelheid, hoogte, etc. moet worden aangegeven. Op pagina 2 van de GPS-settings bepaal je welke waarden er in de twee datavelden moeten weergegeven bovenaan de kaartpagina en de gidspagina (kompasroos). De verschillende afkortingen die bij de GPS-settings worden gebruikt, worden uitgelegd in de handleiding die standaard bij je Esc! geleverd wordt.

Waypoints
Uiteraard kun je met BeneWin Pro de waypoints van je Esc! beheren. Je kunt ze wijzigen, sorteren, nieuwe waypoints toevoegen en onnodige waypoints verwijderen. In totaal kun je 300 waypoints opslaan op de geheugenchip van de Esc!. Je kunt de waypoints sorteren door op 'Name' of op 'Symbol' te klikken. Uiteraard worden de waypoints dan dat betreffende item gesorteerd. Ook kun je met de rechtermuisknop in de lijst klikken en vervolgens kiezen voor 'Sort by Name' of 'Sort by Symbol'.

Routes
Routes zijn opgebouwd uit waypoints. Je zult dus altijd ten minst 2 waypoints moeten hebben opgeslagen voordat je daadwerkelijk een route kunt invoeren. En dat invoeren gaat heel gemakkelijk: rechtermuisklik in de route-kolom, 'Add new route' en vervolgens sleep (drag&drop) je gewoon de verschillende waypoints naar de nieuwe route.

Vergeet niet dat je altijd alle gegevens ook daadwerkelijk op moet slaan ('Save to mobile') om ze daadwerkelijk in je Esc! te kunnen gebruiken.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 10-03-2020

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]